Mój ogród na górce

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na górce

Post »

Jak ja Ci zazdroszczę tego lasu tak blisko :) No i u ciebie zakwitły krokusy. A rh mają pąki, zakwitnie ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie

Aniu
Tak pięknie piszesz o tym festiwalu w buczynach , grądach,że aż chce się tam być. Na pewno świergot ptaków jest bajeczny ;:138
Moje sarenki zjadają drzewka owocowe i akacje.
Za to dziki podkopują leszczyny i młodsze drzewka. Bardzo często dziki podchodzą nam pod ogrodzenie. W koło rosną okazałe dęby i dziki uwielbiają buchtować w poszukiwaniu żołędzi.

Tulap
Szkoda tylko,że coraz mniej jest tych majestatycznych lasów. Stare drzewostany są wycinane i coraz więcej młodników wkoło ;:222

Betusia

Słoneczko pokazało się na dwa dni a teraz znowu pochmurno. Słoneczko walczy z chmurami i co jakiś czas prześwituje. Krokusy pokuliły się i niech chcą ukazać się w całej krasie

Karolinka
Uwielbiam spacery po lesie. Gdy tylko mogę to idę na dłuższe spacery , a codziennie staram sie wymknąć z Luną chociaż na krótki spacerek po okolicy

Pozdrawiam wszystkich
Trochę wspomnień

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Piękne wspomnienia ;:138 . Michasiu co to za drzewko, krzew na trzecim zdjęciu? Cudne po prostu ;:oj
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Czyżby to forsycja?
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Witaj Żanko :wit , dopiero dotarłam do Twojego wątku. Zachwyciła mnie okolica, ale najbardziej Twoja jesień, cudowna, kolorowa, prawdziwa, tylko pozazdrościć. Wiosenne zdjęcie z forsycją też cudowne. Będę zaglądać.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Śliczne wspominki ;:138 a co Ci jeszcze kwitnie poza krokusami? na pewno coś kwitnie ? A las to masz cudny w pobliżu i miejsce na spacery super ;:138 ja kiedy idę z kijkami to po asfaltowej drodze :cry:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p

Post »

Witajcie
jak zwykle po dłuższej przerwie. Świąteczna gorączka minęła, Święta też przeszły spokojnie . Było ciepło słonecznie i spacerowo. A potem marzec pokazał przez dwa dni co potrafi I było w marcu jak w garncu , trochę zimy i trochę lata. Więc był grad, wiatr , ulewa i burza brrr..... Po tak cieplutkich dniach ciężko było w te dni dżdżu i zimna ;:145
Ale i tak udałam się na spacerek. Tak zobaczyć co w okolicy słychać, czy już jest kwitnąco i wiosennie w lesie. Na spacerek udałam się w bardzo urokliwe miejsce. Kiedyś stał tam dom, mieszkali ludzie a teraz natura włada niepodzielnie tym zakątkiem

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

patrząc na te olbrzymy chce się rzec GLORIA VICTIS - Natura dała im siłę, natura je powaliła

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W styczniu 2005 r przeszedł huragan i dokonał takich zniszczeń
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Pogoda po świętach u mnie też była podobna. Najpierw zapowiadali wysokie temperatury a potem wiało i lało. Grad też był. Miejsce na spacery masz magiczne. Lubię takie.
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p

Post »

Daysy
Miło mi ,że tak podoba Ci się moja forsycja. Na tle ciemnych iglaków bardzo się wyróżnia i wręcz świeci w słoneczne dni ;:3

Dorotko
Bardzo miło mi Ciebie gościć, przepraszam że tak późno Cię witam ale szczerze i serdecznie :wit

Karolinka
Twój ogród przypomina prawdziwie bajkowy las. Tyle w nim wspaniałości i ten Twój wilczek miniaturka ;:138 . Ja na szczęście mam wiele leśnych ścieżek do przemierzania i bardzo z tego korzystam

U mnie też lekko kwitnąco ale to głównie nowe nabytki. W domku były przez święta i trafiły wczoraj na rabatki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ciekawa jestem czy przezimują? Pani zapewniała,że tak. Ale jak to mówią Każda pliszka swój ogon chwali

Kwitną jeszcze cebulice ,śnieżnik i jeden żonkil. Dzielnie stoi i już drugi tydzień rozświetla ogród :tan Bohaterski malec

Obrazek

Obrazek
barwinek też budzi się do życia

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie i miłego wieczoru :wit

-- 31 mar 2016, o 20:14 --

Madziu
U nas jest wiele takich miejsc po opuszczonych leśniczówkach, osadach kiedyś zamieszkałych. Gdzieniegdzie takie miejsca zdradzają cegły , akacje i bzy. Bardzo często obok znajdują się groby byłych właścicieli. Niektóre otoczone troską , są wysprzątane, ze świeczką na 1 listopada. Inne groby są zdewastowane, przeszukane w poszukiwaniu wątpliwych skarbów
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tę Twoją forsycję podziwiałam już kiedyś. Zwróciła teraz moją uwagę po raz kolejny, a to chyba dlatego, że codziennie patrzę, kiedy w końcu zakwitnie moja, bo będzie to ostateczny sygnał do cięcia różyczek. Ja swoją postanowiłam prowadzić na pieńku ze względu na oszczędność miejsca, ale taki duży krzew wygląda o wiele lepiej. ;:108
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Ale pięknie,uwieeeelbiam takie miejsca ;:138
Prymulki zimują ;:108
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Bardzo urokliwe masz otoczenie. Zadziwił mnie widok powalonych drzew, które leżą i, zgodnie ze swą naturą, murszeją. Nikt ich nie chciał wywieźć? U nas są wywożone na opał, tylko drobne gałęzie zostają w lesie. Czasem w jakimś niedostępnym wąwozie uchowa się całe powalone drzewo.
Cebulice są piękne.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p

Post »

Witajcie
Kwitną dalie

Obrazek