Gosiu, tymi prawie białymi aksamitkami byłabym zainteresowana - zaraz zajrzę do Ciebie i zobaczę jak wyglądają... te, które widziałaś u mnie, dostałam od
Nutki - ładnie rosną... to rośliny, których nasiona wsiewam wprost do gruntu i o dziwo mnie - beztalenciu w tej materii - udają się

Może będziesz chciała wzamian nasiona cleome?
Witaj
Kasiu 
Moja córka jest teraz nad morze, na Helu, ale o tej porze jeszcze się nie dowiem jaka jest u niej aura ;-)
W Warszawie od rana pogodnie, słonecznie, ciepło... chciałabym, żeby ten przyjemny stan pogody utrzymał się jak najdłużej... Za miłe słowa pod adresem fotek -dziękuję
Justyś, ja z wiekiem jestem coraz bardziej sentymentalna... kiedyś nie doceniałam domowych, babcinych smaków, kwiatów w rodzinnym ogrodzie, klimatu który w nim panował... teraz za tym wszystkim tęsknię i podświadomie do tego uciekam, jak wiele z nas
Hortensje to wyjątkowe krzewy, często naprawdę spektakularnie kwitnące... cieszę się, że moje okazy Ci się podobają
Doris, ja też kocham takie jedzenie

dziś poza wstawieniem małosolnych ;-), gotuję kalafiora z bułeczką

Pokaż kłos rubrum
Kasiu, wrzucisz przepis na kruche ze śliwkami? Kocham ciasta w tymi owocami... Za RH płaciłam ciut więcej, niż okazy które widziałaś u siebie... warte jednak swojej ceny, bo są ogromne.
Ewuś, tak szybko rosną ogórasy, że nie nadążasz zrywać na małosolne?? O kurczę, niezłe tempo mają...
Fajnie, że rośliny posadzone
Robaczku, co znalazłaś w lodówce? ;-))