Ogród w dolinie część 7 - wakacje w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 7 - wakacje w ogrodzie

Post »

Aniu, przejrzałam wszystkie zaległe strony na Twoim wątku. Jestes wielka ;:180 sama ułożyłaś ścieżkę!. Jeżówki super, super piękne. Będę tez zbierała jeżówki i to jest Twoja zasługa. ;:306
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Pięknie kochana, pięknie. Kolekcja róż imponująca, a cała reszta ślicznie ujęta i wyeksponowana ;:63

-- 18 sie 2013, o 21:35 --

Pięknie kochana, pięknie. Kolekcja róż imponująca, a cała reszta ślicznie ujęta i wyeksponowana ;:63
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Aniu Twoje floksy są wspaniałe...jestem nadal pod ich urokiem...już pisałam kiedyś... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Aniu,przeglądam Twoje ogrodowe zmagania od początku i jestem pod ogromnym wrazeniem ile postępów widać.Szukam inspiracji ;:224
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Aniu, Princes Diana bardzo mnie zauroczyła, nabyłam ją na wiosnę. Nie rośnie może tak spektakularnie jak inne moje powojniki, ale za to jak pięknie kwitnie! Mam nadzieję, że w przyszłym roku, kiedy już się zadomowi będzie większa i bedzie dłużej kwitła. Krwawnik kichawiec mnoży się jak opętany, denerwuje mnie jego wykładanie się, a podwiązany nie wygląda zbyt ładnie. Zostawiłam na razie jedną małą kępkę, a reszta (a była tego taczka) wyrzuciłam na kompost! Tak to jest jak się kupuje oczami patrząc tylko na fotki ;:306
Ścieżka - jak marzenie! Ja wiedziałam, że Ty jesteś dzielna dziewczyna, ale ścieżką to już zwaliłaś mnie z nóg, przecież te kamole są ciężkie jak... ;:306 Efekt piorunujący!
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu :wit
Piękne różyczki,floksy,hortensje ja tez je lubię ;:167
Dziękuję za Pink Anabelle .Takiej nie mam,,,śliczna :D
Jeóżwki piękne,,,żółtej jeszcze nie mam :(
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu,witam się i spadam na cały dzień na spotkanie z dziewczynami ze szkoły. ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Aniu a ja tym razem pochwalę floksy ;:215
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Floksy cudne - widziałam jeszcze dwukolorowe u kogoś w wątku - chyba czerwonawe z białym paskiem na każdym płatku...też cudne.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Marzy mi się deszcz. Mojemu ogrodowi także :D Może dziś :lol: Chyba czas zamieszkać w kociołku Obrazek

Aniu (akl62)! Jakoś nie przepadam za konkursami, ale fajnie, że Tobie się podoba ;:196 No i mam dla Ciebie kolejnego motyle. Tym razem na moich kamyczkach...

Obrazek

Jagi(JagiS)! W zasadzie nie ma czego pokazywać. Każda z nich rośnie na razie przy metalowej podporze, ale tak urosły, że wiosna dostaną kratownicę, jaka obecnie ma Westerland. Wiosną będzie dogodniej je posadowić, a nawiązywać będą do moich pergoli.

Obrazek

A ze lubisz niebieście - You and Me Passion

Obrazek

Kubasiu! Ogórków jest żelazny zapas :uszy Sweet Pretty ładnie się rozrasta i puściła około 90 cm bat. Jakoś się tego nie spodziewałam... Jej nie mam, ale podejrzewam, że w zamian może być Avalon

Obrazek

Miłko (takasobie)! Ziółko mam nadzieję się spodobało. To mój ulubieniec ;:167 Ogórków wyszło przeszło 50 słoików na 3 osoby. Kiszone, w zalewie musztardowej i zalewie curry. Niby dużo, ale te w zalewie cieszą się wielkim powodzeniem na różnego rodzaju imprezach. Idealne na zagrychę :wink: Tym razem mam dla Ciebie cynię z mojego siewu. Jej kolor mnie zachwycił

Obrazek

123katex! Nie wiem, jak masz na imię :oops: Witam Cię bardzo serdecznie w moim ogródku. Nowy gość - nowa róża - Alexander McKenzi. Jest tak piękna jak zapewniała Ewa Gloriadei

Obrazek

Dorotko (dorcia7)! Pink Anabell kocham za kolor kwiatów, ale trzeba ja podwiązywać, bo się kładzie. To mi jednak nie przeszkadza. Mam dla niej specjalną podporę i zapominam o problemie. Co do floksów sama nie wiem, ale chyba Orange Prefection. U nie wszystkie zakwitły. Niektóre mają raptem 2 kwiaty, ale zawsze. Poza floksami, różami kocham także hortensje. Dla Ciebie Diamant Rouge

Obrazek

Obrazek

Teresko (tesia39)! Oglądnęłam. Fajne. Kuszę dalej :twisted: Stephanie Baronin zu Guttenberg

Obrazek

Piękna, nieprawdaż?

Marto (koziorożec)! ;:196 Maczków nie mam wiele (na razie), ale jeden, specjalnie dla Ciebie, się znajdzie!

Obrazek

Justynko (klarysa)! Wierzę, że męczy Cię fakt, ze jeszcze nie skończone. Tez lubię mieć załatwione, zrobione, poukładane. Ale już niedługo. Nie sądzę, by jeżówki w rozczochranym się nie zadomowiły. To raczej 'pancerne' rośliny. Knirps Cię nęci? To bardzo wdzięczna, malutka róża. Dziś nie mam, ale może Golden Celebration?

Obrazek

Lisico! Podzielam Twą miłość do wszystkich floksów. Nie wiem, jak kiedyś mogłam nie doceniać tych kwiatów. Dziś floksów nie będzie, ale może słodki mieczyk też Ci się spodoba?

Obrazek

Aniu (anym)! Trochę tych róż się nazbierało nawet nie wiem kiedy :roll: I na pewno to jeszcze nie koniec... Dawno nie było - Nostalgie

Obrazek

Obrazek

Teresko (Teniak)! Planuję w piątek się wyrwać. Pasuje? Bugenwillę mam malutką, ale rośnie ;:138

Obrazek

Stasiu (skorpion811-51)! Faktycznie lepiej kupować coś co kwitnie, bo wówczas jest 100% pewność. Takiej róży jak Twoja nie mam i niestety nie wiem, jak się nazywa. Ale jest śliczna :D Białe róże są niezwykle eleganckie. Ale podobają mi się także takie o zdecydowanym kolorze, jak Munstead Wood

Obrazek

Grażynko (byna)! Czyli zaraziłam Cię jeżówkomanią :;230 Ale nie będziesz żałować. Na forum zaraziłam się także hortensjami. Dla Ciebie Great Star

Obrazek

Aniu (asta6265)! ;:196 A w podziękowaniu fuksja Autumnale

Obrazek

Misiu (lora)! Kocham floksy i mam już ich kilka odmian. Teraz czekam aż się rozrosną. Dla Ciebie jedna z lilii, która właśnie zakwitła

Obrazek

Aniu (mamafrania)! Szukaj.. Czytałam, że ostatnio zaczęły Ci się podobać róże, a szczególnie te czerwone. Dla Ciebie pierwszy kwiat Alexandra McKenzi. Rośnie przy jednej z nowych pergol :D

Obrazek

Nelu (Lukrecja)! Princess Diana także jest u mnie od wiosny. Zobaczyłam ją u Kasi Robaczka i stwierdziłam, że muszę ja mieć. Całkiem ładnie kwitnie. A krwawnik kichawiec faktycznie się pokłada, ale dyskretnie podpieram go bambusowymi tyczkami i wygląda ładnie. A różom z nim do twarzy ;:215 Lubię byliny na różanych rabatach. A kamory faktycznie były ciężkie, ale powoli dałam radę. Do towarzystwa różom posadziłam także lilie

Obrazek

Aniu (anabuko1)! Wygląda na to, że podobają nam się te same rośliny. Co do jeżówek teraz poluję na "Marmelade". A dla Ciebie naparstnica - kolejna roślina, którą uwielbiam

Obrazek

Małgosiu (małgocha1960)! Mam nadzieję, że spotkanie się udało :D Dla Ciebie jeden z moich wieczornych muzykantów

Obrazek

Iwonko (iwona0042)! Czyli i Ty lubisz floksy? Nie dziwię się :D Dla miłej odmiany może jednak zaproponuję Ci lila cudeńko - czosnek

Obrazek

Aniu (wielkakulka)! I takie floksy mam, ale paseczki są albo różowe albo lila :D Floksy warto mieć, bo są bezproblemowe i słodko pachną. Podobnie jak rozchodniki, które właśnie zaczynają kwitnienie

Obrazek

A na koniec może ktoś rozpozna. Dostałam go od koleżanki, która oczywiście nie wiedziała jak się nazywa. Podejrzewam, że to odmiana rudbekii, ale...

Obrazek

Obrazek

Liczę na Was :wit
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, ale Ty masz jednak bogactwo roślin!!! A do tego jeszcze te wszystkie rośliny są takie dorodne!!! Jak Ty to robisz?
Twój Coral Palace niezmiennie mnie zachwyca - zaglądam co chwila do Ewy czy już się pojawił w ofercie, bo musze go mieć :D
A wracając do różnorodności Twojego ogrodu to jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem. Niektórych roślin wcale nie posiadam, a Ty masz je w kilku odmianach :D Na przykład krwawniki, skrętniki, zawilce.
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Oj kusisz, zwłaszcza że Stephanie Baronin zu Guttenberg mam zapisaną już od jakiegoś czasu na liście chciejstw ;:224 Tylko że kupować będę raczej wiosną ;:108 Przez forum również hortensjami jestem zauroczona ;:108 szkoda że nie mam miejsca na więcej odmian ;:174
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Dziękuję za złotko ;:196
Oczywiście, że pasuje. Rzekłabym jak ulał.
Piękna róża.
Stefcia też na liście ;:14
A fotki niebiańskie ;:180
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09

Post »

Aniu najlepiej w czwartek wieczorem telefon.
Piękne te prezentowane przez Ciebie roślinki,zaczynają mi się podobać róże a bronię się przed nimi bardzo.Mam tylko 2 czy 3 sztuki i postanowienie by więcej nie przybywało,ale kuszą bardzo.Do miłego spotkania.Teresa
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A moja Nostalgia coś nie za bardzo chce dalej kwitnąć.
Może też wrażliwa na upały, albo słaba sadzonka mi się trafiła.
Zresztą wszystko w tej suszy słabo rośnie i nie ma ochoty na bujanie w kwiatki.
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”