Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 3
Teraz w Informacji Turystycznej wzięłam przewodnik o szlakach wodnych Pałuk. Mam zamiar skorzystać z kajaków. A w przeszłości to oczywiście zwidzałam Żnin i Biskupin z przyległościami. A po drodze Lubostroń. To były nasze standardowe wycieczki, kiedy przyjeżdżali krewni i znajomi. Do dziś lubię te pałąkowate krajobrazy z jeziorami wśród pól. Nawet jak przejeżdżam przez nie samochodem. W Wągrowca akurat nie znam.
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko - 100% zgodności z białym, w sezonie bardzo brzydko przeze mnie nazywanym...
Niestety wg prognoz u mnie jutro duża szansa na zabielenie się. Szybko zniknie, bo temperatury około zera. I to właśnie w tym białym szaleństwie jest najgorsze
Smarki pośniegowe
Aniu - cały czas byłam przekonana, że w Wągrowcu jest bifurkacja rzek. Dopiero ten artykuł wyprowadził mnie z błędu. Myślę, że Cię zaciekawi
W Wągrowcu jest też widokowe jezioro, spędziłam tam większość dzieciństwa, urocze okolice...
A jako że wieczór częściowo unplugged, popełniłam taką śmieszną świeczkę z pomarańczy, goździków i cynamonu. Wygląda jak nieudany prototyp statku kosmicznego
ale najważniejsze, że cudnie pachnie

Aniu - cały czas byłam przekonana, że w Wągrowcu jest bifurkacja rzek. Dopiero ten artykuł wyprowadził mnie z błędu. Myślę, że Cię zaciekawi

A jako że wieczór częściowo unplugged, popełniłam taką śmieszną świeczkę z pomarańczy, goździków i cynamonu. Wygląda jak nieudany prototyp statku kosmicznego

- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Milenko, bardzo trafne określenie "smarki śniegowe", masz rację to jest najgorsze. Świeczka piękna, ale powiedz jak wydłubałaś miąższ ze środka pomarańczy (czym?) że nie uszkodziłaś skórki, cudo 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Milenko ależ piękne późnojesienne zdjęcia..... te bezlistne drzewa.... te kropelki deszczu na gałązkach.....coś pięknego....
Świetna świeczuszka zapachowa..... wyobrażam sobie jakie cudne aromaty uwalnia
Świetna świeczuszka zapachowa..... wyobrażam sobie jakie cudne aromaty uwalnia

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
Milenuś, zdjęcia leśne fenomenalne
Zawsze potrafisz wszystko świetnie uchwycić
dosłownie czuć zapach mokrych gałęzi i zapach zimnej mgły w lesie
Pomarańczowy statek......., no Ty to masz wyobrażnię, tylko pozazdrościć mężusiowi

Zawsze potrafisz wszystko świetnie uchwycić
dosłownie czuć zapach mokrych gałęzi i zapach zimnej mgły w lesie
Pomarańczowy statek......., no Ty to masz wyobrażnię, tylko pozazdrościć mężusiowi

Pozdrawiam, Agata.
-
Pomysł z pomarańczą super. Wykorzystam na święta
aha, zpomniałam odpowiedzieć: fiołek ma się dobrze. Liście ma jędrne, trzyma się ziemi, czyli chyba się skutecznie ukorzenia.
Artykuł o bifurkacji rzeki ciekawy. Wydawało mi się, że byłam dobra z geografi fizycznej, a tego nie zakodowałąm.
aha, zpomniałam odpowiedzieć: fiołek ma się dobrze. Liście ma jędrne, trzyma się ziemi, czyli chyba się skutecznie ukorzenia.
Artykuł o bifurkacji rzeki ciekawy. Wydawało mi się, że byłam dobra z geografi fizycznej, a tego nie zakodowałąm.

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aromateriapię czuję aż przez monitor
Jak udało się spotkanie z Madzią i jak wrażenia po jarmarku?
Wszystkiego naj dla eMa

Jak udało się spotkanie z Madzią i jak wrażenia po jarmarku?
Wszystkiego naj dla eMa

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Milenko nie mam pojęcia czy dobrze zrobiłaś.Ja nigdy liści nie obrywałam.Na pewno im nie zaszkodzi.Pomysł z pomarańczą fajowy ,na pewno odgapię. 

- Mandragora
Iwonko - no i Madzia wykrakała... Dziś u mnie śnieg
Niedużo, pewnie za moment zniknie, bo na termometrze 0, ale jest. Miąższ wydłubałam łyżką, skórka pomarańczy jest dość gruba, więc nie było żadnego problemu
Można wstawić tealight, ale można też pomarańczę zalać roztopionym w kąpieli wodnej woskiem, włożyć do środka knot i świeczka gotowa. Filmik instruktażowy.
Aguś - dziękuję
taką jesień kocham - mglistą, rześką, ale bez przenikającego chłodu. Dziś u mnie pierwszy śnieg, niby nie jest zimno, bo około 0, ale chłód przeszywa do szpiku kości
W taką pogodę niezależnie jak grubo bym się nie ubrała, zawsze trzęsę się z zimna
Agatko - Ty to strasznie przemiła kobitka jesteś, aż się zastanawiam, czym sobie na to zasłużyłam
Ale tak mi pisz, tak mi dobrze
Aniu - wyżej Iwonce podałam link, jak zrobić świeczkę z pomarańczy (dla leniwych - jak ja - można wstawić tea lighta, ale można też zalać woskiem, taka na pewno będzie bardziej aromatyczna). Cieszę się, że fiołek przeżył Wasz wyjazd
Aguś- spotkanie przesympatyczne, nawet miałyśmy szczęście i podczas zwiedzania nie padało
Niestety straganów mało, spodziewałyśmy się większej liczby wystawców. Ale niektóre rękodzieła - cudeńka
Prawie skusiłam się na wianek, ale Madzia wjechała mi na ambit i chyba spróbuję zrobić sama
Choć jak podliczyłam sobie na szybko koszty, nie wiem, czy taki kupny nie wyjdzie podobnie... Nic nie kupiłam, zawsze jestem na zakupach powściągliwa, potem nieraz żałuję ;) Dziękuję za życzenia dla M. - w dodatku dziś dzień pluszowego misia jak u Ciebie wyczytałam
Joasiu - po dzisiejszych opadach śniegu na pewno nie żałuję okrycia hortensji. Robi się coraz zimniej, myślę, że ich nie skrzywdziłam
Pogoda będzie coraz gorsza, żadna przyjemność pracować w ogrodzie. A i tak mam jeszcze do okopczykowania 12 róż i budleje. Niby niewielka ilość, ale dla mnie każda praca w ogrodzie w temperaturze około zera napawa mnie dreszczami
Miłego wieczoru Kochani

Aguś - dziękuję

Agatko - Ty to strasznie przemiła kobitka jesteś, aż się zastanawiam, czym sobie na to zasłużyłam

Aniu - wyżej Iwonce podałam link, jak zrobić świeczkę z pomarańczy (dla leniwych - jak ja - można wstawić tea lighta, ale można też zalać woskiem, taka na pewno będzie bardziej aromatyczna). Cieszę się, że fiołek przeżył Wasz wyjazd

Aguś- spotkanie przesympatyczne, nawet miałyśmy szczęście i podczas zwiedzania nie padało

Joasiu - po dzisiejszych opadach śniegu na pewno nie żałuję okrycia hortensji. Robi się coraz zimniej, myślę, że ich nie skrzywdziłam

Miłego wieczoru Kochani

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
U mnie temperatura na minusie, a śniegu około 30 cm. Kopczykowania zatem nie będzie. Natomiast okryłam wszystkie ogrodowe hortensje
Już nie było na co czekać.

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Milenko,las jak zwykle tajemniczy i piękny,w ogrodzie,jeszcze coś do zrobienia ma chyba każdy,a ja miałam dziś szewski poniedziałek,,pozdrawiam 

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Milenko dobrze zrobiłaś obrywając liście pytałam specjalistkę od hortensji.Ja już nic nie zrobię na rabatkach bo zasypane śniegiem .Pozostały jeszcze różyczki na które czekam do zadołowania.
-
Sweety, a u mnie 3 cm śniegu.
- Mandragora
Cześć Dziewczynki w biały wtorek
Stan sprzed godziny, nie jest najgorzej:

Stan sprzed godziny, nie jest najgorzej:

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Milenko tak też pięknie ,miłego dna życzę