Ogródek KaRo cz.3
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Mieszku to azalia japońska ... 
Wiesz u mnie jest już tak ciasno,że nawet takie krzewy muszą sobie same znaleźć dobre warunki do wzrostu i myślę,że ta azalia sobie całkiem dobrze radzi ...
Rośnie między dwoma pieńkami ,krzakami tawuły japońskiej ,grujecznikiem japońskim i krzewem róży,którego na zdjęciu nie widać ale jest...jest tuż obok azali.
A przyniosłam ja 3 lata temu ze szkółki jako roślinę przecenioną - miała 3 patyczki długości ok 10-20cm każdy,z pojedynczymi listkami,bałam sie ,ze nic z niej nie będzie...ale uważam,że jest bardzo ładna...

Wiesz u mnie jest już tak ciasno,że nawet takie krzewy muszą sobie same znaleźć dobre warunki do wzrostu i myślę,że ta azalia sobie całkiem dobrze radzi ...
Rośnie między dwoma pieńkami ,krzakami tawuły japońskiej ,grujecznikiem japońskim i krzewem róży,którego na zdjęciu nie widać ale jest...jest tuż obok azali.
A przyniosłam ja 3 lata temu ze szkółki jako roślinę przecenioną - miała 3 patyczki długości ok 10-20cm każdy,z pojedynczymi listkami,bałam sie ,ze nic z niej nie będzie...ale uważam,że jest bardzo ładna...

- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Krysiu, a nie jest to ta odmiana rh?
http://tomszak.pl/galeria/rozaneczniki/ ... ff%202.jpg
http://tomszak.pl/galeria/rozaneczniki/ ... ff%202.jpg
Krysiu, jak ja lubię te ogólne widoki Twojego ogrodu, wówczas można zobaczyć, jaki to raj można odnaleźć w mieście Łódź
Dokładnie się przyglądam każdemu ze zdjęć, aby wychwycić każdy szczegół, który pozwoli mi na jeszcze pełniejsze zrozumienie tego jak tworzyć piękny ogród. Azalia miodzio wśród tych pńaków, ja myślałem jak Mieszko chciał poznać nazwę, że to jakieś pnącze, bo wydawało się, że ta azalia się pnie w górę, znakomity efekt a na dodatek piszesz, że masz ją z takiego lichutkiego krzaczka, jeżeli można było wówczas ją tak nazwać.
Oczko to masz fantastyczne, te kamienie, roślinność..., chciałoby się przy nim posiedzieć i wsłuchać w tętniące w nim życie. Krysiu a cóż to za roślina przy oczku taka jasnozielona, chyba płożąca się, wystająca ponad taflę wody
Ta tawuła opadająca na murek robi wrażenie, ale ma kwiecia
A czy przy ścianie jest jakić berberys
czy coś zupełnie innnego 

Oczko to masz fantastyczne, te kamienie, roślinność..., chciałoby się przy nim posiedzieć i wsłuchać w tętniące w nim życie. Krysiu a cóż to za roślina przy oczku taka jasnozielona, chyba płożąca się, wystająca ponad taflę wody

Ta tawuła opadająca na murek robi wrażenie, ale ma kwiecia

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Kontakt:
Dzis nie tylko róża mnie zaskoczyła pierwszym dużym pąkiem .
Ale irys wczoraj mały ,ściśnięty pąk a dziś pełny kwiat:

Krzewuszka :

Rogownica:

czosnek:

Żarnowiec,pierwszy :

Mak syberyjski:

Dereń:

Berberys:

To ten sam o który pyta Grzesio,ale teraz już cały w kwiatach ,mogłabym mieć cały taki żywpłot ok.30 m ale niestety,mój M kocha cięcia w ogrodzie,mimo,ze nożyce mamy bardzo stare ,od bardzo dawna ale cięcie to wielka przyjemność dla M. więc mam tylko jeden taki slicznie kwitnący krzak.
I jeszcze tulipany czarne:

i żółte ,które kwitna w najlepsze.
Ale irys wczoraj mały ,ściśnięty pąk a dziś pełny kwiat:

Krzewuszka :

Rogownica:

czosnek:

Żarnowiec,pierwszy :

Mak syberyjski:

Dereń:

Berberys:

To ten sam o który pyta Grzesio,ale teraz już cały w kwiatach ,mogłabym mieć cały taki żywpłot ok.30 m ale niestety,mój M kocha cięcia w ogrodzie,mimo,ze nożyce mamy bardzo stare ,od bardzo dawna ale cięcie to wielka przyjemność dla M. więc mam tylko jeden taki slicznie kwitnący krzak.
I jeszcze tulipany czarne:

i żółte ,które kwitna w najlepsze.
Krysiu, ale u Ciebie wszystko kwitnie
. A skąd zdobyłaś białego żarnowca, super wygląda, nie miałem pojęcia, że w takiej barwie też można go spotkać. A irys jaki dostojny, moje częściowo zgniły a reszta jakoś nie rośnie, a najdziwniejsze jest to, że nie miały mokro
Ten berberys jest super, świetnie się prezentuje z tymi wiszącymi kwiatami.

Ten berberys jest super, świetnie się prezentuje z tymi wiszącymi kwiatami.
Krysiu ponawiam pytanieGrzegorz B pisze:Krysiu a cóż to za roślina przy oczku taka jasnozielona, chyba płożąca się, wystająca ponad taflę wody![]()

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Kontakt:
Dziękuję Wam za miłe słowa .
Wiele aranżacji ,które oglądacie nie były zaprojektowane czy przemyślane,
są przypadkowe i właśnie dlatego mój ogród często zmienia wygląd bo ja wiecznie coś przesadzam ,przenoszę i zmieniam.
Lubie takie zajęcia choć czasem odbywa sie to ze szkodą dla roślin.
Generalnie jednak jest ok.
Krzewy sie rozrastają powstają zacienione miejsca robi sie autentycznie przyjemnie.
Szczególnie miło jest wczesnym rankiem ... bardzo miło.
Znacie to wszyscy ,jak rosa moczy stopy ,słońce zaczyna ostro przygrzewać i śpiewaja ptaki...
dla mnie to najpiękniejsza pora dnia...
Pozdrawiam Was serdecznie i dziękuję za odwiedziny.

Wiele aranżacji ,które oglądacie nie były zaprojektowane czy przemyślane,
są przypadkowe i właśnie dlatego mój ogród często zmienia wygląd bo ja wiecznie coś przesadzam ,przenoszę i zmieniam.
Lubie takie zajęcia choć czasem odbywa sie to ze szkodą dla roślin.

Generalnie jednak jest ok.
Krzewy sie rozrastają powstają zacienione miejsca robi sie autentycznie przyjemnie.
Szczególnie miło jest wczesnym rankiem ... bardzo miło.
Znacie to wszyscy ,jak rosa moczy stopy ,słońce zaczyna ostro przygrzewać i śpiewaja ptaki...
dla mnie to najpiękniejsza pora dnia...
Pozdrawiam Was serdecznie i dziękuję za odwiedziny.