Ogród Grety

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Greta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2007, o 20:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Grety

Post »

witam. przepraszam , że pisze jak oferma , ale to robię jedną reką :( , mam założony gips na 6 tyg. :cry:
Jestem załamana , bo w pracy mam urwanie głowy , w domu i w ogrodzie też jest sporo do zrobienia.
Winowajcą całego zdarzenia jestem ja , bo nie uważam , a kto się śpieszy dwa razy traci.
Roślinki z całego zajścia , uszły całe :lol: , a były to : paprocie 3 szt, clematis , jakieś dzwoneczki 4 szt , komarzyce 6 szt i borwinek variegata , jeszcze zachciało mi się glinianych doniczek , dwie zbiłam.

Kochane : Geniu , Bogumilko , Trzynastko , Małgosiu : dziękuję z ciepłe słowa , ;:196

Geniu , bardzo dziękuję za szczerość , ale wpierw muszę uporać się z tymi roślinami co nabyłam , bo roślinna poczekalnia rosnie w ilości zastraszającej , a jeszcze borykam się z wylewającą się studnią i wodą po kostki w polowie ogrodu.
Ogród Grety

pajęcza nić spowita rosą ... powiewający liść na wietrze
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Skarbeńko, przykro mi z powodu twojego obojczyka. Jaka szkoda, że tak daleko od siebie mieszkamy! :( :( Cóż Ci teraz rzec mogę? Chyba tylko: Zdrowiej szybciutko skarbeńko moja i nie dawaj się złemu losowi. ;:196 ;:167 ;:170 ;:196
Awatar użytkownika
Greta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w piekne , słoneczne , niedzielne przedpłudnie.

zapodam wczorajsze fotki ze sklepu ogrodzniczego i idę leżakować w ogrodzie...

Obrazek
Obrazek

chciałam zapodać też mój kwitnacy naj , naj , maleństwo cypripedium o niecenzuralnej nazwie (nie mam pojęcia dla czego tak go nazwano)

Obrazek
życzę miłej niedzieli :wit
Ogród Grety

Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Greto, bardzo współczuję konsekwencji upadku :( Trzymaj się ciepło :!:
Awatar użytkownika
Greta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam ciepło ;:3
Dziś stwierdziłam, że "nie ma tego złego , co by na dobre nie wyszło" , pewno tak miało być z tym wypadkiem...
Rano wdziałam kalosze i zamiast zrywać się rano , jechać przeszło 30 km do pracy , siedzieć przy komputerze w biurze do wieczora ... zrobiłam sobie pyszną kawę po arabsku , usiadłam na tarasie , wsłuchiwałam się w śpiew ptaków i rechot żab i zapadłam w nirwanę ...
Życie jest piękne i dla takich chwil warto żyć :lol:
Nawet przesadziłam kilka roślin , uratowałm przed zgniciem irysy , maki , chabry , szarotki ...
Zrobiłam pare fotek tym co kwitną ...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ogród Grety

Awatar użytkownika
Greta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na koniec dnia podam przepis na :

kawę po arabsku w tygielku - rekwa(Syr.)
Tygielek , (ja mam z mosiądzu), na jego dno sypię 3 łyżki cukru ,(lubię cukier brazowy),
lekko go karmelizuję i wlewam zimna wodę tak , aby było miejsce jeszcze na kawę , czyli zostawiam ok.1 cm miejsce od brzegu tygielka , wsypuję drobno zmieloną kawę i drobno zmielony kardamon dodaję też jeden migdał.
Trzymam na ogniu , aż do wrzenia i czekam ok.3 min. aż kawa się zaparzy , (ja po 3 min. dodaję parę ziarenek soli dla wzmocnienia smaku i aromatu)

Smacznego :wit
Ogród Grety

Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p
Od: 26 lis 2008, o 21:26

Post »

Witaj Greto
Przykro mi z powodu wypadku i życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
Jedyny plus jak już sama wspomniałaś ,to więcej czasu na obcowanie ze swoim ogrodem.
A tego ciągle mało :wink:
Twoja kawa po arabsku brzmi zachęcająco,zwłaszcza ze dokładnie w tym momencie pije kawę z tygielka.Codziennie rano, moim pierwszym zadaniem jest parzenie kawy właśnie w nim.
Chętnie spędziłabym cały dzień a takim sklepie ogrodniczym...ileż tam cudnych roslin...Sama też byłam wczoraj w moim ulubionym i kupiłam dwie szałwie,żurawkę i piękną donicę w której już gości jedna z funkii.
Pozdrawiam i życzę zdrowia ;:196
Magdalena pozdrawia :)
Zapraszam do ogrodu
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

To nie sklep tylko plantacja. Zdjecia z ogrodu imponujące.
Awatar użytkownika
Greta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Opowiem coś z życia naszych braci mniejszych...
Rano , dokładnie po 3.30 obudziło mnie przerażliwe miauczenie ...
Zaniepokojona co się dzieje wybieglam z domu i zobaczyłam widok , znajomy kocur z okolicy , znany zawadyjaka , co nawet duże psy się go bały , leżał koło mojego domu w kałuży krwi , nieprzytomny , a obok niego siedzilo 8 kotów w tym 3 moje.
Na moj widok , moje koty przybiegły do mnie i dosłownie zaprowadziły mnie do umierającego kota...
Oczywiście , kot jest po operaji , bardzo się wykrwawił , ma dreny i ciężką noc przed sobą .
A ja mam dziś ostry dyżur :( , ale kot ma szansę żyć i to jest ważne.
Dobranoc.
Ogród Grety

Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Greto strasznie mi przykro z powodu twojego wypadku :( Życzę ci szybkiego powrotu do zdrowia. Masz cudowne rododendrony - bajeczne wprost!
Kiedy czytałam twój przepis na arabską kawę, juz poczułam jej zapach. Mmm...
Niesamowite, co napisałaś o kocie i tej kociej solidarności! Jak myślisz, co stało się temu kotu? Skąd ta rana?
Awatar użytkownika
Greta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem po nieprzespanej nocy , kot cały czas leży nieprzytomny , ale oddycha w miarę równo , zmieniłam mu kroplówke , przepłukałam dreny antybiotykiem i czekam ...
Weterynarz podejrzewa psa , albo lisa o zmasakrowanie kocura.
A co do solidarności w świecie zwierząt , to często my ludzie powinniśmy się wielu zachowań uczyć od naszych braci mniejszych, bo ostatnio coś giną naszę pozytywne zachowania w stosunku do innych ludzi , a góruje egoizm i miłość własna.

Izabello, teraz piję kawę z ekspresu zmrożoną ze świezą mietą i cukrem - pycha.
Zapraszam częsciej :wit
Ogród Grety

Awatar użytkownika
Greta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak , do mnie to nikt nie zagląda , pusto , smutno tylko brzęczą komary .
Kotek - otworzył na chwilę oczy , ale zaraz je zamknął... moje koty coś wyjątkowo bardzo spokojne , co chwilę przychodzą do choruszka i go obwąchuja , a chodzą delikatnie , bezszelestnie.

Dodam parę niebieskości z ogrodu...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ogród Grety

x_P-42

Post »

Greta pisze:No tak , do mnie to nikt nie zagląda , pusto , smutno tylko brzęczą komary .
Masz doła? Będzie lepiej ... Kotek wyzdrowieje i Ty się uśmiechniesz :D
Słuchałam dziś wybranych przez Ciebie nagrań w wątku "Moja muzyka". Interesujące, szczególnie Murphy. ;:7
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Witaj Greto, mam nadzieję,że kotek przeżyje.Każda strata boli.Ogród naprawdę piękny, dzięki wypadkowi możesz częściej w nim przebywać. U mnie ostatnio same problemy dosyć poażne, ręce opadają, nic się nie chce. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Greto! Kot się wyliże z tego. One są niesamowite z wylizywaniu się z różnych chorób i ran. A tą kocią soidarnością wzruszyłem się. Dla mnie koty to indywidualiści więc jestem w szoku, że panuje wśród nich solidarność. Choć ostatnio przyłapałem moją kotkę na spoufalaniu się z innym kotem. Oprowadzała go po ogrodzie.
Dzwonki piękne, :!: . Zwłaszcza ten z poprzedniej strony na drugim zdjęciu. Jak się nazywa?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”