Mój ogród wśród łąk

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk

Post »

Małgosiu ja żeniszek dopiero kupiłam a u ciebie już wschodzi ????
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu - ja się ogromnie cieszę z mojego dzielnego żeniszka :D poczytałam sobie i doradzili, że to już czas siania tego kwiatka, i muszę się pochwalić, że szybko wykiełkował. Jutro obfocę moje maleństwa :wit ;:196

A te widoczki poniżej to na ocieplenie tych widoczków, które są obecnie za naszymi oknami :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zdjęcia z różnych miejsc, ale...wszystkie pełne słońca i kolorów ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p

Post »

O matko jakie piękne ,takie widoki ostatnio widziałam w lipcu w Hiszpanii i Francji , aż mi się cieplej zrobiło ;:108
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Wianki klimatyczne- ja swoje kiedyś robiłam z winogronu- też się wyginał, ale dość dużo go było potrzeba i niestety jak na razie się na tyle nie rozrósł... kociaki urokliwie- ten czarny- Zygi(?)- wygląda identycznie jak moja kotka- czyżby brat bliźniak? ;:224 znajomy ma wodołaza którego też ocalił od śmierci- też maił wg hodowcy zbyt dużą klatkę piersiową jako szczenię- teraz wyrosła z niego piękna suczka- a najśmieszniejsze u niej jest to, że ma wysoko rozwinięty instynkt opiekuńczy- należy zapomnieć o kąpieli w jakimkolwiek zbiorniku wodnym w jej obecności- wszystkich od razu holuje do brzegu-jeszcze by się utopili- a jak ktoś się przestaje ruszać(np. zasłabnie)- a ona się upewni, że na pewno nie śpi wszczyna taki raban, że uszy pękają żeby ktoś przyszedł- jest cudowna ;:108 takie ocalone zwierzaki są szczególnie bliskie memu ;:167 zwartnica pięknie sunie do góry, widoki piękne- jedno mnie szczególnie zachwyca- w zięciach z tych ciepłych regionów- to to, że możemy podziwiać naszych doniczkowych ulubieńców w ich naturalnych rozmiarach :wink:
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Małgoś fotki super,
ja chcę lato..... ;:145 ;:145 ;:145
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Wycieczka pod palmy każdemu dobrze robi, poprosimy jeszcze :wit
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu hej :wit
Piękne wspomnienia ;:108 to drzewo na pierwszym zdjęciu bajeczne. Niezmiennie brakuje mi kolorów a taka koloroterapia dla mnie jest bardzo wskazana. Dziękuję ;:196
Pozdrawiam cieplutko, u mnie zima pełną gębą :?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu - dobry pomysł co, żeby zimą pokazywać cieplejsze zakamarki naszej planety? Już niedługo będzie słoneczko i u nas ;:3

Kelpie - historia z psem wodołazem niesamowita, wzruszyłam się. Masz rację, coś w tym jest. Te uratowane zwierzaczki są nam wdzięczne, bo czują że nam zawdzięczają życie. Tak myślę...Mój Rudzik to niesamowity kot. Nie odstępuje mnie na krok. Pozostały zwierzyniec również...Śmiesznie to czasami wygląda, bo jak idziemy na spacer to idą za nami wszystkie 3 koty :D

Małgoś - Małgolinko - ja też chcę lata, dlatego oglądam sobie fotki z ciepłych krajów i troszkę się podzieliłam z Wami. :wit

Aniu - u mnie też zima na całego, dzisiaj znacznie zimniej, a przynajmniej odczuwalna jest niższa :( Rano miałam problem z wyjechaniem do pracy, wiał wiatr i zwiewał "jęzorami" śnieg na drogę. KOszmar. Mimo tego pozdrawiam. Siałaś :?: :wink: ;:196

Iwonko- bardzo proszę ;:136

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a tu nie chodziło o urodę tej postaci, ale o kwiatki po lewej stronie :wink:

Obrazek

a tu domowe widoczki coraz bardziej radują oko moje ;:173

Obrazek

no i swojskie ptaszęta okołoogrodowe

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mam już zadanie na najbliższy czas - koniecznie stołówkę trzeba powiększyć :wit
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu ja jeszcze się wstrzymuje, w zeszłym roku się pospieszyłam, wiosna przyszła późno i tańcowałam z moimi zasiewami z parapetu na parapet. Agapanty na balkonie piękne a widoki rozgrzewające.
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p

Post »

Palmy piękne ale niema to jak nasze ptaszki w ogrodzie zajadające ziarenka ;:63 ;:63 a i słonko niedługo zaświeci ;:3
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Piękne widoczki wakacyjne :wink: stołówka ptasia wielce urozmaicona- widzę kosa, wróble mazurki i sójkę z podkurczonymi nóżkami ;:224 to rzeczywiście ciekawy spacer... wszystko co żyje wychodzi z domu i okolic i gęsiego wędruje za opiekunami :;230
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Zdjęcia wspominkowo-wakacyjne ach..rozmarzyłam się, ale u Ciebie ptaszków ;:oj
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Rozaria
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 25 sty 2012, o 08:40
Kontakt:

Post »

ciekawe skąd przylatują albo czemu nie odlatuja
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w mroźny dzień, u mnie -10 stopni, wieje mroźny wiatr, zawiewa. Nieprzyjemnie....Niedługo wiosna :wit

Aniu - ja też potem, jak będę latała z doniczkami i upychała gdzie się da, będę żałowała że w ogóle siałam :D Cóż począć, taka choroba. Na nią nie ma lekarstwa :wink: To uzależnienie, które nie szkodzi mojemu zdrowiu. Czasami tylko potfel stęka, ale ....czasami. Dzisiaj np jak robiłam zwykłe zakupy spożywcze, moje oko zawiesiło się na tych paczuszkach z nasionkami. Walczyłam dzielnie, więc łupem była tylko paczuszka z fajnymi, żółtymi pomidorkami. Kuruj się ;:3

Marysiu - ja mam taką chorobę ( M nazywa ją " szwendaczką"), że muszę czasami zahaczyć o palmiaste kraje z ogromnym zasobem słońca. Ale nie ukrywam, że swojskie klimaty są bliższe mojemu sercu. I ptaszki własne w ogrodzie rozweselą bardziej niż najciekawsze kraje. Ale ja ganiam za słońcem...Niedługo będę miała krajowe ;:3 :wit

Kelpie - dziękuję, że zaglądasz. Podziwiam znajomości ornitologiczne, chociaż i ja powoli się dokształcam, bo ptaszęta coraz bardziej urozmaicone do mnie przylatują. Dziś dostały kilka plastrów słoniny i się działo na drzewkach. Mogłabym na nie patrzeć i patrzeć. A ten spacer z kotami, to rzeczywiście może być śmieszny widok. Zanim zamieszkałam na wsi, nie miałam kotów, więc fakt, że one tak chodzą za ludźmi był dla mnie oczywisty. Myślałam, że tak jest. To moi asystenci nawet podczas prac w ogródku.

Małgoś - Małgolinko - nie masz ptaszków? wystarczy jeden karmik i będziesz miała swoje :wit

Rozaria - witaj :wit Nie wiem skąd one przylatują, a odlatują ....też nie wiem dokąd. Popytam jak chcesz, może nam zdradzą tą słodką, ptaszkową tajemnicę :wink: :D

moja kobea

Obrazek
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p

Post »

Jaka okazała już Twoja kobea ;:138 ja dziś przesadzałam swoje storczyki ,były strasznie zaniedbane juz biedne miały zamiar same nauczyć się dochodzić do świeżej kory :;230 :;230 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”