Nad rzeczką, opodal krzaczka...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nad rzeczką, opodal krzaczka...

Post »

Jak tam Kasieńko ,czy widać jakieś światełko w tunelu ?,czy nadal beznadziejna sytuacja .Ludzie zrobili sie dla siebie jacyś nie życzliwi ,jest to bardzo przykre .Współczuję Ci bardzo ,tego co teraz przechodzisz
Szkoda ,że nie można Ci jakoś pomóc ;:196
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Współczuję Ci. Ja muszę oglądać jedną osobę która wkurza mnie samym swoim istnieniem. Tak mi zaszła już za skórę że głowa mała. Dobrze że mam swoją działkę i nie muszę przebywać w towarzystwie tej osoby. Co do krzewów.. może berberys? Ładny no i czerwony ma kolce. Ładnie wygląda też sadzony jako żywopłot. Różowy jest ładny ale nie wiem czy ma kolce. Czerwony natomiast ma.
jarzebinka82
200p
200p
Od: 10 lip 2012, o 16:34

Post »

Ewuniu witaj ;:196 . Światełko w tunelu sama sobie z uporem maniaka zapalam ;:306 , no nie dam się złośliwcom i już :twisted: . Prezesa mamy raczej po swojej stronie, bo nie robimy nic bez jego zgody i nic niezgodnego z regulaminem. Tylko nie wiem, czy takim ludziom cokolwiek grozi zgodnie z procedurami ROD :twisted: niech już to w końcu zlikwidują! To prawda, że z ludźmi coś niedobrego się dzieje :( . Człowiek człowiekowi wilkiem...Choć nie wiem, czy nie zamieniłabym moich sąsiadów na wilka :twisted: . Dziękuję za wsparcie duchowe, to dla mnie wiele znaczy ;:196 .
Madziu ;:7 . Dziękuję za podpowiedź ;:196 , nie wiedziałam, że berberys ma kolce :heja . Może jeszcze jakieś kolące, parzące krzewy przyjdą Wam do głowy? ;:138 Jak nie to wzdłuż ogrodzenia pokrzywy nasadze ;:306 . Tylko skąd ja jej tyle wezmę? ;:223
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu,pokrzyw u mnie powyżej uszów więc mogą jechać z małopolski do trójmiasta, ale tak serio to berberys jest dobry na żywopłot bo każdy ma kolce i nadaje się na przycinanie, i można z niego uformować nawet szeroki żywopłot i nikt nie przejdzie bo mu dupę pokłuje,bardzo długie i ostre ciernie ma ognik szkarłatny ale on rośnie wolniej niż berberys,trzymam kciuki za ciebie żebyś wytrzymała i wygrała z tymi pieniaczami sklerotykami,pozdrawiam
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Cześć Kasiu,

Czytam i czytam i oczom i uszom nie wierze - ach Ci ludzie można powiedzieć, Ale nie da rady nikogo zmienić, na codzień spotykam się z wieloma czynnikami chamstwa i butności i to wśród , młodych, starszych , nawet tak jest i u mnie tu gdzie mieszkam - sąsiad sąsiadowi wilkiem i najelpiej z nikim nie zadawać - to przykre, ja na chamstwo odpowiadam życzliwością taka już jestem chociaż jak ktoś mnie wk....to lepiej nie zadzierać.

Rad dostaniesz tysiąca ale sama musisz podjąć decyzje co dalej - czy masz siłe walczyć i znosić widoki Panów obok (zwłaszcza, że płoty nie masz zarośniete i są jak na widelcu) czy lepiej dać sobie spokój i poszukać tak jak Grażynka mówiła działki w spokojnej okolicy.
Wiem, że nie można się poddawać i podkulać ogona, ale czasami warto znaleźć inne rozwiążanie nie koniecznie oznaczające zakopanie toporu wojennego, lęku czy strachu - po prostu podsumować ile mnie to kosztuje psychicznie, i po obliczeniu zysków i strat podjąć decyzje o ewentualnej zmianie.
Odwołania i skargi można pisać, może też i dostaną kary upomnienia - ale ludzi nie zmienisz, z chama nie zrobisz Pana, jeżeli ktoś ma taki sposób wartości w życiu i postępowanie wobec drugiego człowieka rzadko kiedy się zmienia chyba , że pod wpływem traumatycznych osobistych przeżyć.

Ale jestem z Wami sercem :)

Co do spotkania zapraszam Was - w tym tygodniu jestem uziemiona bo Majka ma anginę ropną.
Obydwie szkółki są w Koleczkowie i Bojanie , nie wiem czy jesteście zmotoryzowani ?
Można też podjechać autobusem bezpośrednio do Bojana z Dąbrówki :)

Ja zapraszam - ostatnio była u Mnie Asia ze spontaniczną wizytą i było bardzo miło.
Napiszcie/Napisz mi tylko troszkę wcześniej.

Mogłabym Ci też kupić te krzewuszki - ale moje wyjazdy do Gdyni są tak mało regularne i nieprzewidywalne , że nie ręczylabym kiedy by do Ciebie dotarły ;:224 ;:224 ;:306
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

A może przy samym ogrodzeniu barszcz Sosnowskiego :lol: Później jakieś wspomniane berberysy dopiero i te pigwowce np. Jak będzie gorąco, to lepiej niech się sąsiedzi nawet nie zbliżają do barszczu bo ich poparzy, a Was ochroni pas zieleni przed nimi ;:224
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Starszy pan, przestraszył się pewnie, że urosną mu wielkie drzewa wierzbowe..
Może na spokojnie wyjaśnić mu, że się pomylił, że nie zamierzacie mu robić na złość i miło by było gdyby on Wam tak nie robił? Ponoć z każdym można dojść do porozumienia.
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Kasiu-fajnie,że jednak nie dajesz sobie skakac po głowie...to przykre,ale czasami konieczne ,a zdarza się,że skuteczne.Gdybyście nie zareagowali to znając juz wcześniejsze zachowania "sąsiada"właściwie wyglądałoby,że to Wy jesteście u niego...na łasce i niełasce...
Warto utrzec mu nosa i pokazać,że jego miejsce jest ZA płotem-choćby z "patyków" :wink:

Przypomniała mi się sasiadka,a właściwie dwie-
jedna miała piesa,który wypuszczany na alejkę gryzł dzieci -jak poszłam do niej gdy pogryzł syna to skitowała krótko"ja tu mieszkam ...x lat,a PAni się wprowadziła i nie ma nic do gadania"
Druga nic sobie nie robila z próśb ,żeby uwiązać psa lub wzmocnić płot bo pies przeskakuje go jak kot i skacze na syna,a ten z płaczem stoi na ulicy i boi się wrócić do domu ze szkoły(miał może z 10lat).
Straz Miejska zadziałała jak kubeł zimnej wody,a groźba sądu i kary finansowej raz na zawsze rozwiązała problem-psy były pilnowane.Co prawda prosiłam,żeby tak szybko nie karali bo kobitka była sama z dziećmi i klepała biedę,ale stwierdziłam,że to ja muszę zadbać o swoje skoro ona ma wszystko za nic-obie sobie kpiły i się z tym nie kryły.Minęły lata i jest ok- nie wiem w czym rzecz,ale budzę respekt ;:306
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Kasiu. Jak tam sytuacja na działeczce? Postanowiłaś coś w sprawie nasadzień?
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Kasiu, czytam i własnym oczom nie wierzę ;:185 W czym temu sąsiadowi Wasze wierzby przeszkadzały? Bał się, że wyrośnie za wysoko, czy po prosto tak bez powodu? :roll: Pacynka podała świetny zestaw, choć z tym barszczem sosnowskiego trochę przesadziła ;:306 Dobrze, że się nie dajesz, ja pewnie bym odpuściła, nie cierpię takiego fermentu ;:185 Rozumiem, że na próbę wyjaśnienia, rozmowy z sąsiadem i polubownego załatwienia konfliktów nie ma najmniejszych szans? Trzymam za Was kciuki! ;:168
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Kasiu, po "przegadaniu" i przeanalizowaniu sprawy wierzby energetycznej z osobami kompetentnymi powiem tylko tyle, że nie można jej używać na terenie ogródków działkowych. Okazuje się ,że "Ów Pan" wygra wszędzie.
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Kasiu, zaglądam, bo z braku czasu dawno mnie nie było. Musiałaś trafić na jakiś wyjątkowo niemiłych sąsiadów. Albo może to u mnie w ROD jest inaczej, ludzie mili, pomagają sobie nawzajem, nawet tym "nowym". Oczywiście czasem zdarzają się jakieś scysje, ale na ogół okazuje się, że nie było o co. Powiem Ci szczerze, gdybym trafił na takich jak Ty masz to albo od razu bym dął sobie spokój z działką, albo właśnie stanął okoniem.. Skoro juz tyle przeszłaś to brawa za to, że się nie poddajesz i walczysz o swoje. Tak trzeba. I tak nie wiadomo co będzie z ROD...
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Cześć Kasiu, odezwij sie i załącz zdjęcia :) ?
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu gdzie zniknęłaś na tak długo ?
Awatar użytkownika
dorcia7