RENATKO, na orliki też znajdzie się miejsce. Wiesz, że u mnie Ci tego dostatek. Najgorzej jednak jak mam coś posadzić

. Wtedy chodzę i szukam. Mam jednak takie 2-3 rabaty, gdzie ziemia lepsza i sadzę tam wszystko co dostaję i potem będę obserwować jak się ma jak się rozrasta i będe przesadzać. Orliki mają swoje kolonie w 2ch miejscach. One to jakieś żelazne rośliny, wszyscy mówią o nich, ze rosną jak chwasty. Ciekawe jak u mnie będą się sprawować?
MADZIU, mój pomocnik mały, 3-latek, ostanio pomagał mi zakupy z auta nosić

. dałam mu chleb - mówi zaciężko będę miał, daję parę nektarynek - zaciężko. Daję torebkę cebul z B - wziął i z chęcią zaniósł. Teraz bądź tu mądra i pisz wiersze. Cebule lekkie to fakt, ale może on tylko to co mu sie podoba chce nosić?
Taczkę ma swoją, a jak? Po glinę razem ze mną jeździ. Naładuje sobie jeden swój szpadelek i mówi, ze dość, a mnie do pełna ładuje z czubem a potem pogania jak wolno jadę. Ekonom mały. Więc jak ma chęć do robienia czegokolwiek to wykorzystuję chętnie jego pomoc, choćby to nawet poprawianiem sie kończyło.
Wczzoraj znów robiłam przy rabacie 30-metrowej. Czoło czyli najbliżej tarasu
Tak to wyglądało

przy sosnowej gałązce rosła krzewuszka variegata, wysadzona do krzewuszek dalej. Nie wiem czy dojrzycie w chwastach bordowe berberysy?

początek kopania

. Po chwili przypomniałam sobie, ze chciałam tu kiedyś skalniak zrobić i zaczęłam wykopywać kamienie, gruz i zaprawę murarską. Normalnie płakać się chciało. Wywiozłam 3 taczki darni i pół taczki znalezisk

oczywiście znów dziecko pomaga. Calości nie dałam rady zrobić, a żeby dziecku się nie nudziło, to musiałam mu znaleźć zajęcie.
Między dwoma bordowymi berberysami posadziłam budleję od Kasi z fioletowymi kwiatami. Dosadziłam tu tulipany ciemne, prawie czarne i białego narcyza trąbkowego i 2 paczki tulipanów papuzich -rococo
Skończyłamjak już prawie ciemno było. zdjęcia robione z lampą jak widać.
Na koniec wczorajszego dnia mam ciągle do posadzenia parę tulipanów
W sumie tak jak czytam, ze ktoś ma 200cebulek czy 600 to tak ogromnie dużo mnie się to wydawało. Jak teraz patrzę ja mam ciągle 61 do posadzenia a ile posadziłam? samych krokusów 75szt.