Witajcie!
Wprawdzie w niedziele i święta nie pracuję, to jednak dzisiaj pojechałam na działkę w celu podlania jej, ponieważ właśnie dzisiaj miałam pełne ciśnienie wody. Co drugi dzień jest słabe ciśnienie po to tylko, by podlać ewentualne nasadzenia.
Znacznie się ochłodziło i muszę przyznać, że trochę zmarzłam. Zbyt lekko się ubrałam. Zwiodło mnie jasne słońce za oknami. W sumie to ono nawet grzało, ale tylko dopóty, dopóki chmury nie zaczęły przeważać na niebie, a wraz z nimi pojawił się zimny wiatr.
Jutro ma być cieplej, jednak ciągle bezdeszczowo.
Nie wolno utyskiwać, gdy działka cieszy kwiatuszkami.
Soniu - mam kilka różnych kępek tulipanów, jednak wyłącznie z jesiennych nasadzeń.

Wcześniej sadzone pokazały się albo pojedynczo, albo wystawiły jedynie liście.

A te zielonkawe mam w kilku miejscach, ponieważ spotkałam ich cebulki w bardzo niskiej cenie, wstydem byłoby z takiej oferty nie skorzystać.
M właśnie w malinach walczył, ale nie z malinami tylko z podagrycznikiem u sąsiadki. Ona w ogóle nie dba, a ponieważ podagrycznik rośnie tuż przy siatce, to przełazi przez nią i niszczy nasze maliny.

M zrobił więc porządek u sąsiadki.
Dziękuję za dobre życzenia

Tobie również życzę dobrego poniedziałku i całego tygodnia.
Danusiu - M prowadził wojnę z podagrycznikiem u sąsiadki, której on nie przeszkadza, a nam przez siatkę włazi w maliny i od lat musimy się z nim użerać.
Kwiatki odżyły od chwili, gdy dostały pić, wcześniej to był obraz nędzy i rozpaczy.
Dziękuję za miłe życzenie, które się spełniło.

Tobie życzę dobrego tygodnia.
Stasiu roztomiła - M się zasadził na podagrycznik, który rośnie za siatką u sąsiadki, a króluje sobie w naszych malinach.

Sąsiadce nie przeszkadza, nam jednak szkodzi bardzo i M postanowił przeleźć przez siatkę i zrobić z tym zielem porządek.
Gołąbki
rozpuszczone jak dziadoskie bicze, będzie problem, gdy zacznę je gonić z rabat. A zacznę niedługo, jeszcze zanim ich smagliczki zakwitną.
Dziękuję pięknie za pochwały i wszystkie ciepłe słowa.
Wam również dobrego tygodnia życzę w zdrowiu i przyjemnym roślinnym otoczeniu oraz w miłym towarzystwie wszystkich żywych mieszkańców działeczki.
Wszystkim życzę dobrego, zdrowego tygodnia.