Ogród kocicy cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tak ! :D
Pięknie,cudnie - gratuluję serdecznie bo to niespodzianka nie tylko dla Ciebie. ;:111
Ciesze sie niezmiernie i czekam na informacje o zapachu bo liście dla mnie nie pachniały pomarańczą
ale kwiaty wielce możliwe... ;:113

Jesteś Ewo jak pomysłowy Dobromir! :D Wiesz kto to ?
Ale jak jest Was dwoje pasjonatów to musi być z tego coś wspaniałego...musi ...
Pozdrowienia dla męża :D
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj agnieszka72 ten pięciornik jest tak prowadzony 3 rok. Ale już nie będę go bardziej przycinała od dołu, niech zostanie taka wysokość jak jest.
Miło mi, że zajrzałaś do mnie KDanuta:-), a podpory rzeczywiście przy okazji trochę urozmaicą krajobraz i będą inne niż u wszelkich sąsiadów.
KaRo ano jestem już w takim wieku, że wiem kto to pomysłowy Dobromir:-). Ale to wspólnie z M. wymyślamy sobie takie różne rzeczy, ja coś tam rzucę, a on udoskonala moje wymysły. A czojsia to rzeczywiście prawdziwa niespodzianka, naprawdę nawet mi przez myśl nie przeszło, że ona mi zakwitnie............szczególnie w tym roku. Jak rozwinie kwiaty będę wąchała i poszukam tego zapachu pomarańczy.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p
Od: 5 sie 2008, o 09:44

Post »

Ponownie pospacerowałam po Twoim rajskim ogrodzie. Tyle tu wspaniałych i niespotykanych w innych ogrodach roślin. Cudny klombik wokół drzewa z żurawkami i hostami. Piękne krzewy i takie róznorodne, a róże jakie śliczne.

Bardzo podoba mi się amanogawa i ta hortensja:

Obrazek
Pozdrawiam i zapraszam
Ogródek TAJGI 2008 2009 2010/2011
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Tajga 2008, dziękuję za te miłe słowa:-), różyczki u mnie dość stare, nabyte z ogrodem, odkopaliśmy je z chaszczy i przesadziliśmy wiosną, a teraz odwdzięczają się nam pięknym już drugim kwitnieniem. Mam też kilka nowych, ale jeszcze w pojemnikach.

Dziś były zakupy.....chyba zaszalałam. Kupiłam kilka odmian jałowców, cyprysiki, 3 odmiany floksów, tuję occidentalis Filiformis, choinę kanadyjską Compacta, hortensję o ogromnych kwiatostanach - Phantom, jakieś trawki, śnieguliczkę o różowych kulkach - polowałam na nią rok:-), nową odmianę języczki, ciekawą odmianę wilczomlecza - Summer Sunset. I sama już nie pamiętam co jeszcze.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A tu widoczek pod starym pniem wyciętej wiśni
Obrazek
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

;:1 Aleś dała czadu :)
Ja z kolei przesadziłam z cebulami i aż się boję czy znajdę dla nich miejsce ;:1
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Udane zakupy , a zwłaszcza ta choina kanadyjska.Gratuluję.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Kocico, oczy mi wyszły na wierzch :shock:

Ale zakupy!!! I jeszcze ta hortensja :roll: Wrrr, ja też chcem taką samą :lol: Gdzie się takie cudo kupuje???
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ależ u mnie dziś tłoczno:-). Witam wszystkich i obdzielam dużym uśmiechem ;:1

Coma95 co do cebul to czekam na dostawę około 500 sztuk przeróżnych cudów, nie wiem jak ja to posadzę, ale muszę kupić dodatkowe koszyki. Będę miała co robić, oj będę.

ZENOBIUSZ miło mi, że do mnie zaglądasz, choina bardzo mi się podoba, fajna jest jeszcze tuja Filiformis i te miniaturowe cyprysy. Reszta oczywiście też mi się podoba :wink: .

Nalewka już kiedyś Ci napisałam w wątku gdzie robię zakupy:-), szkółka w Młynkach, bardzo duży producent roślin ozdobnych. Bracia Dębscy. Ta hortensja jest ogromna, nie dość, że ma już 120 cm wysokości (podobno dorasta do 2 m), to jej kwiaty są przeogromne, jak podłożę dłoń pod nasadę kwiatu to w ogóle jej nie widać. Tak wielkich kwiatostanów nie widziałam nawet u Pinky Winky. Jeżdżę tam na zakupy co jakieś dwa tygodnie i zawsze wyszperam coś ciekawego, ostatnio właśnie coś mnie ciągnie w stronę pięknych iglaków, które tam są naprawdę niedrogie.

Pozdrawiam wszystkich zaglądających.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

To jak mi się teraz ktoś w domu znacząco zacznie pukać w głowę albo robić dziwne kółeczka wokół skroni to powiem że i tak nie jestem rekordzistką :)
samanta
500p
500p
Od: 21 lip 2008, o 20:00

Post »

O reeeetyyy Ewo , ale zakupy :shock: :shock: :shock:
Ty chyba masz już wszystko w swoim ogrodzie , co jest dostępne na polskim rynku :?: :?:
Ale Ci zazdroszczę , też bym tak chciała tyle że mój ogród już więcej nie pomieści :cry: :cry:
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wiecie co, najsmutniejszy moment w naszych ogrodach to ten, kiedy uświadamiamy sobie, że skończyło nam się miejsce na nasze zachcianki roślinne. Ale ja rzeczywiście mam bardzo dużo miejsca i chwilowo mogę poszaleć.
Coma95, śmiało możesz powiedzieć, że są bardziej chorzy od Ciebie :twisted: .
Samanto nie mam wszystkiego, ale mam dużo, dość dużo. To maniactwo, nic innego tylko zwariowane maniactwo.

Ostatnio mój M. znalazł oferty urządzania ogrodów. Podano tam dokładnie koszty zagospodarowania powierzchni 1000 metrów kwadratowych. Oferta obejmuje plany, wykonanie altany, oczka, nasadzenia, koszty roślin, materiałów do wykonania itp. Ogólnie wyszło 150 tys. zł!!!!! Normalnie nie wierzyłam własnym oczom.
W związku z tym, że jestem zwyczajnym śmiertelnikiem pozostaje mi chwycić za łopatę i marsz do ogrodu.

Pozdrawiam, Ewa.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

I to najprzyjemniejszy moment Ewo- :D
jak sama tworzysz swój własny ogród.
łopata i grabie to nieodzowny sprzęt maniaka ...jeszcze rękawice ochronne.
Ciesz się też ,że masz tak dużo miejsca - bo należę już do tych co jęcząc i płacząc wydają coś by móc posadzić coś nowego.
Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Rany Julek! Ale zaszalałaś! Na dobrą sprawę to Ty u siebie mogłabyś otworzyć Centrum Ogrodnicze...
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

Ale zakupy poczyniłaś, mnie obecnie nawet na roślinki nie stać ;:145 Mamy mały kryzysik finansowy ;:98 A na jesień mam trochę zakupów do zrobienia, myślę, że do tego czasu wyjdziemy na prostą.
A te floksy są jakieś specjalne? Czy floksów całkiem fajnie nie rozmnaża się przez nasiona?
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

KaRo masz rację:-), kupowanie roślinek i planowanie gdzie je posadzić to sama przyjemność. Jeszcze przyjemniejsze jest maniackie chodzenie po ogrodzie i sprawdzanie jak od wczoraj zmieniły się rośliny.....Właśnie powstaje nowa rabatka z dodatkiem drewna, M. pracuje zawzięcie, potem będziemy się kłócili co tam posadzić :twisted: . Ja jestem ta co wie lepiej i on jest ten com wie lepiej, ale ja wiem więcej o tym, która roślina co lubi więc jest szansa na zwycięstwo.

Tu.ja, a wiesz, że czasami przychodzą do nas ludzie z okolic i kupują roślinki:-), mamy dużo własnych, które M. ukorzenia i jak ktoś chce to sprzedajemy za niewielkie pieniądze. Szkoda aby się marnowały bo i tak wszystkich nie posadzę. Jesteśmy tu taką sensacją z miasta i mamy dużo innych roślin niż pozostali więc zachodzą i pytają.

Maakita, a jakie masz chciejstwa? Ja mam dużo własnych roślinek to mogę Ci zrobić jakąś niespodziankę dla poprawienia humorku. Może akurat będę miała coś, co chcesz kupić. A kryzysy finansowe to niestety rzecz normalna w obecnych czasach, nie powiem żebym widziała w kolorze różowym swoją doczesność :evil: .

Nie wiem jak to jest z tymi floksami, nie przepadam za wysiewem nasion, bawi się w to mój M. A floksy kupiłam białe, fioletowe i różowy z ciemnym środkiem, ten zapach....uwielbiam.
Obrazek

Pąki rozwinął powojnik tangucki, drugi raz w tym roku, posadziłam go w maju
Obrazek Obrazek

Kwiat barbuli
Obrazek

Irga drobnolistna, rośnie bardzo wolno, jest u mnie już dwa lata, ale to taka karłowa odmiana
Obrazek

Jukka posadzona w maju, rosła w chaszczach ogrodowych, więc podzieliłam na małe sadzonki i po roku znalazłam dla niej wstępne miejsce
Obrazek
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”