Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum

Post »

Ambo-proszę mnie zapisać na nasionka!
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Żeby nie było, że nie zaglądam... Zaglądam, zaglądam - tylko z pisaniem gorzej. Zaglądam i podziwiam cudne zdjęcia. Tym razem dwa skradły mi serce :wink: - wspinający się kociak ( ;:oj ) i wrzosowe astry.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Mnie również zauroczyła Nikandra, a czy można by się załapać Marysiu na parę nasionek tego cuda .Kociaste są zabawne dobrze ,że mam tylko jednego i statecznego, a maluchy to rozrabiaki
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu dzięki! Szkoda, że nie masz Haendla, mogłabym się od ciebie czegoś więcej dowiedzieć o tej róży.
Ja też nakupowalam celowych. Samych narcyzow cztery rodzaje. Razem z Handlem kupiłam przebisniegi i letnie sniezyce. Jeszcze krokusy, irysy rediculata i to chyba już wszystko. Oparła się tulipana w tym roku używając całej siły woli jaką posiadam :lol:
Ewo OK!
Izo z pisaniem to i u mnie nie najlepiej. Internet mam w tablecie a na nim kiepsko mi się pisze,. :(
Jadziu podaj mi namiary na pw. Starczy i dla Ciebie.
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Tablet to mój kochanek na wieczór jest poręczny do łózka :) ..ale rzeczywiście sama nie potrafię przestawić się na pisanie - krótkie może tak ale dłuższe już jest większy problem.

Ja w tym roku powstrzymuję sie co sił w cebulowych - ale rok obfitował w pokaźne dary od koleżanek ;:167

:wit :wit
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochanek :;230 no nie mogę... ja też zabieram mojego do łóżka, ale aż tak bardzo to go nie lubię ;:306
Z pisaniem mam tak samo jak Ty. Najgorzej że tam jest zainstalowany jakiś słownik i trzeba sprawdzać każdy wyraz po napisaniu, bo inaczej jakieś bzdury się trafiają w postach .

Ja miałam już zjeżdżać dzisiaj do domu, ale wstalismy rano a tu 8 stopni, a bywało już minus 6!
No i szkoda nam się zrobiło i ZOSTAJEMY:-)
Ja się bardzo cieszę. Dużo jeszcze do zrobienia zostało na działce. Dzisiaj muszę zadolowac moje sasanki w doniczkach. Będę zimowaly w kopcu kompostowym.
Czy ktoś chce nasiona białego lnu? Sporo mi się zawiązało i mogę pozbierać.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu bardzo się cieszę a na biały len też się piszę oczywiście .Nawet nie wiedziałam ,że jest też biały ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

O nasionka białego lnu już się kiedyś przymawiałam, ale skoro jest okazja powtórzę - jestem chętna ;:65
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fajnie dziewczyny - jutro pozbieram nasionka. Wysyłać będę jak już wrócę do Gdańska.

Przed przymrozkiem

Obrazek
Obrazek

Rabata Południowa po liftingu :wink:

Obrazek
Obrazek

Po przymrozku

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Podoba mi się ta rabata, a obrzeże z konarów wygląda po protu wspaniale. :)
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu
Cieszę się razem z Tobą, że jeszcze pobędziecie na wsi. :D
Smutno z powodu przymrozków, no ale zrobił miejsce na jesienne cebulki :)
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ambo-cały tydzień ma być ciepły,koty pewnie się cieszą,że jeszcze zostają?A Ty zdążysz z cebulowymi.
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Marysiu, co się dzieje nie odzywasz się, wszystko ok? Dzisiaj gospodarz wraca na włości. Ja już nie obiecuję ,że przyjadę ale wiem ,że brzoskwiniówka czeka na nas. A tak poważnie to nie byłam 4 czy 5 tygodni czas sprawdzić co jeszcze zostało do zabrania do Waszych ogródków.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu - miło Cię gościć! Obrzeża z pni mają już kilka lat. Mocno mnie martwi - co ja zrobię jak mi zupełnie zbutwieją. Skąd ja wezmę nowe i takie krzywe :cry: A tak na poważnie - to po prostu wykorzystuję to co mogę znaleźć w okolicy.
Agnieszko - z cebulkami już się uporałam :lol: Wiosenne - posadzone, mieczyki - wykopane. Nie ma to jak ruch w interesie ;:306
Planujemy powrót na poniedziałek i to już jest raczej nieodwołalny termin. Nazbierało mi się trochę spraw i muszem chociaż nie chcem jak powiedział klasyk :wink:
Ewo - pogoda jest cudna! Słonecznie i cieplutko. Koty buszują po działce i wygrzewają się w jesiennym słoneczku. Bubek wczoraj myszę zamordował. Taki ładny kotek - a morderca w białych rękawiczkach...
Grażynko - wszystko w porządku tylko dużo pracy i grzyby w lesie... dnia brakuje. Do zmroku w lesie i w ogrodzie a wieczorem grzyby trzeba oprawić. A jak już skończę to na dziób padam.....
Zlikwidowaliśmy mój wstrętny żywopłot z ałyczy. Planowałam tę akcję na wiosnę ale wyszło po chińsku :;230
Krzakory kolczaste i drapieżne jak nie wiem co! Pniaki w glebie trzymają się " ręcami i nogami" i wyłazić nie chcą. Na razie 1/3 karp już wykarczowana. I jeszcze w ramach modernizacji zrobiłam sobie ścieżkę przez moją Różową Rabatę. Zasadniczo pomysł był na takie miejsce na rurę do szamba, żeby mi szambonurek rabaty nie demolował a wyszła ścieżka, która będzie wysypana żwirkiem. Jutro fotki zrobię, bo jak przywiozłam z pola żwirek na mniej więcej 1/6 ścieżki to już siły na nic nie miałam...
Pod płotem w miejscu po żywopłocie strasznie łyso się zrobiło, wymyśliłam sobie tam taką długą rabatkę z funkiami. Będę potrzebowała około 18 sadzonek. Marzyło by mi się żeby każda była inna. Ciekawe czy mi to wyjdzie....
Aaaaaa i Grażynko mamy sensację w okolicy. Kilkadziesiąt metrów za naszymi działkami( w stronę Chrztowa) na Heńkowym polu gazu łupkowego szukają :shock: Dzisiaj zajechały wielkie Ziły z maszynerią do wiercenia i wywiercili dziurę na 40 metrów wgłąb.
Chyba musimy się modlić aby nic tam nie znaleźli - bo to średnia przyjemność mieć takie cóś 200 metrów od działki :evil:
Zrobiłam fotki dziury -ale wstawię jutro..

Łowny Kot....

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Na całym Pomorzu chyba szukają, u nas też z rok temu jeździły pojazdy geofizyki Toruń. Rozkładali pod płotem jakieś czujniki. Potem trzęśli ziemię wielkimi maszynami. Też mi się to nie podobało. A pobliżu znaleźli ropę, władzę gminy się cieszą, my nieszczególnie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”