Mój ogród - Ewelina - 2009r. cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

To się nazywa ogród,artykuł czytałe i przyłączm się do gratulacji,pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ponieważ teraz w ogrodzie kwitną już wszystkie moje ORLIKI , pokażę Wam jeszcze te sympatyczne kwiatki we wszystkich posiadanych przeze mnie wielkościach, barwach i kształtach. Jedynie rzadki ORLIK żółty zastrajkował i po zimie nie wylazł wcale z ziemi :( Szkoda, cieszyłam sie nim tylko przez jeden sezon i nie dochowałam się "potomstwa".Dodam, że nasionkami kwiatków z zamieszczonych zdjęć chętnie obdaruję zainteresowanych , jak również przyjmę nasionka odmian , jakich nie mam. Popatrzcie więc:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

ObrazekObrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Teraz życzę wytrwałym "dobrej nocy i orlikowych snów" ;:19
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Witaj, myślę, że ciężko jest być Twoim sąsiadem! Gdyby moi sąsiedzi mieli takie ogrody jak Twój to chyba bym seppuku popełniła. ;-)
Orliki piękne - sama wysiałam w tym roku, ale niestety jako jedyne z wysianych kwiatów nie wykiełkowały. Bu. Może słabe nasionka.
Pozdrawiam, dobrej nocy.
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

hrsta pisze:Witaj, myślę, że ciężko jest być Twoim sąsiadem! Gdyby moi sąsiedzi mieli takie ogrody jak Twój to chyba bym seppuku popełniła. ;-)
Orliki piękne - sama wysiałam w tym roku, ale niestety jako jedyne z wysianych kwiatów nie wykiełkowały. Bu. Może słabe nasionka.
Ba ! Ale moi sąsiedzi mają piękne i zadbane ogrody , więc musiało by to być samobójstwo zbiorowe? :wink:
Co do orlików- one dość długo kiełkują. Poczekaj spokojnie. W pierwszym roku są tylko niewielkie, dość anemiczne roślinki, w drugim już spore i wtedy kwitną.
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj-napisałaś,że ogród jest "nieco zapuszczony" jakoś nie potrafię wyobrazić go sobie "naprawdę zapuszczonego".No ale jako perfekcjonistka coś tam pewnie zauważyłaś :shock:
orliki-niesamowite,chyba je polubiłam i nie wiedziałam,że może być aż tyle kolorów i kształtów
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:D Piękne orliki, i w ogóle wszystko - no i ja też przyłączam się do gratulacji!!
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2007, o 21:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelinko moja droga Ty mnie wykończysz :wink: Ogród..to już wiesz co myślę na jego temat...orliki - głowa mnie rozbolała :D , a te cudne zbliżenie na zaczerwieniony rojnik... :shock: :D
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Ewelinko piękne ogród!!
Cudne te rabatki z tymi wielkimi głazami , po prostu wyglądają wspaniale .....
A orliki rewelacyjne , jeszcze tyle odmian i kolorów to nie widziałam....
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

Popieram Aszkęw w oslupieniu że ogród zapuszczony! Ja orliki wyrzucilam ,bo były za bardzo ekspansywne,ale teraz poflancowalam w częsci lesnej,bo pieknie harmonizyją z iglakami. Piekne masz odmiany Czy kupowałaś oddzielne kolory ,czy mieszanki?
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 21 paź 2006, o 13:58
Kontakt:

Post »

jeśli tak wygląda zapuszczony ogród to możesz przyjechać do mnie i mój też zapuścić! serdecznie zapraszam :) piękne kwiaty piękne widoki i wszystk piękne. za każdym razem jak tu zaglądam to nie mogę wyjść z podziwu!
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

ewa f pisze:Piekne masz odmiany Czy kupowałaś oddzielne kolory ,czy mieszanki?
Miałam oddzielne kolory orlików- kupione i takie , które dostałam od forumowiczów. Wysiewam zwykle (opisując kolor i wysokość) do skrzynek, a w kolejnym sezonie sadzę grupkami na rabatach :) Te, które wysiewają się same i chcę się ich pozbyć traktuję jako kwiatki do wazonu. Orliki są dość trwałe w bukietach , ale najpiękniej wyglądają postawione pojedynczo w smukłych flakonach.

Oj, uczepiliście się określenia " zapuszczony" i teraz na mnie krzyczycie ! :wink: Po prostu nie mogę poświęcić ostatnio na prace pielęgnacyjne tyle czasu, ile bym chciała, dostrzegam , co jest do zrobienia ( wycięcia , skoszenia, przycięcia, podlania, opryskania...) i stąd określenie "zapuszczony".
Janku - nie muszę do Ciebie przyjeżdżać , ale dam Ci radę : nie rób nic w ogrodzie przez tydzień czy dwa , a sam Ci się "zapuści" :wink:
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Ewelinko i ja gratuluję uwiecznienia Twojego ogrodu na łamach MPO. Jednak po przeczytaniu artykułu i oglądnięciu zdjęć byłam bardzo zniesmaczona. Jak można tak pięknie skomponowane nasadzenia pokazać w taki sposób. Jakość odbitek koszmarna, dobór fotek podobny... :wink: Twój piękny ogród został zdegradowany do takiego sobie założenia z sosnami i fotelami w roli głównej. Szkoda, bo na prawdę jest co pokazywać. Pięknie u Ciebie :!:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 21 paź 2006, o 13:58
Kontakt:

Post »

Ewelina pisze: ale dam Ci radę : nie rób nic w ogrodzie przez tydzień czy dwa , a sam Ci się "zapuści" :wink:
patrząc na tę pogodę za oknem i mój przyszlotygodniowy wyjazd w góry do Brennej to chyba nawet nie będę musiał robić tego z premedytacją. :) deszcz od wczoraj uniemożliwia robienie czegokolwiek. a jak znam życie to potem zrobi się gorąco i jak to po deszczu nagle wszystko tak tuszy do góry że w tydzień zrobi się busz. ale poczekajmy :) może jutro choć trawę uda się skosić. byle przestało lać... pozdrawiam i miłego dnia życzę! :)
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Za moimi oknami leje, zresztą tak z przerwami już od kilku dni...niby dobrze, bo deszcz podlewa rośliny, ale , niestety jest też ziiimno.W innych częściach Polski chyba podobnie , więc -proponuję byście posłuchali jednej z moich ulubionych piosenek - to " Wyjątkowo zimny maj" Maanam-u.

http://www.youtube.com/watch?v=3JnPxus-20o
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Ewelinko przepraszam ,że piszę to w twoim wątku ,ale przestudiowałam wszystkie chyba wątki o rododendronach i doszłam do wniosku , że tylko Ty jesteś w stanie pomóc mojemu rh........Tylko malutką radę , sugestię , jeśli możesz
co może być mojemu rododendronowi??
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”