Mój ogród - Ewelina - 2009r. cz.3
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ponieważ teraz w ogrodzie kwitną już wszystkie moje ORLIKI , pokażę Wam jeszcze te sympatyczne kwiatki we wszystkich posiadanych przeze mnie wielkościach, barwach i kształtach. Jedynie rzadki ORLIK żółty zastrajkował i po zimie nie wylazł wcale z ziemi
Szkoda, cieszyłam sie nim tylko przez jeden sezon i nie dochowałam się "potomstwa".Dodam, że nasionkami kwiatków z zamieszczonych zdjęć chętnie obdaruję zainteresowanych , jak również przyjmę nasionka odmian , jakich nie mam. Popatrzcie więc:

Teraz życzę wytrwałym "dobrej nocy i orlikowych snów"

Teraz życzę wytrwałym "dobrej nocy i orlikowych snów"

Witaj, myślę, że ciężko jest być Twoim sąsiadem! Gdyby moi sąsiedzi mieli takie ogrody jak Twój to chyba bym seppuku popełniła. ;-)
Orliki piękne - sama wysiałam w tym roku, ale niestety jako jedyne z wysianych kwiatów nie wykiełkowały. Bu. Może słabe nasionka.
Pozdrawiam, dobrej nocy.
Orliki piękne - sama wysiałam w tym roku, ale niestety jako jedyne z wysianych kwiatów nie wykiełkowały. Bu. Może słabe nasionka.
Pozdrawiam, dobrej nocy.
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Ba ! Ale moi sąsiedzi mają piękne i zadbane ogrody , więc musiało by to być samobójstwo zbiorowe?hrsta pisze:Witaj, myślę, że ciężko jest być Twoim sąsiadem! Gdyby moi sąsiedzi mieli takie ogrody jak Twój to chyba bym seppuku popełniła. ;-)

Co do orlików- one dość długo kiełkują. Poczekaj spokojnie. W pierwszym roku są tylko niewielkie, dość anemiczne roślinki, w drugim już spore i wtedy kwitną.
Popieram Aszkęw w oslupieniu że ogród zapuszczony! Ja orliki wyrzucilam ,bo były za bardzo ekspansywne,ale teraz poflancowalam w częsci lesnej,bo pieknie harmonizyją z iglakami. Piekne masz odmiany Czy kupowałaś oddzielne kolory ,czy mieszanki?
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Miałam oddzielne kolory orlików- kupione i takie , które dostałam od forumowiczów. Wysiewam zwykle (opisując kolor i wysokość) do skrzynek, a w kolejnym sezonie sadzę grupkami na rabatachewa f pisze:Piekne masz odmiany Czy kupowałaś oddzielne kolory ,czy mieszanki?

Oj, uczepiliście się określenia " zapuszczony" i teraz na mnie krzyczycie !

Janku - nie muszę do Ciebie przyjeżdżać , ale dam Ci radę : nie rób nic w ogrodzie przez tydzień czy dwa , a sam Ci się "zapuści"

- mag
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2008, o 09:41
Ewelinko i ja gratuluję uwiecznienia Twojego ogrodu na łamach MPO. Jednak po przeczytaniu artykułu i oglądnięciu zdjęć byłam bardzo zniesmaczona. Jak można tak pięknie skomponowane nasadzenia pokazać w taki sposób. Jakość odbitek koszmarna, dobór fotek podobny...
Twój piękny ogród został zdegradowany do takiego sobie założenia z sosnami i fotelami w roli głównej. Szkoda, bo na prawdę jest co pokazywać. Pięknie u Ciebie 

- Janek
- Przyjaciel Forum
- Od: 21 paź 2006, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
patrząc na tę pogodę za oknem i mój przyszlotygodniowy wyjazd w góry do Brennej to chyba nawet nie będę musiał robić tego z premedytacją.Ewelina pisze: ale dam Ci radę : nie rób nic w ogrodzie przez tydzień czy dwa , a sam Ci się "zapuści"

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Za moimi oknami leje, zresztą tak z przerwami już od kilku dni...niby dobrze, bo deszcz podlewa rośliny, ale , niestety jest też ziiimno.W innych częściach Polski chyba podobnie , więc -proponuję byście posłuchali jednej z moich ulubionych piosenek - to " Wyjątkowo zimny maj" Maanam-u.
http://www.youtube.com/watch?v=3JnPxus-20o
http://www.youtube.com/watch?v=3JnPxus-20o