Ogródek AGNESS cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.6

Post »

AGNIESZKO
Dla mnie rośliny skalne to najbardziej ukochane dzieci. Niestety w tym roku nie mogłam
nimi nacieszyć oczu. Nie wiem co zastanę wiosną - wiem tylko, że jest dużo chwastów.
Dlatego też chętnie zaglądam do Ciebie i cieszę oczy Twoimi skalniaczkami.
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Aguś, skalniaczki równie piękne jesienią jak na wiosnę i przez całe lato. Przychodzę do Ciebie nacieszyć nimi oczy :shock:
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Skalniczki przybrały malownicze barwy! Jak uroczo wyglądają! Miło popatrzeć. Jakie różne odmiany!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O, Aga, ile u Ciebie małych zielonych kulek :) na skalniaku! Właśnie, rośliny, które są dekoracyjne, nawet jeśli nie kwitną to jest to! No może nie skalne, bo już kiedyś zdążyły mi obrzydzić życie :) , ale inne...Po moich przejściach ze skalniakiem, mam wielki szacunek dla tych, którym się jeszcze chce ;:180
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Widzę, że u Ciebie wilczomlecz mirtowaty rośnie w najlepsze :shock: Ja dwa razy robiłam do niego podejście i za żadne skarby nie chce u mnie rosnąć :(
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Ale masz ciekawie na skalniaku :D
Takie małe roślinki a cały rok ozdobne ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Tajeczko zgadza się, sucho jest bardzo , jutro jeśli nie spadnie deszcz będę musiała znów podlać ogród.
Teraz w weekend pewnie udało Ci sie pograbić liście, jest tak pięknie cieplutko i słonecznie, oby taka pogoda utrzymała się jeszcze długo :D

Geniu teraz wszystkie roślinki tak pięknie się poprzebarwiały, nawet na skalniaczku. Listki są tak bajecznie kolorowe, niby nie ma kwiatów a jest mnóstwo kolorów :D

Krysiu bardzo się cieszę, że moje skalne maluszki sprawiają Ci radość, wiosną i Twoje będą Cię cieszyć :D Na pewno są w doskonałym stanie, może tak jak piszesz tylko troszkę będzie zielka do usunięcia i będzie przepięknie- tak jak zawsze u Ciebie ;:196

Wiesiu dziękuję, skalniaczkowe roślinki to moja pierwsza miłość , w moim ogrodzie nie może zabraknąć miejsca na skalniak :roll: :lol:

Miłko faktycznie również na skalniaczku roślinki szaleją z kolorami, niby nic nie kwitnie, a jest kolorowo i radośnie :D

Martuś powiem szczerze, że na skalniaczku praktycznie nie mam żadnej pracy :D Od czasu do czasu jakieś zielko wyrwać, czy przyciąć nadmiernie rozrastające się roślinki i jest całkowicie bezobsługowy. :D

Izuś wilczomlecz rośnie u mnie jak szalony, posadziłam małą sadzoneczkę z 3 gałązkami, a przez rok zamienił sie w wielki krzaczor. Muszę poprzesadzać roślinki, które rosły koło niego bo już je przykrył, a nie chcę go zmniejszać, bo pięknie wygląda taka srebrna kępa ze ślicznymi listeczkami:D Nie mam pojęcia co może być przyczyną, że u Ciebie nie rośnie. Jeśli będziesz chciała to wiosną wyślę Ci sadzonkę :D

Aniu skalniak faktycznie jest bardzo dekoracyjny o każdej porze roku.....no chyba, że przykryty sniegiem :wink: :lol:
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu piękna pogoda była przez ostatnie dwa dni, ja niestety nie pojechałam na działkę, gdyż miałam wczoraj gości, a mój ogród cały w liściach, jak spadnie śnieg, to chyba zostaną do wiosny. :oops:
Pozdrawiam serdecznie. :)
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ AGNIESZKO
Mam taką nadzieję, że będzie dobrze abym tylko dała radę popracować.
Kwiaty można dokupić.
Póki co oglądam na Forum.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajeczko mam nadzieję, że pogoda utrzyma się jeszcze jakiś czas i uda nam się wszystko zrobić. Mój trawnik już też można by kosić.

Krysieńko na pewno będzie dobrze, ;:196 przez zimę nabierzesz sił i wiosna będziesz jak nowo narodzona i pomalutku wszystkie zaległości ogrodowe nadrobisz, a i rodzinka pod Twoje dyktando na pewno chętnie pomoże :D
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj Agniesiu :wit

Pięknie u Ciebie kiedy nie zaglądnę :D , prześliczne jesienne kolorki panują w Twoim ogrodzie ;:138 .
Żurawki , poezja ;:224 . Cóż tu więcej pisać... :roll: .

Gratuluję przekroczenia magicznej liczby postów 10 tyś. ;:224 .
Widać jak forum Cię wciąga :lol: :wink: , też by mnie tak wciągało gdyby nie szkoła ale od czego jest weekend i zimowe wieczorki nadchodzą :P .

:wit Pozdrawiam
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Arturku no proszę, nawet nie zwróciłam uwagi na ten fakt :roll: :lol: Forum wciąga, masz rację, ale jak ktoś ma pasję, a przy okazji czas( moja praca polega w dużym stopniu na czekaniu, więc mam dużo czasu na rozwijanie moich zainteresowań) to korzystam :D
Dziękuję za miłe słowa o moim ogródku, ja jak już pisałam wielokrotnie kocham jesień, za ogrom wspaniałych kolorów jakie nas otaczają, u mnie jesień jest dużo bardziej barwna niż lato :D A żurawki faktycznie porobiły się teraz nieziemskie, barwy aż w oczy rażą :D

Igorku dzięki :D
U mnie odwrotnie, latem jest bardzo mało kolorów, za to jesień jest bajecznie kolorowa, oby trwała baaaardzo długo :lol:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Aguś, Twoje skalniakowe rosliny ciekawiej wyglądają teraz niż latem! Też mam trochę, ale moje jakoś chorują :roll: Nie mam takich spektakularnych efektów, jak Ty ...
A co to za roslinka?

Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Bezobsługowy skalniak? :shock: Mój był wybitnie obsługowy... No ale ja miałam podagrycznik...Pięknie się rozłaził, zwłaszcza pod kamieniami...Kilka razy robiła rewolucję i wszystko zdejmowałam, wytrząsałam każdy kawałek rozłogów, jak mi się wydawało...aż sobie dałam spokój...I nigdy więcej, poprzysięgłam! Ale popatrzeć lubię :)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Piszesz o wilczomleczu mirtowatym, że Ci się tak rozrasta :?: Rzeczywiście, piękny jest :!: Mój też ale zawsze tylko do kwitnienia. Potem gubi liście i przestaje być dekoracyjny.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”