Panta rei a może i nie w Podwórkowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Panta rei a może i nie w Podwórkowym

Post »

Ewo u mnie biało, rano łopata była w robocie , teraz śnieg z deszczem nie wiadomo czy więcej dosypuje czy się topi. Byłam u Albertynów i zmokłam , zmarzłam, napaliłam w piecu i się grzeję, a myślałam że to będzie niedziela na leżaku w ogrodzie. Pierwiosnki ładne, ale przed śniegiem i u mnie zaczynał kwitnąć.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moje lekarskie też już pokazują kwiaty i gruzińskie .Mila przesyłka .W tym roku też kupiłam nasiona godecji ,bo kiedyś ją miałam i bardzo mi sie podobała wiec w tym roku dokupiłam .Biedro-stonki raczej można to nazwać :wink: U nas też deszczowo i dobrze ,że wiatr trochę zelżał ,chociaż czasem objawia się jego moc
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Po Plantach idzie się jak po nieuporządkowanym lesie,tyle połamanych gałęzi na alejkach,ekipa z piłą już w akcji.W mieście poleciały anteny,kominy,dachówki,ozdoby rzeźbiarskie....Dmie dalej choć już nie z kierunków zmiennych,a od zachodu zdecydowanie.Ogromny plus prawie nie ma smogu i można zaczerpnąć powietrza.
Jadziu Jakuch-pierwiosnki lekarskie mam w Śródpodagrycznikowym niejako z odzysku,albo z naturalnej łąki która tu była,albo jako dalekie echo po niegdysiejszym ogródku pana dozorcy.W jesieni wypatrzyłam listki i przesadziłam.Gruzińskie są mniejsze z zamówienia Forumowego i z gratisu od innego zamówienia.Cieszą mnie młodziutkie szafirki.Pan Sroka doznał wczoraj kontuzji,tylko podfruwa,włóczy jedno skrzydło i wyraźnie kuleje.Mam nadzieję,że wydobrzeje,bo to całkiem dziki ptak i nie ma go jak złapać do weta.
Olu-widziałam bramkę do Kozińca w świeżym i niemałym śniegu.Rozumiem,że to przejściowe i powoli się topi.Kwiatom nie zaszkodzi,bo nawrotów śniegu zwyczajne.Dobrze,że jeszcze masz opał.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Czyli proceder wypalania traw, mimo zakazu, jednak trwa. Co za bezmyślność... Dziubadło fajne no i wieczne :) Czytam, że sporo szkód u Ciebie choć miasto przewietrzone. Bardzo lubię pierwiosnki, u mnie jakoś Kredka sobie je upodobała i żaden nie przetrwał.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuzanno-akurat rozmawiałam z panem,który lata całe działał w Ochotniczej Straży Pożarnej -mówił,że od kilku dni non stop są wzywani do płonących na wałach wiślanych traw(to było akurat przed tym szalonym wiatrem i deszczem). Napomykał,że apelują do mieszkańców by nie podpalali,bo nie jest to metoda dobra
Olu od Azy Ogrodu-dziś na razie nie pada,bajorko przed sąsiednim domem zdaje się cofać,nawet z daleka widać zarys kanału odpływowego, który przed laty kopał tam pan dozorca,żeby woda nie szla pod fundamenty,a na istniejący kiedyś ogródek.Moje rośliny śmignęły w górę,w tym już cesarskie i perską,obawiam się,że trochę wcześnie.Przed wyjściem do pracy zrobię fotki.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

kwiatuszki cudne, ale biedronki bardzo pomysłowe...
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wielkakulko-nic tylko przygotować pionki po trochę,dzieci chętnie je pomalują,bo to przecież dobra zabawa.Obawiam się,że rozpieściłam Pana Srokę,dziś przechadzał się po rabatkach(nie po ścieżce) Śródpodagrycznikowego z jakąś mniejszą sroczką jak panisko na włościach,fakt ładnie się prezentowali na lekko wilgotnych po nocnych opadach grządkach i wśród kwiecia,ale żeby nie ścinali dziobami kwiatów!Żałuję,że nie było jak ich sfotografować.
Ambo-wiesz jaką cenę nie dla ludzi ma kura z Bolesławca?Jednak byłam zaskoczona.Sezonowo pojawiły się też mniejsze baranki,nie dzwonki,a figurki i jeszcze nie jak w klasycznej wersji mają dorobione pyski nie malowane.Nowy asortyment nieco mnie rozczarował.
Podagrycznik po deszczu rośnie jak szalony,czeka mnie ostra walka.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu na pewno jakiegoś kwiatka zetną dziobem ,bo jakżeby było ,żeby pan nie ofiarował kwiatka swojej pannie :wink: U mnie też te miniaturowe narcyzy się pokazały ,ale nie zrobiłam im jakoś fotki
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Ewuś widzę też u ciebie wiosenkę, dobrze że popadało bo było bardzo sucho i nie musiałam tyle podlewać przesadzonych rośliny. Ja się tak natyrałam przy tym przesadzaniu.Chyba mnie trochę zawiało i łapie mnie jakies przeziębienie. Dzisiaj miałam spotkanie z Administracją osiedla i wykonawcą od ociepleń. Powiem ci ze na dzien dzisiejszy to tak żle to nie wyglada. Wykonawca zapewnił ze będą się starać ograniczyć deptanie i własciwie to potrzebują tylko 1m od rusztowania.A gróz będa składowac za płotem Spisaliśmy notatke służbową. Kierownik Administracji lubi zielen więc walczy o to żeby było ładnie na osiedlu a jeszcz jak mieszkańcy sami coś dają od siebie to im zawsze pomorze.Zobaczymy jak to będzie wyglądać bo szef sobie a robotnicy sobie.Szefostwo nie siedzi cały czas na terenie budowy.A wiem co było u ciebie.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu Jakuch-Dziś o 17.59 wiosna! Wyliczona przez Tosię 1.Srokowie teren uznali za swój,przechadzają się jak po parku,tu i owdzie dziobem coś poprawią.Może lubią świeży podagrycznik,mam zamiar się go pozbywać w wolnym czasie,bardzo szybko wydobywa się na świat.Wolę parę srok(zdaje się zrobiły bardzo niechlujne gniazdo w pobliżu)od stada gołębi.
Kret ryje z innej strony domu.A kotka sąsiadów pilnuje jeszcze ciepłych kaloryferów,bo to był jej teren.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Oprócz tego wyszły ładnie piwonie(za co stokrotne dzięki Judycie) przyjęło się wszystko u niej zamawiane łącznie z jakimś nadzwyczajnym pigwowcem,floksy ,w tym variegata gonią wielkością liści zakopiański biały od Olgi ;:167 i dziś zakwitł pierwszy leśny fiołek.
Eukomis- mnie też obiecywali,ale długo nie robili prawie nic,bo siły latem były potrzebne na innym obiekcie,tu był ostatni z trzech etapów,elewacja prawie od ulicy niewidoczna,a potem rzucono robotników godzinowych(narzekali na 18 zł/godz. do ręki!),ci nie tylko nie uważali gdzie chodzą,ale rzucali pety i opakowania po jedzeniu na grządki i nie chcieli ich zbierać mając tuż własną budę i nasz śmietnik.Poza tym wylewali wodę z zaprawą pod rośliny zamiast do rynsztoka.U Was na pewno będzie inaczej. ;:168
Niesłychanie mi się rozrosła bardzo dekoracyjna bylica orientalna Limelight i chętnie się podzielę jak już będziesz po wyjściu ekipy.
Na święto powitania wiosny wybieram się wirtualnie do Tosi 1 umyć stópki Marzance-no piękność w tym roku zrobiła i żal topić.
Wystawa trochę daleko,ale ten domek podobno można wygrać,cóż podoba mi się. Obrazek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
na parapecie podpędzam poziomkę biała czyli złocistą,w ogrodzie wiosna:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
jest podejrzanie ciepło,wyszły piwonie i lubczyk-ten od Judyty.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Rzeczywiście Ewo, strefa klimatyczna u Ciebie całkiem inna :) Żeby już żonkile kwitły, hoho! A tak przy okazji, coś Judyta dawno się nie odzywała...
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje szafirki jeszcze śpią, a u Ciebie Ewciu kwitną w najlepsze .Moja kotka dziennie ze mną w ogródku siedzi i jakoś nie ma zamiaru likwidować swojej zimowej garderoby :wink:
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Ewuś ale kolorowo u Ciebie, u mnie zakwitły miodunki i mnóstwo stokrotek, ale nie uchowały się długo, bo psotne rączki moich wnucząt pozrywały wszystko, no prawie wszystko ;:224 ...a mi chyba lubczyk wyginął, bo nic nie wychodzi z ziemi :( a może na niego jeszcze nie pora?
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Ewuś zaskoczyły mnie kwitnące żonkile w podwórkowym.
...i nie wiem co to jest na tym poniższym zdjęciu.
Obrazek
ja w ciągłym biegu, rzadko bywam na forum, czeka mnie jak się naprawa stopy... 25.03 będą próbować zakwalifikować mnie na zabieg z nadzieją że mój koszmar się zakończy i ból ustąpi... zobaczę co zadecydują lekarze.
Pozdrawiam życzę powodzenia w głosowaniu i zdrówka. ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”