Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Marto pięknie jest teraz, delikatne białe kwiatki. Mogłabyś mi doradzić w sprawie traw/ - nie chciałabym jakieś ,,rozłażącej'' się korzeniami, ale taką też co zakryłaby mi betonowy płot. Posadzona pomiędzy tujami - są takie w ogóle :roll:
Pozdrawiam - Justyna
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martuś więc nie wiem co ten gość wydziwiał na temat goryczki? Byłam dzisiaj u swojej, ma już pąki ;:138
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu mój/ Twój pigwowiec biały zakwitł, a ja zdjęcia nie zrobiłam ;:185 , no zapomniałam, ale się cieszę, że kwitnie ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu śliczny ten pigwowiec a ja mam same pigwowcowe czyli pomarańczowo-czerwone :;230
A co to kwitnie na biało pod prymulką, bo nie poznaję? Różowe epimedium ładniutkie ;:215 Dzisiaj pewnie spracowana jesteś więc życzę dobrego odpoczynku i pogodnej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś zszokowałaś mnie różowym epimedium ;:oj ;:oj gdzieś to nabyła jest Boski i pewnie mały kawałek jeszcze by podzielić na nadwyżki. ;:306 Kaskada powstawała w mgnieniu oka a wygląda bajecznie i tak kolorowo jakby rosły tam od zeszłego roku.
Śliczne kolory i mam okazje podziwiać białego pigwowca u siebie, jest cudny. ;:167
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Martuś, jak zwykle trafiam spóźniona, ale co zrobić, praca tu, praca tam, wieczorem już siły nie starcza na pisanie... :(
Pięknie zielenią się twoje rabaty, już niedługo zacznie się piwoniowe szaleństwo ;:65 A gdzież oglądać piwonie, jak nie u Ciebie? ;:180
Masz wiele ciekawych odmian, nie tylko piwonii, ale w ogóle. Taki np. pigwowiec biały... nigdy wcześniej nie widziałam ;:oj Super!
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Biały pigwowiec super! Kiedyś chciałem go mieć. Teraz nie mam już miejsca na krzewy 8-)
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Pospacerowałam i owszem.Pokazujesz piękne zdrowe rośliny, tulipanki zwłaszcza białe bardzo ładne. ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam moich miłych gości ,pogoda u mnie podła,pada cięgiem i nawet troszkę kaszki śniegowej spadło,już myślałam ,że mnie zasypie na biało,ale przeszło dalej i teraz znowu deszcz,jest zimno, tylko 4 stopnie ,żeby nie było gorzej to będzie dobrze .

Gosiu,dobrze,że nie wyrzuciłaś tej piwonii,koniecznie musisz ją zasilić ,skalniak obsadzony ,że miejsca zaczyna brakować ,dużo letnich tam rozmnożyłam,żeby cały rok coś na niej było kwitnącego ,rośliny świetnie się na niej czują ,u mnie zimnica ,więc rośliny trochę przystopują ,pozdrawiam :wit

_oleander_,ale mi zrobiłaś niespodziankę tym wpisem ,myślę ,że w lecie też sie wybierzesz do mnie i na wycieczkę przy okazji i zobaczysz jak w lecie wszystko wylewa sie z rabat,które teraz są jeszcze puste ,nam też bardzo miło gawędziło się z Wami jakbyśmy znali się od zawsze,dziękuję bardzo za miłe słowa i do zobaczenia w letnim ogrodzie ;:196

Przemku,Ty też pewnie bardzo zapracowany,ale sie znalazłeś ,fajnie ,że podoba ci się kaskadowa ,zobaczymy ile ona wytrzyma ;:306 ,pozdrawiam :wit

Justyno,jest miskant gigant ,który jest wysoki na 2,5 m ale on z czasem mógłby wejść w tuje ,a przy nim chyba nic nie ma szans,ale inne miskanty może niższe,ale nie takie agresywne i nadmiar łatwo usunąć ,nie wiem jaki masz wysoki ten płot,ale te miskany mają 150-170 cm i na pewno trochę zasłonią ,one są takie delikatne z liści i pokrój lżejszy ,można też posadzić coś pnącego ,nie wiem co prawda jakie masz odległości między tujami,co się zmieści .pozdrawiam :wit

Gosiu clem3,może gość był zły ,że kupiłaś towar nie u niego,ja się nie boję goryczek ,bo dają radę ,zresztą sama widzisz ,że i Twoja poradziła sobie ,mimo ,ze przy -20 stopniach nie było zupełnie śniegu,pozdrawiam ;:168

Iwonko,nawet zapomniałam ,że też masz ode mnie ten pigwowiec,ale sie cieszę ,że tak szybko zakwitnął,pozdrawiam ;:168

Marysiu,postaram się go odciupać ,pewnie się nazłoszczę na niego ,nic nie da na drugi rok ,bo też trzeba go tak ciupać ,nie mogę do przeciąć łopatą ,ale od czego ma się pomoc ,chyba skorzystam ,bo mam złe doświadczenie z nim,ale teraz satysfakcję ,że i w innych ogródkach kwitnie ,pod prymulką jest tawułka o bardzo ciekawych kwiatuszkach ,mogę ją mieć dla Ciebie ,,z nią nie ma takiego problemu,pozdrawiam i miłego popołudnia ,u mnie ciemno dookoła ,cały dzień trzeba świecić światło,ale za to w piecyku się pali ,jest cieplutko i suszą się jabłuszka na chipsy ;:196

Kasiu,myślisz,że pamiętam skąd go mam ;:306 kawałeczek zawsze się znajdzie ,kaskada jest obsadzona całorocznymi bylinami ,żeby ciągle coś na niej kwitło,nie tylko na wiosnę ,rośliny rosną na tej kapuście :uszy jak szalone ,biały pigwowiec super wygląda ,jego kwiaty jak różyczki wyglądają i tak bardzo rozjaśnia ,pozdrawiam ;:97

Eluś,wiem jak to jest ,bo sama nie wyrabiam i ile razy padam ,a jak na siłę chcę coś pisać to ciągle tylko poprawiam pogubione litery ,tak beznadziejnie piszę i w końcu mówię sobie :dość ,pierwsza piwonia koperkowa już pokazała kolor,sama czekam na moje księżniczki piwonie ,bo tak ich kocham,pozdrawiam :wit

Beatko,nie Ty jedna się oszukałaś na tych głazach ,dziewczyny pytały jak je tam wciągnęłam ;:306 ,a one przecież nie takie ciężkie ,ale ważny jest efekt małym kosztem :heja

Jacuś ,bardzo lubię tego pigwowca,za biały kolor ,on taki inny ,ale panoszyć się zaczyna :roll:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu
tawułka o bardzo ciekawych kwiatuszkach ,mogę ją mieć dla Ciebie ,,z nią nie ma takiego problemu,
to bardzo się cieszę, bo nie dość że teraz kwitnie to ma ładne kwiatki! dopisz proszę ;:180 Świetnie masz z tym piecem. U mnie co prawda jest ciepło i w kominku nie palimy, ale na zewnątrz nieprzyjemnie. Przynajmniej nadrobię zaległości forumowe :D To cieplejszego tygodnia i buziaki posyłam ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu poprawka, właśnie wróciłam z działki, zdjęcie mu pstryknęłam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joasiu,witaj ,roślinki rosły by jeszcze lepiej gdyby nie te zimna w nocy ,a dzisiaj cały dzień 4 stopnie i śniegiem sypało na momencik ,koszmar z tą pogodą ;:223

Marysiu,już zapisane ,dobrze bo mam z czym przyjechać,ja też chciałabym nadrobić zaległości , ale przestało padać i kusi mnie do ogrodu,ale to zimno mnie przerasta i nie wychodzę ,pozdrawiam ;:196

Iwonko,zaraz do Ciebie biegnę ,aż nie wierzę ,że tak szybko zakwitnął ;:168
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

I ja dzisiaj nie byłam na działce weekendowo bo się nie dało...zimnisko,że hej! ;:oj Rośliny przystopują to oczywiste ,wypada tylko czekać na poprawę pogody..Ta wiosna jakoś tak w tym roku pod górkę... ;:131

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak dobrze ,że mam swoje tulipanki ,coraz więcej ich zakwita,a myszy się do nich nie dostały,zapraszam do ogródka,zdjęcia zrobiłam wczoraj ,bo dzisiaj nie da się tam iść taki ziąb.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

to jestem cała ja, odwróciłam tabliczkę z napisem odmiany i gdyby ktoś nie wiedział to jest tulipan ,a odmiana na drugiej stronie ;:306 ale dopowiem, jest to Hakuun,bialutki.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wiąz wypuszcza listeczki
Obrazek

zakwitła rajska jabłoń o ciemnym kolorze kwiatów
Obrazek