Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 3

Post »

Teraz w Informacji Turystycznej wzięłam przewodnik o szlakach wodnych Pałuk. Mam zamiar skorzystać z kajaków. A w przeszłości to oczywiście zwidzałam Żnin i Biskupin z przyległościami. A po drodze Lubostroń. To były nasze standardowe wycieczki, kiedy przyjeżdżali krewni i znajomi. Do dziś lubię te pałąkowate krajobrazy z jeziorami wśród pól. Nawet jak przejeżdżam przez nie samochodem. W Wągrowca akurat nie znam.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko - 100% zgodności z białym, w sezonie bardzo brzydko przeze mnie nazywanym... ;:333 Niestety wg prognoz u mnie jutro duża szansa na zabielenie się. Szybko zniknie, bo temperatury około zera. I to właśnie w tym białym szaleństwie jest najgorsze ;:222 Smarki pośniegowe ;:219
Aniu - cały czas byłam przekonana, że w Wągrowcu jest bifurkacja rzek. Dopiero ten artykuł wyprowadził mnie z błędu. Myślę, że Cię zaciekawi :) W Wągrowcu jest też widokowe jezioro, spędziłam tam większość dzieciństwa, urocze okolice... ;:167

A jako że wieczór częściowo unplugged, popełniłam taką śmieszną świeczkę z pomarańczy, goździków i cynamonu. Wygląda jak nieudany prototyp statku kosmicznego ;:306 ale najważniejsze, że cudnie pachnie ;:224

Obrazek
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Milenko, bardzo trafne określenie "smarki śniegowe", masz rację to jest najgorsze. Świeczka piękna, ale powiedz jak wydłubałaś miąższ ze środka pomarańczy (czym?) że nie uszkodziłaś skórki, cudo ;:oj
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Milenko ależ piękne późnojesienne zdjęcia..... te bezlistne drzewa.... te kropelki deszczu na gałązkach.....coś pięknego....
Świetna świeczuszka zapachowa..... wyobrażam sobie jakie cudne aromaty uwalnia :D
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Milenuś, zdjęcia leśne fenomenalne

Zawsze potrafisz wszystko świetnie uchwycić

dosłownie czuć zapach mokrych gałęzi i zapach zimnej mgły w lesie

Pomarańczowy statek......., no Ty to masz wyobrażnię, tylko pozazdrościć mężusiowi ;:215 ;:215
Pozdrawiam, Agata.
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pomysł z pomarańczą super. Wykorzystam na święta
aha, zpomniałam odpowiedzieć: fiołek ma się dobrze. Liście ma jędrne, trzyma się ziemi, czyli chyba się skutecznie ukorzenia.
Artykuł o bifurkacji rzeki ciekawy. Wydawało mi się, że byłam dobra z geografi fizycznej, a tego nie zakodowałąm. :(
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aromateriapię czuję aż przez monitor :D
Jak udało się spotkanie z Madzią i jak wrażenia po jarmarku?
Wszystkiego naj dla eMa :wit
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Milenko nie mam pojęcia czy dobrze zrobiłaś.Ja nigdy liści nie obrywałam.Na pewno im nie zaszkodzi.Pomysł z pomarańczą fajowy ,na pewno odgapię. ;:108
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Iwonko - no i Madzia wykrakała... Dziś u mnie śnieg :? Niedużo, pewnie za moment zniknie, bo na termometrze 0, ale jest. Miąższ wydłubałam łyżką, skórka pomarańczy jest dość gruba, więc nie było żadnego problemu :) Można wstawić tealight, ale można też pomarańczę zalać roztopionym w kąpieli wodnej woskiem, włożyć do środka knot i świeczka gotowa. Filmik instruktażowy.
Aguś - dziękuję ;:196 taką jesień kocham - mglistą, rześką, ale bez przenikającego chłodu. Dziś u mnie pierwszy śnieg, niby nie jest zimno, bo około 0, ale chłód przeszywa do szpiku kości ;:219 W taką pogodę niezależnie jak grubo bym się nie ubrała, zawsze trzęsę się z zimna :D
Agatko - Ty to strasznie przemiła kobitka jesteś, aż się zastanawiam, czym sobie na to zasłużyłam :D Ale tak mi pisz, tak mi dobrze ;:306
Aniu - wyżej Iwonce podałam link, jak zrobić świeczkę z pomarańczy (dla leniwych - jak ja - można wstawić tea lighta, ale można też zalać woskiem, taka na pewno będzie bardziej aromatyczna). Cieszę się, że fiołek przeżył Wasz wyjazd ;:215
Aguś- spotkanie przesympatyczne, nawet miałyśmy szczęście i podczas zwiedzania nie padało :) Niestety straganów mało, spodziewałyśmy się większej liczby wystawców. Ale niektóre rękodzieła - cudeńka ;:167 Prawie skusiłam się na wianek, ale Madzia wjechała mi na ambit i chyba spróbuję zrobić sama :D Choć jak podliczyłam sobie na szybko koszty, nie wiem, czy taki kupny nie wyjdzie podobnie... Nic nie kupiłam, zawsze jestem na zakupach powściągliwa, potem nieraz żałuję ;) Dziękuję za życzenia dla M. - w dodatku dziś dzień pluszowego misia jak u Ciebie wyczytałam :D
Joasiu - po dzisiejszych opadach śniegu na pewno nie żałuję okrycia hortensji. Robi się coraz zimniej, myślę, że ich nie skrzywdziłam :) Pogoda będzie coraz gorsza, żadna przyjemność pracować w ogrodzie. A i tak mam jeszcze do okopczykowania 12 róż i budleje. Niby niewielka ilość, ale dla mnie każda praca w ogrodzie w temperaturze około zera napawa mnie dreszczami :D

Miłego wieczoru Kochani ;:4 :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

U mnie temperatura na minusie, a śniegu około 30 cm. Kopczykowania zatem nie będzie. Natomiast okryłam wszystkie ogrodowe hortensje :D Już nie było na co czekać.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Milenko,las jak zwykle tajemniczy i piękny,w ogrodzie,jeszcze coś do zrobienia ma chyba każdy,a ja miałam dziś szewski poniedziałek,,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Milenko dobrze zrobiłaś obrywając liście pytałam specjalistkę od hortensji.Ja już nic nie zrobię na rabatkach bo zasypane śniegiem .Pozostały jeszcze różyczki na które czekam do zadołowania.
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sweety, a u mnie 3 cm śniegu.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold