nie daj się prosić...merymg pisze:za różyczkę.
Przy takiej sile przekonywania nastapi to chyba szybkoDziałaj dalej
Ogród na wichrowym wzgórzu - cz.7
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród na wichrowym wzgórzu - cz.7
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Swoje bladawce też zaczęłam rozdzielać, bo mi się mylą
Niektóre rozpoznaję od razu, ale nad innymi się zastanawiam-co to za jedna. Teraz postaram się uniknąć tego błędu 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Wygląda na zdrową różę, jak większość róż francuskich hodowców.
Moniczko warto ją zamówić?
- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Cześć Monika
Ostatnio bardzo za mną chodzą róże, które mi kiedyś, w zamierzchłych czasach polecalaś na początek.... A do tej pory ich nie mam z różnych względów. Dlatego też często o Tobie myślę.
Pędzę nadrabiać zaległości...

Ostatnio bardzo za mną chodzą róże, które mi kiedyś, w zamierzchłych czasach polecalaś na początek.... A do tej pory ich nie mam z różnych względów. Dlatego też często o Tobie myślę.
Pozdrawiam
- Alania
Mam tylko zdjęcia z końca sierpniaMargo2 pisze:Wszystkie różyczki w mojej kolorystyce. Cudnie wygląda Bailando.
A Granny z lawendą![]()
A jak wyglądała pod koniec sezonu rabata naprzeciwko tarasu?
Bardzo lubię ten fragment, mimo,że nie ma róz

- Alania
Ewciu, niektóre są do siebie naprawdę podobneewamaj66 pisze:Swoje bladawce też zaczęłam rozdzielać, bo mi się myląNiektóre rozpoznaję od razu, ale nad innymi się zastanawiam-co to za jedna. Teraz postaram się uniknąć tego błędu

-- So 15 lut 2014 07:32 --
nie wiem, czy ktoś jeszcze na forum ma tę różę - jest śliczna, kwitnie bardzo obficie i jest zdrowamajka411 pisze:dla mnie Lovely Meilland jest śliczna
mało znana róża.
Wygląda na zdrową różę, jak większość róż francuskich hodowców.
Moniczko warto ją zamówić?

- Alania
justi177 pisze:Cześć Monika![]()

Nie pamiętam jakie to były róże - pewnie do tej listy dopisałabym teraz więcej nowszych odmian, które poznałam i są godne polecenia

- ewamaj66
Oj, podobne
Nadal jednak mam ogromną słabość do perłowego różu 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Szkoda, że nie robisz temu zakątkowi więcej zdjęć. On jest naprawdę bardzo udany
Hej Moniś a ty tu takie pięknie zdjęciami czarujesz hi hi hi
tu mój wątek chyba umrze śmiercią naturalna bo juz nikt sie nie wpisuje hi hi hi 

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Moniś, właśnie o ciemnym tle myślę, o cisach.
Gdybyś widziała je gdzieś o fajnym wzroście i fajnej cenie, daj mi znać, jakbyś mogła, co?
Ja też będę to miała na uwadze.
Sporo ich potrzebuję.
A bukszpany, jeżeli małe mogą być, to będę zamawiać wiosną z all.., brałam od nich w tamtym roku i choć małe, to tanie i ładnie rosną.
Mogłabym zamówić więcej, jak chcesz.
Gdybyś widziała je gdzieś o fajnym wzroście i fajnej cenie, daj mi znać, jakbyś mogła, co?
Sporo ich potrzebuję.
A bukszpany, jeżeli małe mogą być, to będę zamawiać wiosną z all.., brałam od nich w tamtym roku i choć małe, to tanie i ładnie rosną.
- Alania
Nie da się oprzeć temu kolorkowi - ja też bardzo lubię te tonacjeewamaj66 pisze:Oj, podobneNadal jednak mam ogromną słabość do perłowego różu

-- So 22 lut 2014 08:33 --
w tym sezonie zrobię nowe fotki - będzie ładniej, bo wszystko się lepiej rozrośnie. Obecnie zaczęłam już przeróbki i będzie nieco inaczej w miejscu, gdzie był łuk i wejście do ogrodu. Myślę, że zamiany wyjdą na korzyść.Margo2 pisze:Szkoda, że nie robisz temu zakątkowi więcej zdjęć. On jest naprawdę bardzo udany
-- So 22 lut 2014 08:34 --
eee, tam, nie wpisuje - widziałam dużo nowych wpisówKondzio pisze:Hej Moniś a ty tu takie pięknie zdjęciami czarujesz hi hi hitu mój wątek chyba umrze śmiercią naturalna bo juz nikt sie nie wpisuje hi hi hi

- Alania
Aniu, ja od początku powstawania ogrodu, co roku kupuję duże ilości cisów i muszę powiedzieć, że nie jest to tani zakupAniaDS pisze:Moniś, właśnie o ciemnym tle myślę, o cisach.
Sporo ich potrzebuję.

Z bukszpanów na All... już się wyleczyłam - kupiłam kiedyś niezbyt udane i już się zraziłam. Kupuję duże ilości wiosną i jesienią w ogrodniczym, gdzie dostarcza je p.Spasówka - duże, piękne sadzonki z gołym korzeniem w cenie 6-8zł. W sezonie letnim można też kupić ładne, choć małe sadzonki w LM po 2,5zł i na giełdzie kwiatowej w Tychach.
- ewamaj66
Żałuję, że na początku ogrodowania nie zdecydowałam się na cisowy żywopłot, byłby już widoczny. Potem trzeba było się spieszyć i rosną tuje. Mają osłonić róże od zimnych wiatrów, więc swoją rolę niedługo zaczną spełniać. Szybko rosną
Sadziłam 20 cm sadzonki, teraz wiele przekroczyło metr, a mam je od trzech lat. Cena za takie maleństwa też była istotna, mam sporo do obsadzenia.

Monia róże zachwycające bardzo spodobała mi się Kir Royal, szkoda że to pnąca na takowe już nie mam miejsca.Widzę że też lubisz floksy, mam kilka a jeszcze kilka zamówiłam.