I ja wymarzyłam sobie ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: I ja wymarzyłam sobie ogród

Post »

lidka1102, jestem praktycznie codziennie. Na następny weekend jedynie wybywam, bo muszę wyjechać służbowo ... Jednak przed świętami wcale mi się nie uśmiecha :(
lidka1102
200p
200p
Od: 22 mar 2009, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W końcu na Warmii pachnie wiosną! ;:138
Idąc dzisiaj do pracy, nie mogłam się nadziwić, jak z tak chłodnego (chociaż słonecznego )weekendu zrobiło sie tak ciepło-deszczowo-pachnąco. Już sobie wyobrażam, jak przy takiej pogodzie wszystko "wystrzeli" :wink: A wtedy mniej będzie czasu na takie zabawy:

Obrazek Obrazek
To moje bukieciki z kursu florystycznego, na którym byłam w ten weekend (to mój świąteczny prezent od bliskich :D)

Z bieżących spraw; mam zagwostkę. Od jakiegoś czasu, ile razy posieję jakieś roślinki do pojemników, to ładnie mi wzejdą, ale po jakimś czasie padają jak kawki. Miałam tak rok temu z aksamitkami, bratkami a w tym roku z nasionkami malwy. Wzeszły pięknie a po paru dniach zaczęły się przewracać i więdnąć. ;:124 Od czego to? Za dużo/ mało wody/światła/ miłości? o co chodzi??

Z dobrych wieści: zupełnie nieplanowanie zajechałam do OBI i w kwocie 11,99 zł zakupiłam powojnika montana rubens ;:138
mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;
lidka1102
200p
200p

Post »

a najważniejsze; tradycyjnie, jak co roku zaczynam odliczanie do:
26.04 ? 27.04.2014 ? IV Wiosenne Targi Ogrodnicze, W-MODR w Olsztynie ul. Jagiellońska 91 w Olsztynie
01.05 ? 03.05.2014 ? OGRÓD - Targi Ogrodników i Działkowców, Hala Urania Al. J. Piłsudskiego 44 w Olsztynie
24.05 ? 25.05.2014 ? OGRÓD 2014 ? Targi Ogrodników i Działkowców ? Kiermasz Kwiatów, Hala Urania Al. J. Piłsudskiego 44 w Olsztynie
mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
dotii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 07:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Lidziu po chwili nieobecności :wit
Dobre wieści nam przynosisz ,czyli targi się odbęda :heja
Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Obawiam się, że przelewasz swoje sadzonki, w każdym razie ja tak robię :oops:
Bukieciki róż prześliczne i zapewne pachnące ;:333
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
lidka1102
200p
200p

Post »

Witaj również Dorotko! Cieszę się, że znowu mnie odwiedziłaś. Też po cichutku do Ciebie zajrzałam, ale masz cudne powojniki! Jak Ty to robisz, że tak wspaniale kwitną?? Mój jeden, tylko raz pokazał swoje piękno..
Obrazek

Mam nadzieję, że wieście o targach są prawdziwe i już za niecałe 3 tygodnie będziemy szaleć :heja

Iwonko , obawiam się, że ja jednak przesuszyłam bidule. Teraz jak podlewam więcej (wcześniej tylko spryskiwaczem. żeby nie uszkodzić wschodzących roślinek), wydaje się, że pare z nich przetrwa.

U nas dzisiaj chłodniej, często pada.. ale dzięki temu pierwszy raz w życiu widziałam pełną tęczę; była tak ogromna, że nie mieściła się w kadrze :;230

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Aga1504
200p
200p
Od: 2 lut 2013, o 15:51

Post »

Pięęęękna tęcza ;:114
Pozdrawiam Agnieszka*
Mój mały kawałek ziemi:-D
stokrotka1805
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Lidko!
Wpadłam przypadkiem do Twojego ogrodu i jestem pod wrażeniem. Musisz być pracowitą dziewczyną, że tak się z tym uporałaś ;:108
No i sporo roślinek sprowadziłaś na swoje włości. Jak tak dalej pójdzie, to wkrótce będziesz musiała ten płotek przesuwać. A swoją drogą fajnie, że masz ten ogródek wśród lasu, to duża zaleta. Wiatry p przeciągi potrafią narobić sporo szkód.
Pozdrawiam serdecznie.
Też Lidka
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p

Post »

Lidziu, Twój clematis rewelacja ;) A tęcza przypomina mi, że dla krótkich przyjemności warto żyć
lidka1102
200p
200p

Post »

Agnieszko, Wolusia, wierzcie mi, fotki nawet trochę nie oddają piękna tego zjawiska. Wracałam wtedy z pracy, zmęczona, bo po nadgodzinach, a tu natura tak mi to rekompensuje :)

Clematis piękny, ale niestety uwiąd, który go złapał pod koniec lata nie dał mu szans. Oglądałam go dzisiaj z każdej strony, zero oznak życia :(
Dumam teraz czy posadzić tam clematisa, który jest u mnie od ubiegłego roku (miał być montana rubens), czy już go nie ruszać, a posadzić prawdziwego montana rubens, którego kupiłam w tym roku (miał kwiatka, więc na 100% to on :) . Jest też opcja zakupu kolejnego rouge cardinal (dzisiaj widziałam piękne sadzonki za 13 zł).

Witaj Lideczko, cieszę się, że do mnie trafiłaś. Faktycznie robi się ciasno, chociaż tu przestawię tu przesunę i nagle robi się całkiem sporo miejsca :wink: Poza tym natura nie zawsze jest łaskawa i niektóre roślinki same robią miejsce kolejnym :(
Dzisiaj zrobiłam mały przegląd i ,no cóz, powstała całkiem spora lista zakupów na ten rok, a przy okazji kilka fotek :wink:

Obrazek Obrazek
lidka1102
200p
200p

Post »

Mój dzisiejszy zakup (podejrzany u AGNESS) ;:138
Obrazek
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p

Post »

Zakup rewelacja. To byłby dla mnie bardzo trafiony prezent :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Lidziu cudny zakup.... całkiem inna niż moja, znacznie, znacznie ciemniejszy, nasycony kolorek :D
Powojnik niesamowity, czy znasz może jego nazwę, ja miałam taki wieloletni, niestety zginął tej paskudnej zimy przed 3 sezonami.... bardzo chciałabym znów takiego kupić, ale nie mam pojęcia jak się nazywał .....
lidka1102
200p
200p

Post »

Wolusiu ja też najbardziej lubię takie prezenty! :D Często sobie tak dogadzam, a i bliscy też mnie rozpieszczają :wink:
AGNESS jeśli pytasz o ten purpurowy to rouge cardinal. Mój chyba niestety nie przetrwał tej zimy, ale nacieszył oko rok temu i chyba też pomyślę o ponownym zakupie
Gęsiówki szukałam takiej jak Twoja, ale ta też mnie urzekła i mam nadzieję, że będzie równie pięknie kwitnąć :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dziękuję bardzo za nazwę, będę szukać, bo ten kolor jest przepiękny ;:167
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”