Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum
Ambo-proszę mnie zapisać na nasionka!
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Żeby nie było, że nie zaglądam... Zaglądam, zaglądam - tylko z pisaniem gorzej. Zaglądam i podziwiam cudne zdjęcia. Tym razem dwa skradły mi serce
- wspinający się kociak (
) i wrzosowe astry.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Mnie również zauroczyła Nikandra, a czy można by się załapać Marysiu na parę nasionek tego cuda .Kociaste są zabawne dobrze ,że mam tylko jednego i statecznego, a maluchy to rozrabiaki
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu dzięki! Szkoda, że nie masz Haendla, mogłabym się od ciebie czegoś więcej dowiedzieć o tej róży.
Ja też nakupowalam celowych. Samych narcyzow cztery rodzaje. Razem z Handlem kupiłam przebisniegi i letnie sniezyce. Jeszcze krokusy, irysy rediculata i to chyba już wszystko. Oparła się tulipana w tym roku używając całej siły woli jaką posiadam
Ewo OK!
Izo z pisaniem to i u mnie nie najlepiej. Internet mam w tablecie a na nim kiepsko mi się pisze,.
Jadziu podaj mi namiary na pw. Starczy i dla Ciebie.
Ja też nakupowalam celowych. Samych narcyzow cztery rodzaje. Razem z Handlem kupiłam przebisniegi i letnie sniezyce. Jeszcze krokusy, irysy rediculata i to chyba już wszystko. Oparła się tulipana w tym roku używając całej siły woli jaką posiadam

Ewo OK!
Izo z pisaniem to i u mnie nie najlepiej. Internet mam w tablecie a na nim kiepsko mi się pisze,.

Jadziu podaj mi namiary na pw. Starczy i dla Ciebie.
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
Tablet to mój kochanek na wieczór jest poręczny do łózka
..ale rzeczywiście sama nie potrafię przestawić się na pisanie - krótkie może tak ale dłuższe już jest większy problem.
Ja w tym roku powstrzymuję sie co sił w cebulowych - ale rok obfitował w pokaźne dary od koleżanek

Ja w tym roku powstrzymuję sie co sił w cebulowych - ale rok obfitował w pokaźne dary od koleżanek

Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- amba19
Kochanek
no nie mogę... ja też zabieram mojego do łóżka, ale aż tak bardzo to go nie lubię
Z pisaniem mam tak samo jak Ty. Najgorzej że tam jest zainstalowany jakiś słownik i trzeba sprawdzać każdy wyraz po napisaniu, bo inaczej jakieś bzdury się trafiają w postach .
Ja miałam już zjeżdżać dzisiaj do domu, ale wstalismy rano a tu 8 stopni, a bywało już minus 6!
No i szkoda nam się zrobiło i ZOSTAJEMY:-)
Ja się bardzo cieszę. Dużo jeszcze do zrobienia zostało na działce. Dzisiaj muszę zadolowac moje sasanki w doniczkach. Będę zimowaly w kopcu kompostowym.
Czy ktoś chce nasiona białego lnu? Sporo mi się zawiązało i mogę pozbierać.

Z pisaniem mam tak samo jak Ty. Najgorzej że tam jest zainstalowany jakiś słownik i trzeba sprawdzać każdy wyraz po napisaniu, bo inaczej jakieś bzdury się trafiają w postach .
Ja miałam już zjeżdżać dzisiaj do domu, ale wstalismy rano a tu 8 stopni, a bywało już minus 6!
No i szkoda nam się zrobiło i ZOSTAJEMY:-)
Ja się bardzo cieszę. Dużo jeszcze do zrobienia zostało na działce. Dzisiaj muszę zadolowac moje sasanki w doniczkach. Będę zimowaly w kopcu kompostowym.
Czy ktoś chce nasiona białego lnu? Sporo mi się zawiązało i mogę pozbierać.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Marysiu bardzo się cieszę a na biały len też się piszę oczywiście .Nawet nie wiedziałam ,że jest też biały 

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
O nasionka białego lnu już się kiedyś przymawiałam, ale skoro jest okazja powtórzę - jestem chętna 

- amba19
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Podoba mi się ta rabata, a obrzeże z konarów wygląda po protu wspaniale. 

- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu
Cieszę się razem z Tobą, że jeszcze pobędziecie na wsi.
Smutno z powodu przymrozków, no ale zrobił miejsce na jesienne cebulki
Cieszę się razem z Tobą, że jeszcze pobędziecie na wsi.

Smutno z powodu przymrozków, no ale zrobił miejsce na jesienne cebulki

- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Ambo-cały tydzień ma być ciepły,koty pewnie się cieszą,że jeszcze zostają?A Ty zdążysz z cebulowymi.
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Marysiu, co się dzieje nie odzywasz się, wszystko ok? Dzisiaj gospodarz wraca na włości. Ja już nie obiecuję ,że przyjadę ale wiem ,że brzoskwiniówka czeka na nas. A tak poważnie to nie byłam 4 czy 5 tygodni czas sprawdzić co jeszcze zostało do zabrania do Waszych ogródków.
- amba19
Mariolu - miło Cię gościć! Obrzeża z pni mają już kilka lat. Mocno mnie martwi - co ja zrobię jak mi zupełnie zbutwieją. Skąd ja wezmę nowe i takie krzywe
A tak na poważnie - to po prostu wykorzystuję to co mogę znaleźć w okolicy.
Agnieszko - z cebulkami już się uporałam
Wiosenne - posadzone, mieczyki - wykopane. Nie ma to jak ruch w interesie
Planujemy powrót na poniedziałek i to już jest raczej nieodwołalny termin. Nazbierało mi się trochę spraw i muszem chociaż nie chcem jak powiedział klasyk
Ewo - pogoda jest cudna! Słonecznie i cieplutko. Koty buszują po działce i wygrzewają się w jesiennym słoneczku. Bubek wczoraj myszę zamordował. Taki ładny kotek - a morderca w białych rękawiczkach...
Grażynko - wszystko w porządku tylko dużo pracy i grzyby w lesie... dnia brakuje. Do zmroku w lesie i w ogrodzie a wieczorem grzyby trzeba oprawić. A jak już skończę to na dziób padam.....
Zlikwidowaliśmy mój wstrętny żywopłot z ałyczy. Planowałam tę akcję na wiosnę ale wyszło po chińsku
Krzakory kolczaste i drapieżne jak nie wiem co! Pniaki w glebie trzymają się " ręcami i nogami" i wyłazić nie chcą. Na razie 1/3 karp już wykarczowana. I jeszcze w ramach modernizacji zrobiłam sobie ścieżkę przez moją Różową Rabatę. Zasadniczo pomysł był na takie miejsce na rurę do szamba, żeby mi szambonurek rabaty nie demolował a wyszła ścieżka, która będzie wysypana żwirkiem. Jutro fotki zrobię, bo jak przywiozłam z pola żwirek na mniej więcej 1/6 ścieżki to już siły na nic nie miałam...
Pod płotem w miejscu po żywopłocie strasznie łyso się zrobiło, wymyśliłam sobie tam taką długą rabatkę z funkiami. Będę potrzebowała około 18 sadzonek. Marzyło by mi się żeby każda była inna. Ciekawe czy mi to wyjdzie....
Aaaaaa i Grażynko mamy sensację w okolicy. Kilkadziesiąt metrów za naszymi działkami( w stronę Chrztowa) na Heńkowym polu gazu łupkowego szukają
Dzisiaj zajechały wielkie Ziły z maszynerią do wiercenia i wywiercili dziurę na 40 metrów wgłąb.
Chyba musimy się modlić aby nic tam nie znaleźli - bo to średnia przyjemność mieć takie cóś 200 metrów od działki
Zrobiłam fotki dziury -ale wstawię jutro..
Łowny Kot....

Agnieszko - z cebulkami już się uporałam

Planujemy powrót na poniedziałek i to już jest raczej nieodwołalny termin. Nazbierało mi się trochę spraw i muszem chociaż nie chcem jak powiedział klasyk

Ewo - pogoda jest cudna! Słonecznie i cieplutko. Koty buszują po działce i wygrzewają się w jesiennym słoneczku. Bubek wczoraj myszę zamordował. Taki ładny kotek - a morderca w białych rękawiczkach...
Grażynko - wszystko w porządku tylko dużo pracy i grzyby w lesie... dnia brakuje. Do zmroku w lesie i w ogrodzie a wieczorem grzyby trzeba oprawić. A jak już skończę to na dziób padam.....
Zlikwidowaliśmy mój wstrętny żywopłot z ałyczy. Planowałam tę akcję na wiosnę ale wyszło po chińsku

Krzakory kolczaste i drapieżne jak nie wiem co! Pniaki w glebie trzymają się " ręcami i nogami" i wyłazić nie chcą. Na razie 1/3 karp już wykarczowana. I jeszcze w ramach modernizacji zrobiłam sobie ścieżkę przez moją Różową Rabatę. Zasadniczo pomysł był na takie miejsce na rurę do szamba, żeby mi szambonurek rabaty nie demolował a wyszła ścieżka, która będzie wysypana żwirkiem. Jutro fotki zrobię, bo jak przywiozłam z pola żwirek na mniej więcej 1/6 ścieżki to już siły na nic nie miałam...
Pod płotem w miejscu po żywopłocie strasznie łyso się zrobiło, wymyśliłam sobie tam taką długą rabatkę z funkiami. Będę potrzebowała około 18 sadzonek. Marzyło by mi się żeby każda była inna. Ciekawe czy mi to wyjdzie....
Aaaaaa i Grażynko mamy sensację w okolicy. Kilkadziesiąt metrów za naszymi działkami( w stronę Chrztowa) na Heńkowym polu gazu łupkowego szukają

Chyba musimy się modlić aby nic tam nie znaleźli - bo to średnia przyjemność mieć takie cóś 200 metrów od działki

Zrobiłam fotki dziury -ale wstawię jutro..
Łowny Kot....

- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Na całym Pomorzu chyba szukają, u nas też z rok temu jeździły pojazdy geofizyki Toruń. Rozkładali pod płotem jakieś czujniki. Potem trzęśli ziemię wielkimi maszynami. Też mi się to nie podobało. A pobliżu znaleźli ropę, władzę gminy się cieszą, my nieszczególnie.