która to koleżanka rozprowadza szczepki jeśli można spytać?Lorrie pisze:Ja nie umiem ich zimowac, wiosna kupie u naszej forumowej kolezanki spora porcje szczepek. Ubieglego lata mialam Koleusy przepiekne!
Koleus Blumego cz.1
- amster
- 500p
- Od: 21 lip 2011, o 22:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nasze koleusy
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Mi sadzonki pewnie padły bo za słabo się przyłożyłam do dbania o nie,została mi jedna sierotka marysia,jak się widnej zrobi to wstawię zdjęcie.
- Lorrie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Kontakt:
amster pisze:która to koleżanka rozprowadza szczepki jeśli można spytać?Lorrie pisze:Ja nie umiem ich zimowac, wiosna kupie u naszej forumowej kolezanki spora porcje szczepek. Ubieglego lata mialam Koleusy przepiekne!
Andziax007
- anka93
- Od: 5 paź 2008, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja opiekuję się swoimi i też mi wiekszość popadała
.Na wiosne trzeba będzie towarzystwo odbudowac. 

- georginja
- 500p
- Od: 4 paź 2012, o 01:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W tym sezonie stwierdziłam, że nigdy więcej sadzonkowania jesienią.Zimno- ciemno i wszystko lub pada , lub ledwo zipie.Koleusa zazwyczaj jedną doniczkę przynoszę jesienią do domu, przycinam i trzymam w jasnym chłodnym miejscu. A na wiosnę robię sadzonki i nie ma problemów, od razu rosną. 

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja przechowuje swoje koleusy tak jak georginja, tyle że w normalnej pokojowej temperaturze 

-
- 100p
- Od: 17 lip 2012, o 17:56
koleuski siejemy luty-marzec.Ja swoje wysieję za tydzień,mam nasionka Koleusa Rokoko i Rainbow.Ciekawa jestem jak pójdzie z wysiewem Rokoko.Jeśli ktos już je siał prosze o wszelkie rady będę wdzięczna.
pozdrawiam,Beata
Ja wysiałam blumego mix 20 stycznia zaczynają wychodzić pierwszy raz siałam koleusa i nie wiem co dalej
Czekaj, aż będą miały choć dwa listki właściwe, potem przepikuj do paletki rozsadowej
.

Rokoko siałam w tamtym roku .długo wschodziły po pikowaniu ładnie rosły , nie było z nimi żadnych problemów polecam własny siew!!!!!
DOROTA
- Lorrie
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Kontakt:
Spróbowałam wysiać koleusy. Dziś to zrobiłam. Rok temu żaden nie wykiełkował. Hmmm ... no ciekawe ... nasionka kiełkując muszą mieć sporo światła?
- Yvona
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
Ja też pierwszy raz siałam koleusy. Zakup padł na odmianę Rokoko. Mimo, że nasionka są mikrusie,odliczyłam całe 10 szt.
i delikatnie palcem uklepałam na powierzchni ziemi. Wysiałam je 26-ego, a dziś widać 5 mikro roślinek. Stały w woreczku na kaloryferze lub jego pobliżu.

Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Trzeba być głupim by tego nie robić.
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O rany
nie za wcześnie zaczynacie siać? Czytałam, że dopiero w połowie lutego najwcześniej
ale nie mam w tej mierze doświadczenia a mam zebrane nasiona z rokoko i teraz sama nie wiem co robić 

pozdrawiam - Mirka
Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić.
Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić.
Połowa lutego to bardzo dobry termin
.