Ewuniu - ewa w a gdzie Ty widzisz mrówki, przecież na zdjęciu są tylko biedronki.
Chryzantemę 'Kristin' dostałam od Dorotki.
Marysiu - mar33 ja też bardzo lubię astry, szkoda tylko, że zajmują tak dużo miejsca.
Jakże to, wszystkie Twoje cyklameny zakończyły już kwitnienie? Na moich bluszczolistnych jeszcze sporo pąków, jeżeli ich nie zmrozi, to powinny jeszcze długo kwitnąć.
Biedronki siedziały na prawie wszystkich zasuszonych kwiatach ketmii.
Marysiu - Maska rośliny wyglądają jeszcze dobrze, bo zdjęcia były robione przed deszczem. Obecnie, gdy armagedon pogodowy trwa, rośliny są w opłakanym stanie. Deszcz nie przestaje padać, po południu padał nawet deszcz ze śniegiem, wieje mocny wiatr, a rano z +3 stopni zrobiło się nagle -1. Ciepła kurtka, czapka i rękawiczki, to dzisiaj nieodzowny strój.
Florianie - Florian Silesia dziękuję, owszem przed nastaniem pory deszczowej mnóstwo roślin kwitło sobie w najlepsze. Obecnie są sponiewierane przez deszcz i wiatr, zresztą sam zobaczysz.
Olu - Bufo-bufo wysokich astrów ostatnio nie kupiłam, doszły tylko płożące, które jeszcze nie zakwitły.
Danusiu - ktoś bardzo lubię rośliny o kwiatach niebieskich, lazurowych, błękitnych, modrych itp. i astrów to też dotyczy. Tobie spodobał się pewnie aster nowobelgijski 'Tiefblau Gefult' - zdjęcie nr 14.
Ponieważ mamy pogodę niezbyt przyjemną i dla nas i dla roślin, zapraszam dziś do obejrzenia wrześniowych obrazków.

werbena hastata

werbena hastata 'Alba

śniedek Saundersa

pysznogłówka nn

aster chiński

jeżówka nn

różanecznik gęsty

werbena patagońska

róża nn

gailardia dwubarwna

słonecznik wielkokwiatowy 'Flore Pleno'

odętka variegata