Ogródek AGNESS cz.6
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.6
AGNIESZKO
Dla mnie rośliny skalne to najbardziej ukochane dzieci. Niestety w tym roku nie mogłam
nimi nacieszyć oczu. Nie wiem co zastanę wiosną - wiem tylko, że jest dużo chwastów.
Dlatego też chętnie zaglądam do Ciebie i cieszę oczy Twoimi skalniaczkami.
Dla mnie rośliny skalne to najbardziej ukochane dzieci. Niestety w tym roku nie mogłam
nimi nacieszyć oczu. Nie wiem co zastanę wiosną - wiem tylko, że jest dużo chwastów.
Dlatego też chętnie zaglądam do Ciebie i cieszę oczy Twoimi skalniaczkami.
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Aguś, skalniaczki równie piękne jesienią jak na wiosnę i przez całe lato. Przychodzę do Ciebie nacieszyć nimi oczy 

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Skalniczki przybrały malownicze barwy! Jak uroczo wyglądają! Miło popatrzeć. Jakie różne odmiany!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
O, Aga, ile u Ciebie małych zielonych kulek
na skalniaku! Właśnie, rośliny, które są dekoracyjne, nawet jeśli nie kwitną to jest to! No może nie skalne, bo już kiedyś zdążyły mi obrzydzić życie
, ale inne...Po moich przejściach ze skalniakiem, mam wielki szacunek dla tych, którym się jeszcze chce 

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Widzę, że u Ciebie wilczomlecz mirtowaty rośnie w najlepsze
Ja dwa razy robiłam do niego podejście i za żadne skarby nie chce u mnie rosnąć 

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Ale masz ciekawie na skalniaku
Takie małe roślinki a cały rok ozdobne

Takie małe roślinki a cały rok ozdobne

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tajeczko zgadza się, sucho jest bardzo , jutro jeśli nie spadnie deszcz będę musiała znów podlać ogród.
Teraz w weekend pewnie udało Ci sie pograbić liście, jest tak pięknie cieplutko i słonecznie, oby taka pogoda utrzymała się jeszcze długo
Geniu teraz wszystkie roślinki tak pięknie się poprzebarwiały, nawet na skalniaczku. Listki są tak bajecznie kolorowe, niby nie ma kwiatów a jest mnóstwo kolorów
Krysiu bardzo się cieszę, że moje skalne maluszki sprawiają Ci radość, wiosną i Twoje będą Cię cieszyć
Na pewno są w doskonałym stanie, może tak jak piszesz tylko troszkę będzie zielka do usunięcia i będzie przepięknie- tak jak zawsze u Ciebie
Wiesiu dziękuję, skalniaczkowe roślinki to moja pierwsza miłość , w moim ogrodzie nie może zabraknąć miejsca na skalniak
Miłko faktycznie również na skalniaczku roślinki szaleją z kolorami, niby nic nie kwitnie, a jest kolorowo i radośnie
Martuś powiem szczerze, że na skalniaczku praktycznie nie mam żadnej pracy
Od czasu do czasu jakieś zielko wyrwać, czy przyciąć nadmiernie rozrastające się roślinki i jest całkowicie bezobsługowy.
Izuś wilczomlecz rośnie u mnie jak szalony, posadziłam małą sadzoneczkę z 3 gałązkami, a przez rok zamienił sie w wielki krzaczor. Muszę poprzesadzać roślinki, które rosły koło niego bo już je przykrył, a nie chcę go zmniejszać, bo pięknie wygląda taka srebrna kępa ze ślicznymi listeczkami:D Nie mam pojęcia co może być przyczyną, że u Ciebie nie rośnie. Jeśli będziesz chciała to wiosną wyślę Ci sadzonkę
Aniu skalniak faktycznie jest bardzo dekoracyjny o każdej porze roku.....no chyba, że przykryty sniegiem

Teraz w weekend pewnie udało Ci sie pograbić liście, jest tak pięknie cieplutko i słonecznie, oby taka pogoda utrzymała się jeszcze długo

Geniu teraz wszystkie roślinki tak pięknie się poprzebarwiały, nawet na skalniaczku. Listki są tak bajecznie kolorowe, niby nie ma kwiatów a jest mnóstwo kolorów

Krysiu bardzo się cieszę, że moje skalne maluszki sprawiają Ci radość, wiosną i Twoje będą Cię cieszyć

Wiesiu dziękuję, skalniaczkowe roślinki to moja pierwsza miłość , w moim ogrodzie nie może zabraknąć miejsca na skalniak

Miłko faktycznie również na skalniaczku roślinki szaleją z kolorami, niby nic nie kwitnie, a jest kolorowo i radośnie

Martuś powiem szczerze, że na skalniaczku praktycznie nie mam żadnej pracy

Izuś wilczomlecz rośnie u mnie jak szalony, posadziłam małą sadzoneczkę z 3 gałązkami, a przez rok zamienił sie w wielki krzaczor. Muszę poprzesadzać roślinki, które rosły koło niego bo już je przykrył, a nie chcę go zmniejszać, bo pięknie wygląda taka srebrna kępa ze ślicznymi listeczkami:D Nie mam pojęcia co może być przyczyną, że u Ciebie nie rośnie. Jeśli będziesz chciała to wiosną wyślę Ci sadzonkę

Aniu skalniak faktycznie jest bardzo dekoracyjny o każdej porze roku.....no chyba, że przykryty sniegiem

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Agniesiu piękna pogoda była przez ostatnie dwa dni, ja niestety nie pojechałam na działkę, gdyż miałam wczoraj gości, a mój ogród cały w liściach, jak spadnie śnieg, to chyba zostaną do wiosny.
Pozdrawiam serdecznie.

Pozdrawiam serdecznie.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WITAJ AGNIESZKO
Mam taką nadzieję, że będzie dobrze abym tylko dała radę popracować.
Kwiaty można dokupić.
Póki co oglądam na Forum.
Mam taką nadzieję, że będzie dobrze abym tylko dała radę popracować.
Kwiaty można dokupić.
Póki co oglądam na Forum.
- AGNESS
Tajeczko mam nadzieję, że pogoda utrzyma się jeszcze jakiś czas i uda nam się wszystko zrobić. Mój trawnik już też można by kosić.
Krysieńko na pewno będzie dobrze,
przez zimę nabierzesz sił i wiosna będziesz jak nowo narodzona i pomalutku wszystkie zaległości ogrodowe nadrobisz, a i rodzinka pod Twoje dyktando na pewno chętnie pomoże 
Krysieńko na pewno będzie dobrze,

- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj Agniesiu 
Pięknie u Ciebie kiedy nie zaglądnę
, prześliczne jesienne kolorki panują w Twoim ogrodzie
.
Żurawki , poezja
. Cóż tu więcej pisać...
.
Gratuluję przekroczenia magicznej liczby postów 10 tyś.
.
Widać jak forum Cię wciąga
, też by mnie tak wciągało gdyby nie szkoła ale od czego jest weekend i zimowe wieczorki nadchodzą :P .
Pozdrawiam

Pięknie u Ciebie kiedy nie zaglądnę

Żurawki , poezja

Gratuluję przekroczenia magicznej liczby postów 10 tyś.

Widać jak forum Cię wciąga

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- AGNESS
Arturku no proszę, nawet nie zwróciłam uwagi na ten fakt
Forum wciąga, masz rację, ale jak ktoś ma pasję, a przy okazji czas( moja praca polega w dużym stopniu na czekaniu, więc mam dużo czasu na rozwijanie moich zainteresowań) to korzystam
Dziękuję za miłe słowa o moim ogródku, ja jak już pisałam wielokrotnie kocham jesień, za ogrom wspaniałych kolorów jakie nas otaczają, u mnie jesień jest dużo bardziej barwna niż lato
A żurawki faktycznie porobiły się teraz nieziemskie, barwy aż w oczy rażą
Igorku dzięki
U mnie odwrotnie, latem jest bardzo mało kolorów, za to jesień jest bajecznie kolorowa, oby trwała baaaardzo długo

Dziękuję za miłe słowa o moim ogródku, ja jak już pisałam wielokrotnie kocham jesień, za ogrom wspaniałych kolorów jakie nas otaczają, u mnie jesień jest dużo bardziej barwna niż lato

Igorku dzięki

U mnie odwrotnie, latem jest bardzo mało kolorów, za to jesień jest bajecznie kolorowa, oby trwała baaaardzo długo

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Aguś, Twoje skalniakowe rosliny ciekawiej wyglądają teraz niż latem! Też mam trochę, ale moje jakoś chorują
Nie mam takich spektakularnych efektów, jak Ty ...
A co to za roslinka?

A co to za roslinka?

Bezobsługowy skalniak?
Mój był wybitnie obsługowy... No ale ja miałam podagrycznik...Pięknie się rozłaził, zwłaszcza pod kamieniami...Kilka razy robiła rewolucję i wszystko zdejmowałam, wytrząsałam każdy kawałek rozłogów, jak mi się wydawało...aż sobie dałam spokój...I nigdy więcej, poprzysięgłam! Ale popatrzeć lubię 

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Piszesz o wilczomleczu mirtowatym, że Ci się tak rozrasta
Rzeczywiście, piękny jest
Mój też ale zawsze tylko do kwitnienia. Potem gubi liście i przestaje być dekoracyjny.