Marzy mi się deszcz. Mojemu ogrodowi także

Może dziś

Chyba czas zamieszkać w kociołku
Aniu (akl62)! Jakoś nie przepadam za konkursami, ale fajnie, że Tobie się podoba

No i mam dla Ciebie kolejnego motyle. Tym razem na moich kamyczkach...
Jagi(JagiS)! W zasadzie nie ma czego pokazywać. Każda z nich rośnie na razie przy metalowej podporze, ale tak urosły, że wiosna dostaną kratownicę, jaka obecnie ma Westerland. Wiosną będzie dogodniej je posadowić, a nawiązywać będą do moich pergoli.
A ze lubisz niebieście - You and Me Passion
Kubasiu! Ogórków jest żelazny zapas

Sweet Pretty ładnie się rozrasta i puściła około 90 cm bat. Jakoś się tego nie spodziewałam... Jej nie mam, ale podejrzewam, że w zamian może być Avalon
Miłko (takasobie)! Ziółko mam nadzieję się spodobało. To mój ulubieniec

Ogórków wyszło przeszło 50 słoików na 3 osoby. Kiszone, w zalewie musztardowej i zalewie curry. Niby dużo, ale te w zalewie cieszą się wielkim powodzeniem na różnego rodzaju imprezach. Idealne na zagrychę

Tym razem mam dla Ciebie cynię z mojego siewu. Jej kolor mnie zachwycił
123katex! Nie wiem, jak masz na imię

Witam Cię bardzo serdecznie w moim ogródku. Nowy gość - nowa róża - Alexander McKenzi. Jest tak piękna jak zapewniała Ewa Gloriadei
Dorotko (dorcia7)! Pink Anabell kocham za kolor kwiatów, ale trzeba ja podwiązywać, bo się kładzie. To mi jednak nie przeszkadza. Mam dla niej specjalną podporę i zapominam o problemie. Co do floksów sama nie wiem, ale chyba Orange Prefection. U nie wszystkie zakwitły. Niektóre mają raptem 2 kwiaty, ale zawsze. Poza floksami, różami kocham także hortensje. Dla Ciebie Diamant Rouge
Teresko (tesia39)! Oglądnęłam. Fajne. Kuszę dalej

Stephanie Baronin zu Guttenberg
Piękna, nieprawdaż?
Marto (koziorożec)! 
Maczków nie mam wiele (na razie), ale jeden, specjalnie dla Ciebie, się znajdzie!
Justynko (klarysa)! Wierzę, że męczy Cię fakt, ze jeszcze nie skończone. Tez lubię mieć załatwione, zrobione, poukładane. Ale już niedługo. Nie sądzę, by jeżówki w rozczochranym się nie zadomowiły. To raczej 'pancerne' rośliny. Knirps Cię nęci? To bardzo wdzięczna, malutka róża. Dziś nie mam, ale może Golden Celebration?
Lisico! Podzielam Twą miłość do wszystkich floksów. Nie wiem, jak kiedyś mogłam nie doceniać tych kwiatów. Dziś floksów nie będzie, ale może słodki mieczyk też Ci się spodoba?
Aniu (anym)! Trochę tych róż się nazbierało nawet nie wiem kiedy

I na pewno to jeszcze nie koniec... Dawno nie było - Nostalgie
Teresko (Teniak)! Planuję w piątek się wyrwać. Pasuje? Bugenwillę mam malutką, ale rośnie
Stasiu (skorpion811-51)! Faktycznie lepiej kupować coś co kwitnie, bo wówczas jest 100% pewność. Takiej róży jak Twoja nie mam i niestety nie wiem, jak się nazywa. Ale jest śliczna

Białe róże są niezwykle eleganckie. Ale podobają mi się także takie o zdecydowanym kolorze, jak Munstead Wood
Grażynko (byna)! Czyli zaraziłam Cię jeżówkomanią

Ale nie będziesz żałować. Na forum zaraziłam się także hortensjami. Dla Ciebie Great Star
Aniu (asta6265)! 
A w podziękowaniu fuksja Autumnale
Misiu (lora)! Kocham floksy i mam już ich kilka odmian. Teraz czekam aż się rozrosną. Dla Ciebie jedna z lilii, która właśnie zakwitła
Aniu (mamafrania)! Szukaj.. Czytałam, że ostatnio zaczęły Ci się podobać róże, a szczególnie te czerwone. Dla Ciebie pierwszy kwiat Alexandra McKenzi. Rośnie przy jednej z nowych pergol
Nelu (Lukrecja)! Princess Diana także jest u mnie od wiosny. Zobaczyłam ją u Kasi Robaczka i stwierdziłam, że muszę ja mieć. Całkiem ładnie kwitnie. A krwawnik kichawiec faktycznie się pokłada, ale dyskretnie podpieram go bambusowymi tyczkami i wygląda ładnie. A różom z nim do twarzy

Lubię byliny na różanych rabatach. A kamory faktycznie były ciężkie, ale powoli dałam radę. Do towarzystwa różom posadziłam także lilie
Aniu (anabuko1)! Wygląda na to, że podobają nam się te same rośliny. Co do jeżówek teraz poluję na "Marmelade". A dla Ciebie naparstnica - kolejna roślina, którą uwielbiam
Małgosiu (małgocha1960)! Mam nadzieję, że spotkanie się udało

Dla Ciebie jeden z moich wieczornych muzykantów
Iwonko (iwona0042)! Czyli i Ty lubisz floksy? Nie dziwię się

Dla miłej odmiany może jednak zaproponuję Ci lila cudeńko - czosnek
Aniu (wielkakulka)! I takie floksy mam, ale paseczki są albo różowe albo lila

Floksy warto mieć, bo są bezproblemowe i słodko pachną. Podobnie jak rozchodniki, które właśnie zaczynają kwitnienie
A na koniec może ktoś rozpozna. Dostałam go od koleżanki, która oczywiście nie wiedziała jak się nazywa. Podejrzewam, że to odmiana rudbekii, ale...
Liczę na Was