Madzik - moje storczyki
-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Madziu, cambria piękna, pozazdrościć (tak pozytywniemadzik pisze:Jeanne - na ostatnich zdjęciach mojej Cambrii widać piegowate liście - Cambrie często tak mają jeśli zapewni im się dużo światła, taka ich urodaTo a propos Twojego pytania w innym wątku

Faktycznie sporo tych "piegów" na liściach, ale u mojej wyglądają nieco inaczej, są większe i bardziej brązowe, a miejscami liść jest jakby przezroczysty

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- madzik
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
Duśka, Marta - dziękuję
Jeanne - moje niektóre cambrie też mają większe kropki z dziurką w środku, ale żadnych
nie ma, więc zbytnio nimi się nie przejmuję. Mam nadzieję, że u Twoich podopiecznych to też nic poważnego.
Lucynko - jeszcze troszkę
ich chowam w zanadrzu, ale większość nie chce na razie współpracować i jest "niepokazowa" 

Jeanne - moje niektóre cambrie też mają większe kropki z dziurką w środku, ale żadnych

Lucynko - jeszcze troszkę

-
- 500p
-
- 500p
- madzik
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
Dorela - dokładnie
Twoja ma jedynie jaśniejszą warżkę, wygląda całkiem jak Miltonidium Bartley Schwartz
Coś pewnie jest na rzeczy. No i ten piękny, mocny zapach - nawet w pochmurne dni 
Renatko - dziękuję
Dawid - dobrze pamiętasz
M. Dziękuje za wyrazy uznania.
To jak już dzisiaj nastał dzień wstawiania zdjęć i chwalenia się to może jeszcze jedna roślina - Colmanara Wildcat. Jest to hybryda międzyrodzajowa powstała ze skrzyżowania dwóch innych hybryd - Odontonia (Miltonia x Odontoglossum) i Odontocidium (Oncidium x Odontoglossum). Jak dla mnie bezproblemowa w uprawie parapetowej
Jest u mnie od zeszłego roku, obecnie rozpoczyna kwitnienie na dwóch pędach - jeden z nich na zdjęciu.
Aktualnie wygląda tak:

Pierwszy kwiat lada moment będzie już w pełni rozwinięty

Renatko - dziękuję

Dawid - dobrze pamiętasz

To jak już dzisiaj nastał dzień wstawiania zdjęć i chwalenia się to może jeszcze jedna roślina - Colmanara Wildcat. Jest to hybryda międzyrodzajowa powstała ze skrzyżowania dwóch innych hybryd - Odontonia (Miltonia x Odontoglossum) i Odontocidium (Oncidium x Odontoglossum). Jak dla mnie bezproblemowa w uprawie parapetowej

Aktualnie wygląda tak:

Pierwszy kwiat lada moment będzie już w pełni rozwinięty