Ogród Marty-cz.aktualna
- duju
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty-cz.aktualna
Marto pięknie jest teraz, delikatne białe kwiatki. Mogłabyś mi doradzić w sprawie traw/ - nie chciałabym jakieś ,,rozłażącej'' się korzeniami, ale taką też co zakryłaby mi betonowy płot. Posadzona pomiędzy tujami - są takie w ogóle 

Pozdrawiam - Justyna
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Martuś więc nie wiem co ten gość wydziwiał na temat goryczki? Byłam dzisiaj u swojej, ma już pąki 

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Martusiu mój/ Twój pigwowiec biały zakwitł, a ja zdjęcia nie zrobiłam
, no zapomniałam, ale się cieszę, że kwitnie 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu śliczny ten pigwowiec a ja mam same pigwowcowe czyli pomarańczowo-czerwone
A co to kwitnie na biało pod prymulką, bo nie poznaję? Różowe epimedium ładniutkie
Dzisiaj pewnie spracowana jesteś więc życzę dobrego odpoczynku i pogodnej niedzieli 

A co to kwitnie na biało pod prymulką, bo nie poznaję? Różowe epimedium ładniutkie

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Martuś zszokowałaś mnie różowym epimedium
gdzieś to nabyła jest Boski i pewnie mały kawałek jeszcze by podzielić na nadwyżki.
Kaskada powstawała w mgnieniu oka a wygląda bajecznie i tak kolorowo jakby rosły tam od zeszłego roku.
Śliczne kolory i mam okazje podziwiać białego pigwowca u siebie, jest cudny.

Śliczne kolory i mam okazje podziwiać białego pigwowca u siebie, jest cudny.

- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Martuś, jak zwykle trafiam spóźniona, ale co zrobić, praca tu, praca tam, wieczorem już siły nie starcza na pisanie...
Pięknie zielenią się twoje rabaty, już niedługo zacznie się piwoniowe szaleństwo
A gdzież oglądać piwonie, jak nie u Ciebie?
Masz wiele ciekawych odmian, nie tylko piwonii, ale w ogóle. Taki np. pigwowiec biały... nigdy wcześniej nie widziałam
Super!

Pięknie zielenią się twoje rabaty, już niedługo zacznie się piwoniowe szaleństwo

Masz wiele ciekawych odmian, nie tylko piwonii, ale w ogóle. Taki np. pigwowiec biały... nigdy wcześniej nie widziałam

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Biały pigwowiec super! Kiedyś chciałem go mieć. Teraz nie mam już miejsca na krzewy 

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Pospacerowałam i owszem.Pokazujesz piękne zdrowe rośliny, tulipanki zwłaszcza białe bardzo ładne. 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witam moich miłych gości ,pogoda u mnie podła,pada cięgiem i nawet troszkę kaszki śniegowej spadło,już myślałam ,że mnie zasypie na biało,ale przeszło dalej i teraz znowu deszcz,jest zimno, tylko 4 stopnie ,żeby nie było gorzej to będzie dobrze .
Gosiu,dobrze,że nie wyrzuciłaś tej piwonii,koniecznie musisz ją zasilić ,skalniak obsadzony ,że miejsca zaczyna brakować ,dużo letnich tam rozmnożyłam,żeby cały rok coś na niej było kwitnącego ,rośliny świetnie się na niej czują ,u mnie zimnica ,więc rośliny trochę przystopują ,pozdrawiam
_oleander_,ale mi zrobiłaś niespodziankę tym wpisem ,myślę ,że w lecie też sie wybierzesz do mnie i na wycieczkę przy okazji i zobaczysz jak w lecie wszystko wylewa sie z rabat,które teraz są jeszcze puste ,nam też bardzo miło gawędziło się z Wami jakbyśmy znali się od zawsze,dziękuję bardzo za miłe słowa i do zobaczenia w letnim ogrodzie
Przemku,Ty też pewnie bardzo zapracowany,ale sie znalazłeś ,fajnie ,że podoba ci się kaskadowa ,zobaczymy ile ona wytrzyma
,pozdrawiam
Justyno,jest miskant gigant ,który jest wysoki na 2,5 m ale on z czasem mógłby wejść w tuje ,a przy nim chyba nic nie ma szans,ale inne miskanty może niższe,ale nie takie agresywne i nadmiar łatwo usunąć ,nie wiem jaki masz wysoki ten płot,ale te miskany mają 150-170 cm i na pewno trochę zasłonią ,one są takie delikatne z liści i pokrój lżejszy ,można też posadzić coś pnącego ,nie wiem co prawda jakie masz odległości między tujami,co się zmieści .pozdrawiam
Gosiu clem3,może gość był zły ,że kupiłaś towar nie u niego,ja się nie boję goryczek ,bo dają radę ,zresztą sama widzisz ,że i Twoja poradziła sobie ,mimo ,ze przy -20 stopniach nie było zupełnie śniegu,pozdrawiam
Iwonko,nawet zapomniałam ,że też masz ode mnie ten pigwowiec,ale sie cieszę ,że tak szybko zakwitnął,pozdrawiam
Marysiu,postaram się go odciupać ,pewnie się nazłoszczę na niego ,nic nie da na drugi rok ,bo też trzeba go tak ciupać ,nie mogę do przeciąć łopatą ,ale od czego ma się pomoc ,chyba skorzystam ,bo mam złe doświadczenie z nim,ale teraz satysfakcję ,że i w innych ogródkach kwitnie ,pod prymulką jest tawułka o bardzo ciekawych kwiatuszkach ,mogę ją mieć dla Ciebie ,,z nią nie ma takiego problemu,pozdrawiam i miłego popołudnia ,u mnie ciemno dookoła ,cały dzień trzeba świecić światło,ale za to w piecyku się pali ,jest cieplutko i suszą się jabłuszka na chipsy
Kasiu,myślisz,że pamiętam skąd go mam
kawałeczek zawsze się znajdzie ,kaskada jest obsadzona całorocznymi bylinami ,żeby ciągle coś na niej kwitło,nie tylko na wiosnę ,rośliny rosną na tej kapuście
jak szalone ,biały pigwowiec super wygląda ,jego kwiaty jak różyczki wyglądają i tak bardzo rozjaśnia ,pozdrawiam
Eluś,wiem jak to jest ,bo sama nie wyrabiam i ile razy padam ,a jak na siłę chcę coś pisać to ciągle tylko poprawiam pogubione litery ,tak beznadziejnie piszę i w końcu mówię sobie :dość ,pierwsza piwonia koperkowa już pokazała kolor,sama czekam na moje księżniczki piwonie ,bo tak ich kocham,pozdrawiam
Beatko,nie Ty jedna się oszukałaś na tych głazach ,dziewczyny pytały jak je tam wciągnęłam
,a one przecież nie takie ciężkie ,ale ważny jest efekt małym kosztem
Jacuś ,bardzo lubię tego pigwowca,za biały kolor ,on taki inny ,ale panoszyć się zaczyna
Gosiu,dobrze,że nie wyrzuciłaś tej piwonii,koniecznie musisz ją zasilić ,skalniak obsadzony ,że miejsca zaczyna brakować ,dużo letnich tam rozmnożyłam,żeby cały rok coś na niej było kwitnącego ,rośliny świetnie się na niej czują ,u mnie zimnica ,więc rośliny trochę przystopują ,pozdrawiam

_oleander_,ale mi zrobiłaś niespodziankę tym wpisem ,myślę ,że w lecie też sie wybierzesz do mnie i na wycieczkę przy okazji i zobaczysz jak w lecie wszystko wylewa sie z rabat,które teraz są jeszcze puste ,nam też bardzo miło gawędziło się z Wami jakbyśmy znali się od zawsze,dziękuję bardzo za miłe słowa i do zobaczenia w letnim ogrodzie

Przemku,Ty też pewnie bardzo zapracowany,ale sie znalazłeś ,fajnie ,że podoba ci się kaskadowa ,zobaczymy ile ona wytrzyma

Justyno,jest miskant gigant ,który jest wysoki na 2,5 m ale on z czasem mógłby wejść w tuje ,a przy nim chyba nic nie ma szans,ale inne miskanty może niższe,ale nie takie agresywne i nadmiar łatwo usunąć ,nie wiem jaki masz wysoki ten płot,ale te miskany mają 150-170 cm i na pewno trochę zasłonią ,one są takie delikatne z liści i pokrój lżejszy ,można też posadzić coś pnącego ,nie wiem co prawda jakie masz odległości między tujami,co się zmieści .pozdrawiam

Gosiu clem3,może gość był zły ,że kupiłaś towar nie u niego,ja się nie boję goryczek ,bo dają radę ,zresztą sama widzisz ,że i Twoja poradziła sobie ,mimo ,ze przy -20 stopniach nie było zupełnie śniegu,pozdrawiam

Iwonko,nawet zapomniałam ,że też masz ode mnie ten pigwowiec,ale sie cieszę ,że tak szybko zakwitnął,pozdrawiam

Marysiu,postaram się go odciupać ,pewnie się nazłoszczę na niego ,nic nie da na drugi rok ,bo też trzeba go tak ciupać ,nie mogę do przeciąć łopatą ,ale od czego ma się pomoc ,chyba skorzystam ,bo mam złe doświadczenie z nim,ale teraz satysfakcję ,że i w innych ogródkach kwitnie ,pod prymulką jest tawułka o bardzo ciekawych kwiatuszkach ,mogę ją mieć dla Ciebie ,,z nią nie ma takiego problemu,pozdrawiam i miłego popołudnia ,u mnie ciemno dookoła ,cały dzień trzeba świecić światło,ale za to w piecyku się pali ,jest cieplutko i suszą się jabłuszka na chipsy

Kasiu,myślisz,że pamiętam skąd go mam

Eluś,wiem jak to jest ,bo sama nie wyrabiam i ile razy padam ,a jak na siłę chcę coś pisać to ciągle tylko poprawiam pogubione litery ,tak beznadziejnie piszę i w końcu mówię sobie :dość ,pierwsza piwonia koperkowa już pokazała kolor,sama czekam na moje księżniczki piwonie ,bo tak ich kocham,pozdrawiam

Beatko,nie Ty jedna się oszukałaś na tych głazach ,dziewczyny pytały jak je tam wciągnęłam

Jacuś ,bardzo lubię tego pigwowca,za biały kolor ,on taki inny ,ale panoszyć się zaczyna

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu
Świetnie masz z tym piecem. U mnie co prawda jest ciepło i w kominku nie palimy, ale na zewnątrz nieprzyjemnie. Przynajmniej nadrobię zaległości forumowe
To cieplejszego tygodnia i buziaki posyłam 
to bardzo się cieszę, bo nie dość że teraz kwitnie to ma ładne kwiatki! dopisz proszętawułka o bardzo ciekawych kwiatuszkach ,mogę ją mieć dla Ciebie ,,z nią nie ma takiego problemu,

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Martusiu poprawka, właśnie wróciłam z działki, zdjęcie mu pstryknęłam 

-
Joasiu,witaj ,roślinki rosły by jeszcze lepiej gdyby nie te zimna w nocy ,a dzisiaj cały dzień 4 stopnie i śniegiem sypało na momencik ,koszmar z tą pogodą
Marysiu,już zapisane ,dobrze bo mam z czym przyjechać,ja też chciałabym nadrobić zaległości , ale przestało padać i kusi mnie do ogrodu,ale to zimno mnie przerasta i nie wychodzę ,pozdrawiam
Iwonko,zaraz do Ciebie biegnę ,aż nie wierzę ,że tak szybko zakwitnął

Marysiu,już zapisane ,dobrze bo mam z czym przyjechać,ja też chciałabym nadrobić zaległości , ale przestało padać i kusi mnie do ogrodu,ale to zimno mnie przerasta i nie wychodzę ,pozdrawiam

Iwonko,zaraz do Ciebie biegnę ,aż nie wierzę ,że tak szybko zakwitnął

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
I ja dzisiaj nie byłam na działce weekendowo bo się nie dało...zimnisko,że hej!
Rośliny przystopują to oczywiste ,wypada tylko czekać na poprawę pogody..Ta wiosna jakoś tak w tym roku pod górkę...

-
Jak dobrze ,że mam swoje tulipanki ,coraz więcej ich zakwita,a myszy się do nich nie dostały,zapraszam do ogródka,zdjęcia zrobiłam wczoraj ,bo dzisiaj nie da się tam iść taki ziąb.

to jestem cała ja, odwróciłam tabliczkę z napisem odmiany i gdyby ktoś nie wiedział to jest tulipan ,a odmiana na drugiej stronie
ale dopowiem, jest to Hakuun,bialutki.

wiąz wypuszcza listeczki

zakwitła rajska jabłoń o ciemnym kolorze kwiatów

ostatnia sasanka

to jestem cała ja, odwróciłam tabliczkę z napisem odmiany i gdyby ktoś nie wiedział to jest tulipan ,a odmiana na drugiej stronie

wiąz wypuszcza listeczki

zakwitła rajska jabłoń o ciemnym kolorze kwiatów

ostatnia sasanka

- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cudnie, w takim ogrodzie miło się odpoczywa
Coraz więcej zieleni i kolorów

Coraz więcej zieleni i kolorów