Mój wiejski świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój wiejski świat

Post »

Marysiu wcale się nie dziwię, ze jesteś podejrzliwa,mój też z własnej inicjatywy kwiatka do ogrodu nie kupił. :lol:
Z drugiej strony, może wreszcie dotarło do niego,ze to twoje hobby jednak jest fajne sama pisałaś, ze kiedyś już pochwalił ;:138
Też w tym roku chodzę i wącham wszystkie róże , coś brzydka jest Rapsody , może dlatego że obita od gradu, choć na innych też są ślady wyglądają jednak lepiej.
Cudna ta z ostatniego zdjęcia ;:333
Słonko i ciepło niech jest ale bez duchoty, najwyższa temperatura z wiaterkiem nie jest tak męcząca jak duszne gorąco.
Miłego dnia.
Dzwonek skupiony mam i nie jestem zadowolona, rozłazi się gdzie chce ,a ja wolę żeby rósł tam gdzie mu karzę. :;230
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu,w nocy padłam i już tutaj nie dałam radę pisać ,czytam ,że masz super nowe szarotki ,nasi panowie nie są tak do końca obojętni na nasze ogrody,coś ich rusza jednak ,mój też przywiózł mi piękną różę w doniczce w tamtym roku,ogrody kwitną pięknie ,żeby tylko tak wszystko szybko nie przemijało,zaraz idę robić nowe zdjęcia ,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu, a no upalny dzień się zaczyna, ufff, trzeba go przetrwać jakoś ;:108 , M jaki wspaniałomyślny, no czasem te nasze chłopaki fajnie potrafią zaskoczyć ;:167 różyczki kwitną na całego, ale przy tych upałach to szybko skończą chyba ;:185
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Upał, duchota, żarówa ;:oj
Julciu po ostatnich deszczach jest jeszcze wilgoć i to sprawia, że ciężko oddychać...sucho też niedobrze, bo nam lepiej się oddycha ale kwiaty usychają :wink: Cóż jak zwykle tak źle i tak nie dobrze ;:222 Róże szybko przekwitają, szkoda ;:131
Rumba jest ciekawą różą o kwiaty ma w różnych kolorach i to takich radosnych :D
Dzwonek sieje się pewnie w Twoim piasku na glinie nie będzie tak źle ;:219

Martusiu wiesz jakie zdanie M ma na temat roślin...za dużo, a tu buch i to trzy doniczki ;:oj Ciekawe :?:
Upał jest bardzo męczący, a jak się jeszcze coś robi podczas upału to podwójnie męczy. Odpoczywaj ;:168 Musimy dbać o siebie! Buziaczki ;:196

Iwonko u Ciebie też taki upał? Ja sobie siedzę w chłodnym pokoju ale Tobie współczuję, ze musisz się przemieszczać po mieście ;:168 A o orzeźwiającym deszczu nic nie słychać ;:185
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu smacznego obiadku, jetem w Waszych ogrodach, podziwiam wszystko. ;:63 Zagryzam plackiem ziemniaczanym i popijam koktajlem z własnoręcznie nazbieranych jagód. ;:215
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Oooooooooo!!!!! ;:oj Marysiu, no to Cię mąż zaskoczył! Gratulacje dla niego - oby zdarzało mu się to częściej. Oby wszystkim naszym mężom zdarzało się to jak najczęściej. :D
I to aż trzy sztuki z tego samego gatunku - niesamowite jak na faceta. ;:333

(Chętnie poczekam na bodzia do wiosny. Cieszę się, że rośnie duży.)

Też dostałam w tym roku dzwonek skupiony jako gratis od forumki, kwiatuszki mi się podobają, zobaczymy, jak sobie będzie radził.

Z tymi niebieskimi różami i różą V. to chyba czytałyśmy ten sam tekst - tak, coś tam było takiego - chociaż dla mnie to te wszystkie róże tam wymienione są nadal fioletowo-różowe, a nie niebieskie. :lol: Nowsze odmiany bywają bardziej zbliżone do niebieskości. Próbuję sobie wyobrazić rzeczywiście niebieska różę - i wydaje mi się, że raczej nie byłaby ładna. No może - granatowa byłaby o.k. ;:173

Pisałaś u mnie, że musisz zmienić miejscówkę różom V. i A.R. - masz rację, to nie są zwarte rabatówki. V. może być wielką różą parkową z długimi przewisającymi pędami, albo można ją do czegoś przypiąć.
Z kolei Alba może być płożąco-okrywowa i też ma spore przyrosty (ja tnę pod koniec marca na 20 cm od ziemi i żadne przymrozki wiosenne jej nie straszne, po cięciu kwitnie troszkę później, ale powtarza do jesieni). Albo możesz jej nie ciąć, tylko podpiąć do jakiegoś stelaża - wtedy urośnie tak do 2 m w górę (u mojej mamy taka swego czasu była).

---edycja---
Znalazłam zdjęcie róży Alba upiętej na kratce - u mojej mamy.

Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu może w Twojego M obudził sie ogrodnik ;:oj i nie długo może z buduje Ci altankę ,która Ci na gwałt potrzebna ;:306
Mój też od roślin zaczynał ;:306
Róże przepiękne ;:215 ;:167 Chłodu życzę i zdrówka ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu dzięki za foto bzu, śliczny a te korale ;:138 Piękny masz busz, mówisz ,że trawnik to w sumie ścieżka :) ja muszę trawnik mieć bo to droga przejazdowa przez podwórko do ogrodu , garażu, węgla. Tak by się wydawało,że mam jeszcze miejsce, ale nie mam. Już chyba nic nie dosadzę :wink:
Slicznie wygląda róża na czereśni--czemu się nie chwalisz ? :lol: pięknie ;:138 śliczny pełny bodziszek. A jaki cudny kotek. A piesek którego trzyma Jadzia to Twój ? cudny . A co jest na zdjęciu u Jadzi, taki rozdęte nasiona? Masę masz różności ;:63
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Irenko zazdroszczę (po mojemu) borówek, bo te leśne najpyszniejsze, a jaki dżemik pyszny z nich ;:224 Wypoczywaj i ciesz się brakiem obowiązków, bo zasłużyłaś na to ;:333 Jak długo będziesz nad morzem?

Dario to przypomnij się wiosną, żebym odcięła kawałek bodziszka póki jest niski :D Faktycznie róża dostanie inna miejscówkę, coraz więcej róż ląduje przy ogrodzeniu ;:306 Może ładnie będzie się komponować z Marie Viaud :lol: Lepiej puścić ją do góry bo dołem mam jeszcze mniej miejsca :D
Ja czytałam o tych różach na jakimś blogu ;:215 Całkiem niebieskiej róży nie chcę ;:185

Alu oj nie daj Boże nie widzę dwóch ogrodników w jednym ogrodzie. Już był taki czas, ja sobie odtrawiłam grządkę posadziłam dalie. Przyszedł M zobaczył pustą ziemię zasiał trawsko takie że straciłam dalie ;:14
Alu czy to róża od Ciebie?

Obrazek
Trochę marne zdjęcie, bo słońce było mocne. I Tobie wiaterku i zdrówka ;:196

Karolino nie wiem gdzie widziałaś Jadzię i pieska i rozdęte nasiona Jadzi? cofnęłam się parę stron ale nie widziałam ;:202
Jak to nie pokazuję róży :?: przecież pokazuję, bo ją widziałaś ;:306

Mozart

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jest grudnik, wielkanocnik a u mnie zakwitł letnik ;:306

Obrazek

Dobrej nocy!
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Maska pisze: ja sobie odtrawiłam grządkę posadziłam dalie. Przyszedł M zobaczył pustą ziemię zasiał trawsko takie że straciłam dalie ;:14
Chyba muszę zacząć bardziej doceniać nieingerowanie mojego eMa we wszelakie prace ogrodowe. :;230
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu to i u Ciebie czerwcownik kwitnie ;:oj , coś się zupełnie pokręciło tym kwiatom ;:306 Marysiu a są całkiem niebieskie róże?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu to był ten jedyny raz więcej się nie odważył ;:306 a wypominam mu do dzisiaj :;230

Iwonko nie widziałam a te nazywane niebieskimi są raczej fioletowe :D Wierzyć mi się nie chciało, że na parapecie coś kwitnie, a oczywiście wcześniej nie kwitł ;:224
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu nastał czas róż, lilii i liliowców ;:138 po krótkiej wiosennej przerwie w obfitym kwitnieniu znów ogród będzie kipiał kolorami ;:215
Koguciki i kokosze rosną jak na drożdżach ;:333
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu to Ci ogrodnik psotnik z Twojego eM ;:306
Róża jakby podobna do tej mojej . :D
Dobrej nocki ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu. Zmieniłaś Avatarka i jakoś Cię zgubiłam po turnusie :oops: . Piękny masz ten swój ogród ;:138 . Ślicznie Ci wszystko rośnie i kwitnie a zwłaszcza róże na które jest teraz czas . New Dawn masz bardzo ładną, moja taka malutka bo młoda. Mam nadzieję, że urośnie i będzie tak ładna jak u Ciebie. Czerwiec to piękny miesiąc i jest na co u Ciebie popatrzeć. Pozdrawiam :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”