Różyczki u Ewki cz. III

Zablokowany
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różyczki u Ewki cz. III

Post »

Ewuniu..po nietypowej wiośnie i przymrozkach widzę że u ciebie z różyczkami nie tak żle, przeciwnie wspaniale. Nawet już kwitną. ;:138 . Moje w pączuszkach ale nadzieja jest. :heja . Z robactwem na razie się rozprawiłam..do następnego. ;:oj
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Muszę zabrać laptop do ogrodu, może moje panienki się zawstydzą i też zakwitną ;:224 Donice bardzo fajne ;:333
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ewuniu, jestem pełna podziwu dla Twoich różanych krzaczków. Ślicznie już kwitną ;:138 , a Goldenka jaka obsypana kwiatami ;:oj Miałam na nią chrapkę, ale w końcu zdecydowałam się na inną różę. Kto wie, może na jesieni zagości u mnie, bo widzę, że kwiaty ma bardzo w moim guście ;:108
Pączkiem na Othello się nie przejmuj. Moja zawsze swój pierwszy kwiat ma taki od kilku już lat. Wygląda jak podwójny. Potem każdy następny jest już normalny.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Oglądam i oczom nie wierzę ;:oj Tyle róż już kwitnie ;:63
Blue for You i Rhapsody in Blue to jedne z moich ulubienic ;:167
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Ewuś - margaretki są prawdziwą ozdobą ogrodu. Może nie mam ich wiele, bo nie chcą się specjalnie rozsiewać, ale o te co posiadam, dbam szczególnie. W tym roku u nas szybciej przyszła różana pora, ale jestem pewna, że już za kilka dni i u Ciebie zrobi się różanie.

Goldelse

Obrazek

Aniu - mimo, że ów zielony czubek był w kwiecie , to sam kwiat , kiedy zakwitł, ani nie był zniekształcony, ani inny niż normalnie. Przeczytałam na jednej z angielskich stron, że może to być wynikiem wczesnowiosennych przymrozków. Jak wiesz moje rożyczki dosyć szybko ruszyły, więc może się wszystko zgadzać. Skoro Gosia potwierdza, że nie ma się czego obawiać, to na pewno tak jest.

Othello
Obrazek

Wandziu - zastanawiam się, czy u mnie jakiś gryzoń nie dobrał się do korzeni Blue for You. Kwitła już pięknie i nagle zaczęła żółknąć, a kwiaty jakby przywiędły. Pewnie będę musiała ją ściąć , wykopać i zobaczyć, co się z nią dzieje. Martwię się tylko, żeby nie okazało się, że to zamieranie pędów.

Santhana
Obrazek

Krysiu - burza o której mówisz poczyniła trochę szkód. Kilka róż położyło się, jeden pączek ułamał i no i pergola - łuk nie wytrzymała i przegięła się, ale była uszkodzona, jak się okazało, a własciwie przerdzewiała. Clair też nieco się rozłożyła, ale bałam się, że wicher zniszczy znacznie więcej krzewów.

Clair
Obrazek

Jadziu - w Twoim wątku pytałam o Maigold, bo zrobił na mnie wrażenie, toż to prawdzie drzewo różane. Niestety na niego nie mam miejsca, musiałby być o 1/3 mniejszy. A ptaszyska rzeczywiście cwane! Dziś patrzyłam na większą zwierzynę baraszkującą przy Warcie. Bobry, sarny chętnie stają po drugiej, dzikiej stronie rzeki.

Młody Westerland, starszy dopiero zaczyna
Obrazek

Maju - nazwy powojników miałam kiedyś zapisane, ale nie wiem, gdzie one są. A moja wiedza w tym temacie jest zerowa. Ten powojnik nie ma jakiś specjalnie wielkich kwiatów, raczej mniejsze 5 cm, tylko na zdjęciu wyglądają na większe. Ale jeśli znajdę nazwę, to Ci podeślę.

Irena
Obrazek

Daysy - miałaś rację, z Othello wydaje mi się być ok. Ale co się strachu najadłam to moje. Czy masz może Dainty Bess? Ma ładny kwiat, ale niezwykle krótkotrwały a i sam krzaczek cieniutki i mizerniutki. Sama nie wiem, czy wszystkie takie są lichotki czy tylko mój.

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ewuniu nie musisz tak prowadzić Maigolda lecz mnie sie właśnie w takim wydaniu najbardziej podoba. Jak zakwitnie to wygląda zabójczo ;:167 Westerlanda cięłam do gruntu i dopiero odbija, jednak nawet Austin którego cięłam do ziemi i Maritim wyglądają o niebo lepiej niż on .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Krysiu - każdego dnia przybywa kwiatów. Coś nieprawdopodobnego! Skończyły się mszyce, ale pojawił się kwieciak majowy. Nie wiadomo co gorsze. W tm upale pochowały się ślimaki, bo było ich sporo.

Berolina
Obrazek

Basiu - już za chwileczkę, już za momencik... Z tego co widziałam u Ciebie też kolorowo! A roże lada dzień i u Ciebie ruszą.

Doris Thijsterman
Obrazek

Zuziu - zima w Wielkopolsce była długa, ale nie była zła. Niestety nie było też śniegu. Ale róże przetrwały całkiem dobrze. A ponieważ słabo je cięłam, szybko pokazały najpierw pączki, a tera - całe kwiaty.

Fresia
Obrazek

Małgosiu - jak wkleję Mary Rose, dopiero wtedy zabierz laptopa do ogrodu. Nie mogę się na nią napatrzeć, jest cała obsypana kwiatami. Cudowna, nawet jeśli fotki nie oddają tego uroku.

Mary Rose

Obrazek

Dorotko - kwiaty Goldenki są piękne, ale wszystkie skierowane ku ziemi. Ta róża potrzebuje mnóstwo wody. I nie ma to nic wspólnego z miejscem, w którym rosną. Może uda mi się wkleić zdjęcie, jak teraz wygląda zjawiskowo, ale trzeba ją oglądać na leżąco.

Golden Celebration
Obrazek

Jolu - Rhapsody kwitnie pełną piersią, jest obłędna. Ma się świetnie, natomiast Blue for You - chyba obumiera.

Obrazek

-- 2 cze 2017, o 22:38 --

Jadziu - a co z powtarzalnością kwitnienia Maigold?

Rosarium

Obrazek

Życzę wszystkim miłych snów

Sharifa Asma
Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ewuniu to pojedyncze kwiaty i na pewno nie burza kwiatów w powtórce.Cudnie kwitnie Goldenka ;:167 moja Rhapsody dopiero w pąkach lecz dobrze ,że sie pozbierała po jesiennym przesadzeniu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Ewka ale masz już kwiecia rózanego... dobrze, że róże kwitną tak że nie naraz otwierają wszystkie kwiaty w przeciwieństwie do piwonii... te mniej więcej w tym samym czasie rozkwitają i kwitna dość krótko ;:173 Dobrze wiec mieć i to i to :D
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ślinotoku dostałam patrząc na Twoje róże, tyle kolorków już masz ;:167 ;:167 ;:167
Wiem, ze lada moment wszędzie, a ja coraz bardziej niecierpliwa ;:65 ;:65 ;:65
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Ewuniu, zanim wykopiesz róże, najpierw spróbuj tą róże okopać i sprawdź czy nie ma pod nią tuneli , Rododendron zaczną więdnąć, okopałam go a następnie wzięłam węża i zaczęłam lać wodę,w pewnym momencie ziemia sie zapadła pod naporem wody
i taki sposób zamuliłam korytarze pod krzakiem i rododendron doszedł do siebie. Pod różami codziennie muszę sprawdzać czy nie ma
korytarzy, jak nie sprawdzę i nie ugniotę ziemię wokół krzaczka to po dwóch dniach przy słonecznej pogodzie, róże zwieszają
łebki ;:145 Ewuniu, mam 28 róż okrywowych 10 pnących pod tymi na razie krety nie kopią, ale pozostałe 70 róż krzaczastych
i rabatówek są to młode krzaczki, ale uwierz mi mam co robić przez te gryzonie , zeszłej wiosny zniszczyły mi dwie Gloksynie ;:131
Awatar użytkownika
Marta+
200p
200p
Od: 4 wrz 2016, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Matulu, jak cudnie ;:oj Różany raj ;:167 Szkoda, że zapachu nie można przesyłać :wink:
Clair i Fresia przepiękne, ta Clair to mi się śni po nocach ;:215
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Ewuś u Ciebie sezon różany w pełni :shock: !
U mnie dopiero dziś rozkwitły pierwsze kwiaty i cieszę się jak nie wiem co. Do takich widoków jak u Ciebie, to jednak daleka droga.
Na widok Rhapsody dosłownie zamarłam. Niemożliwe żeby ona po takiej ciężkiej i mroźnej wiośnie już tak wyglądała.
Swoją musiałam ciąć bardzo niziutko i ledwo co ją widać. Ciekawe czy w ogóle zakwitnie. :roll: Jak zabezpieczałaś swoją na zimę ?
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Ewuś, ależ Twoje róże kwitną. Moje dopiero się zbierają. Dobrze, że dały radę po tej zimie. Póki co podziwiam u innych i grzecznie czekam na moje. Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Matko... Ewuś... ;:oj fajne widoki... u mnie dużo spokojniej, ale i tak się cieszę, że się zaczęło... :tan
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”