Ibrakadabra, zielone pokoje i krukowate, cz.4.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ibrakadabra, zielone pokoje i krukowate, cz.4.

Post »

Jago, Twoje szczodre łońskie rozdawnictwo długo zostanie mi w pamięci ;:oj i ogrodzie (mam nadzieję ;:180 ).
Tłucze mi się po głowie, ze te lelije dostałam. A siebie tłukę, że nie zapisałam ;:14.
Będą niespodzianki :) .

Co do napitków, została mam chyba tylko wspólna degustacja wirtualna ;:145 .
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jagi, na ten mrozy nie jedna flaszka będzie potrzebna...nie wiem jak brać na trzeźwo to straszenie mrozami do -35.... ;:202
Przerwa techniczna i kącik lingwistyczny ;:215
ps. Drażmi mnie zaśmiecanie języka pisanego i .....niechlujstwo piszących. Wystarczy, że na co dzień mam do czynienia z typami, którzy mają problem z artykulacją, a wtórny analfabetyzm to już zaraza na ogromną skalę ;:219

Lisico, na razie podziwiam na dystans ;:170
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Hortensja i oleander ;:167 a gdzie Ibrakadabra, hę? :wink:
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Na całej połaci śnieg.
Na siostry i braci śnieg...

Witajcie w zimowy dzionek, pełen słońca, ptaków i roziskrzonego śniegu.
Nastala era Wodnika, niektórym licznik życia pyknął następną liczbę.
Wszystkiego najlepszego forumowym Wodnikom ;:304 .

A ja, dla przeciwwagi, na przekór i na złość zimie mam dla Was kipiący kwiatami lipiec.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lisico, niedoczekanie, żeby choć listek spadł z Baden - Baden :!:
Toż to jeden ze znaków firmowych zielonych pokoi :!:
A poza tym, kto przy zdrowych zmysłach narażałby się na klątwę lisiego ogona ;:oj.
Już żadna flaszka by nie pomogła... ;:222.

Justynko ;:304.

Robaczku, jasne, strzelić jednego i już strachy na Lachy ;:306, z -35 zrobi się - 3,5.
I od razu lepiej ;:306.

Kochana Fraszka, upomniała się o Ibrakadabrę ;:180.
Zanim przygotuję jej Top 10, na razie te fotki dla Ciebie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia i miłego tygodnia - Jagoda
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

JAGÓDKO,za domyślny to ja nie jestem :( ale może Ktoś tu miał
urodziny :?:
Na wszelki wypadek wszelkiej pomyślności życzę i dobrego humoru ;:108
Sławek
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z wodnikowym pozdrowieniem :wit
Jeszcze trochę i będzie lipiec...
Zaglądałaś na Kaszubskie? Środa 14 w Cafe Club.
Do miłego ;:196
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jaguś u mnie za to mrozi ale nie śnieży i nie mogę sobie zaśpiewać ostatnio zacytowanej piosenki. ;:222
Wodnik mówisz się zaczął, to pewnie niejeden uraczy się niejedną flaszeczką i za tych co świętują ;:304
Nie chciej żeby wymieniła Ci róże na zachcenie bo zabraknie ogrodu ;:306 ale dla ułatwienia mogłabyś podrzucić jakieś informacje o ewentualnych zachciankach. Mnie ostatnio wpadła w oko taka ślicznotka http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.32284.6 a to za sprawą jej któregoś tam imienia -Meine Oma albo taka terminatorka http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.2125

Zaciekawiła mnie ta roślinka, czy to jest rodzaj dzwonków :?:
Obrazek
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie, nie, Sławku, ja nie Wodnik, ale dobre życzenia zawsze w cenie ;:180.
Od pewnego czasu urodziny, to obrzęd tajny, bo też nie ma się czym chwalić... ;:224.
Upływ czasu zdecydowanie nie działa na moją korzyść ;:222 .
Ale pomyślność mi pasuje, a dobrego humoru tracić nie zamierzam ;:108.
Tym bardziej, że zakwitło drzewko szczęścia :shock:

Obrazek

Justynko, nie doceniasz mnie ;:306. Mam "Kaszubskie" na oku. I jak dobry agent, wszystko widzę i wszystko wiem ;:306.

Obrazek

he, he, Edulkotku, choć raz mnie nie zaskoczyłaś, bo The Faun, czyli po naszemu Babcia ;:306, już u mnie od jesieni rośnie, a ta druga jakby do niego podobna... ;:224.
Roślina, o którą pytasz, to dzwonek drobny Elisabeth Oliver. Dzwonki, to też mój potężny fioł, troszkę tylko przytłumiony przez fioła różanego ;:306.
Nie masz śniegu ;:218 ?

Obrazek

Żebyście wiedzieli, jak te moje koty dziś mantyczą :evil:. Wchodzą, wychodzą, szturchają miski, ale nie jedzą, Szuwarek skacze po meblach, a Ibrakadabra po mnie i po komputerze :evil:.
Wychodzi na to, że najlepszy jest taki kot ;:306 :

Obrazek

Na całej połaci śnieg... i kwiczoły.

Obrazek

Obrazek

Ciepełka i słoneczka życzę - Ja
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witaj Jagodo Nadmorska ... :wit ..u mnie - 10 *C , ale słonecznie , mimo mrozu .
Powiedz , proszę , czy tę tojeść orszelinową ....zwaną inaczej lisimi ogonkami notabene ;:306...szkoda , że nie rudymi ;:306 ...masz posadzoną bez żadnych obwarowań ...słyszałam , że się rozłazi ...ja posadziłam na żywioł , by mieć dużą kępę ...bo wtedy robi wrażenie .
Tak , tak , prawdę mówiąc ..idąc tropem lisicy - Zielone pokoje bez Baden - Baden - nie były by tym , czym są ...nie wspominając Szuwarka , Ibrakadabry i Wicka .

A tak w ogóle ...że też w zimie przychodzi Ci obchodzić urodzimy ...podobnie jak mój Sławek /starszy Syn / ...wobec tego ...byle nam się ... ;:304 ...z najlepszymi życzeniami , w zdrowiu , miłości i wiecznej młodości ( czyt. super humoru , wigoru i optymizmu młodzieńczego ) ...co nam w duszy gra ;:196 . Życzeń nigdy dość ...bądźmy dla siebie dobrzy -...nie koniecznie tylko na na wiosnę ;:168 . Wolę imieniny , bo nie dołują ...bo z czegóż mam się cieszyć ...że lat przybywa , a rozumu za grosz ? ...dalej zachowuję się jak podlotek ... ;:224

Zaproś ją ;:180 ...do swego Pokoju ( przecież pasuje do fioletu , bieli i błękitu ) ...jest inna , niż pozostałe czerwone ...ona ma w sobie to coś ... ;:224

Obrazek Obrazek

A to ...ze szczególną dedykacją ..błękit , jakich mało ...Clerodondrum ugandense

Obrazek
Obrazek

P.S. Jeżeli zbyt będzie dla Ciebie rażąca - usunę tę czerwień ...zostawiając błękity ;:196 .
Serdeczności na nowy tydzień ;:167
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kwitnące drzewko szczęścia ;:oj wiesz, że nigdy nie przyszło mi na myśl że ono w ogóle kwitnie ;:224
Zima u Ciebie zjawiskowa mimo wiosennych marzeń skrywanych w ;:167.
Stołówka przez ostatnie dni oblężona od świtu do nocy, dbajmy o Naszych skrzydlatych przyjaciół.
Gorące pozdrowienia z drugiej strony Polski ;:196
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagi! :wit

Kot da Vinci ;:333 i Baden Baden - symbole ponadczasowości Zielonych Pokoi!
Jestem bardzo ciekawa w jakiej szacie kolorystycznej wystąpi dywanik w tym sezonie. Po głowie już mi chodzi nowy utwór muzyczny do niego (trochę mniej frywolny od Mozarta, ale klasyczny).

Obejrzałam ostatnio na DVD ramotę pt. "Zdobycz". Z dawnych zachwytów nie zostało prawie NIC. Wyjątek stanowił ogród-park przy rezydencji i... właśnie ten utwór - fragment koncertu Haendla. Będziemy go grać przy dywaniku.
P.S. Likier Jago-Lisi się skończył i zniknął z półek.... Buuu
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Hejka Jaguś ;:196
Ależ Ci Jagódka cudną roślinkę wstawiła,toż to kawałeczek nieba ;:oj No przecudo ;:173
Ale tez przecudnej urody te drobne pełne dzwoneczki...niesamowicie piękne, będę musiała się gdzieś za czymś takim porządnie rozejrzeć ;:108
Top 10 Szuwarka ....super....ja zachodzę w głowę, jak on daje radę tak po siatce się wspinać , ten wanciołek to ma niczego sobie ;:306
Powiedz mi ...na stronie 36...4 fotka ...co to takiego ładnego z tym trzmielem na sobie ;:204
Czy ty masz może kochana kozłka lekarskiego...bo coś mi się kołacze takie białe w pamięci :roll: Nie mogę go znaleźć nigdzie w szkółkach...
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Mówisz że dzwonek drobny Elisabeth Oliver i chyba o pełnych kwiatkach - muszę sobie go poszukać bo takiego nie mam, a też uwielbiam dzwonki jako dodatki do róż :lol:
Nie zaskoczyłam Cię z propozycjami :? to może takie skoro chcesz kontrastowe
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.4382
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.30219
http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.32497 ale nie wiem czy lubisz pustaczki
http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.40592 dwie ostatnie dość spore
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Doceniam ;:108 i cenię ;:196 .
Tylko bałam się, że mogłoby Ciebie zabraknąć ;:202
I nie umiem podglądać na FO :oops:

Człowiek witruwiański, a kot...?
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:heja Zięć pani Porządnickiej, porządny chłop, mimo że ogród na nudny, odśnieżył cały chodnik przed moim domem :heja.

Jagódko Małopolska, ech Ty w życiu, jesteś po prostu niemożliwa ;:306.
Tak uparcie mnie kusisz tymi czerwonymi różami, że jeszcze trochę... a ulegnę...
Nie, nie obchodzę urodzin zimą, to tylko mój syn jest Wodnikiem. Moją porą jest wiosna. Ale świętować, jak piszesz, nie ma czego, upływ lat - żaden powód do dumy...
A imieniny mamy tego samego dnia, czyż nie :?:
Lisie ogonki nie mają żadnych ograniczeń. Jest to (po lnie i dzwonkach) kolejna roślina, która może robić, co chce. Ale wcale się tak bardzo nie rozłazi, przynajmniej u mnie.
PS. Różyczkę zostaw, bo obiektywnie piękna jest, natomiast to błękitne cudo sen mi z powiek spędza już od dawna. Jeśli znajdę - kupię.

A dla Ciebie róża Big Purple, też ładna, prawda?

Obrazek

Obrazek

Aage ;:196, witaj :wit. Na zimę można przez chwilkę popatrzeć przez okno, natomiast w wiosnę chciałoby się zanurzyć po szyję ;:306.
W surowe zimy bywało w mojej stołówce ponad 20 gatunków ptaków. W tym roku na razie tylko kilka: sikorki, wróble, mazurki, kosy, kwiczoły, krukowate, mewy i dzięciołek.
Pozdrowienia z drugiej strony Polski, czyli skąd?

Dla Ciebie Avalon ;:167.

Obrazek

Lisico :!:
Puchar Prezesa za umiejętność docenienia wartości ponadczasowych, w tym Mozarta i Haendla, no i kota da Vinci. Jakie barwy nadać Baden - Baden? Tobie po głowie chodzi Haendel, więc może śnieżna biel, żeby się nie pogryzła z Queen Elisabeth, czy może królową won, bo nie pasuje do niemieckiego baroku. A może bengalski róż ;:218.

A propos ramot. Ciekawe, że w wersji książkowej większość z nich się nie starzeje, za to filmy ;:222, z nielicznymi wyjątkami typu "Przeminęło z wiatrem"...
PS. Likierku nie ma, a bzowa naleweczka?

I Kronenburg. Pasuje do niemieckiego baroku?

Obrazek

Keetee :wit
Jagódka jest niemożliwa, a to niebieskie ;:oj. Muszę to zdobyć, bo piękne niesamowicie.
Dzwoneczki ;:167 , wiesz, to moja wielka miłość, choć nie wszystkie chcą u mnie rosnąć.
Szuwarek mimo gabarytów i ośmiu ( :shock:) kilogramów wagi jest wyjątkowo sprawny.
A teraz rośliny. Ta z trzmielem to trojeść krwista Asclepias Incarnata. Wysoka piękna roślina. Dobrze, że w morderczym zapędzie rozdawnictwa zostawiłam sobie kawałek ;:306.
No i prawie nigdy jej nie widziałam bez jakiegoś pasażera, głównie właśnie trzmiela.

Obrazek

Obrazek

Kozłka lekarskiego też mam i jestem nim zachwycona. Podejrzewam, że zeszłego lata rozrósł się, więc Co go "kopnę". Chcesz?

Obrazek

Obrazek

Edulkotku różany, w Mordenki Cię ciągnie... ;:306.
Racja, do pustaczków jeszcze nie dojrzałam i nie wiem, czy dojrzeję... ;:224, choć mam Nevadę i Tommelise, ale to raczej wyjątki potwierdzające regułę. A regułą są pełne, nabite, kapustopodobne kwiaty.
Dzwoneczki są fantastyczną ozdobą ogrodu. Takie, jak Elisabeth Oliver, pełne, mam także w wersji białej. A w ogóle, to powinnam zrobić wykaz swoich dzwonków.

Obrazek

Justynko, bo Ty w "Kaszubskich" czynnie uczestniczysz, a ja tylko podglądam ;:306.
A czy do Was dołączę? No, nie wiem... Pewnie tak... (droczę się), jak tylko dowiem się z podglądu, gdzie to spotkanie w końcu będzie... ;:224.
Jaki kot? Genialny ;:215. A dla Ciebie Heidi Klum

Obrazek

Duuuża buźka - Jagoda
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”