Madzik - moje storczyki
- 
				Orchideomaniak
 - 500p

- Od: 19 sie 2008, o 21:59
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

- Storczykowa
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31

- Jeanne
 - 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08

Madziu, cambria piękna, pozazdrościć (tak pozytywniemadzik pisze:Jeanne - na ostatnich zdjęciach mojej Cambrii widać piegowate liście - Cambrie często tak mają jeśli zapewni im się dużo światła, taka ich urodaTo a propos Twojego pytania w innym wątku
Faktycznie sporo tych "piegów" na liściach, ale u mojej wyglądają nieco inaczej, są większe i bardziej brązowe, a miejscami liść jest jakby przezroczysty
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki

Moje storczyki
- madzik

- Od: 27 gru 2007, o 09:12

Duśka, Marta - dziękuję  

Jeanne - moje niektóre cambrie też mają większe kropki z dziurką w środku, ale żadnych

nie ma, więc zbytnio nimi się nie przejmuję. Mam nadzieję, że u Twoich podopiecznych to też nic poważnego.
Lucynko - jeszcze troszkę
  ich chowam w zanadrzu, ale większość nie chce na razie współpracować i jest "niepokazowa"  

Jeanne - moje niektóre cambrie też mają większe kropki z dziurką w środku, ale żadnych
Lucynko - jeszcze troszkę
- 
				Orchideomaniak
 - 500p

- 
				Orchideomaniak
 - 500p

- madzik

- Od: 27 gru 2007, o 09:12

Dorela - dokładnie 
 Twoja ma jedynie jaśniejszą warżkę, wygląda całkiem jak Miltonidium Bartley Schwartz 
 Coś pewnie jest na rzeczy. No i ten piękny, mocny zapach - nawet w pochmurne dni 
Renatko - dziękuję
Dawid - dobrze pamiętasz
 M. Dziękuje za wyrazy uznania.
To jak już dzisiaj nastał dzień wstawiania zdjęć i chwalenia się to może jeszcze jedna roślina - Colmanara Wildcat. Jest to hybryda międzyrodzajowa powstała ze skrzyżowania dwóch innych hybryd - Odontonia (Miltonia x Odontoglossum) i Odontocidium (Oncidium x Odontoglossum). Jak dla mnie bezproblemowa w uprawie parapetowej
 Jest u mnie od zeszłego roku, obecnie rozpoczyna kwitnienie na dwóch pędach - jeden z nich na zdjęciu. 
Aktualnie wygląda tak:

Pierwszy kwiat lada moment będzie już w pełni rozwinięty

Renatko - dziękuję
Dawid - dobrze pamiętasz
To jak już dzisiaj nastał dzień wstawiania zdjęć i chwalenia się to może jeszcze jedna roślina - Colmanara Wildcat. Jest to hybryda międzyrodzajowa powstała ze skrzyżowania dwóch innych hybryd - Odontonia (Miltonia x Odontoglossum) i Odontocidium (Oncidium x Odontoglossum). Jak dla mnie bezproblemowa w uprawie parapetowej
Aktualnie wygląda tak:

Pierwszy kwiat lada moment będzie już w pełni rozwinięty

. Przy takiej opiece prędzej, czy później muszą "podjąć współpracę"