Mój ci on 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój ci on 2

Post »

Miriam, u mnie też cebulowe wyłażą z ziemi, rozwijają się paki pigwowca, zakwitł barwinek, tak -2 i trochę śniegu by się przydało.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
x-c-9
---
Od: 9 paź 2011, o 15:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miriam, jak Ci wyłażą cebulowe, to je przykryj lub lekko przysyp, bo jeśli będą duże mrozy to podobno mogą pomarznąć. :( U mnie chyba wszystkie spokojnie siedzą w ziemi, ale też się boję co im wpadnie do tych ich liści spichrzowych (czytaj: mózgu). :;230
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie na razie roślinki są grzeczne i śpią. I niech tak zostanie ;:224 :;230
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Podsypałaś ciemiernika? teraz? No masz odwagę :) , ja na ogrodzie tylko smieci zbieram, które wiatr znosi. Szkoda, że cena "modnych kwiatów taka duża tez podziwiałam kilka w OBI ale tylko podziwiałam :wink:
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Już drugi tydzień siedzę w domu, za wyjątkiem jednej wizyty u lekarza. Przez okno tylko widzę, jak niektóre róże wypuszczają młode listki. Jeszcze trochę i zabiorą się za kwitnienie. ;:223 Koszmar.
Sama już nie wiem, czy czekać na zimę, czy na wiosnę. :cry: Muszę jednak wziąć się w garść i zacząć robić listę zakupów nasion.
Wielki szacun dla wszystkich "szalejących" w ogrodzie. ;:180
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Mirko nic nie poradzimy na to.
Rośliny mają za ciepło i bujają jak szalone.
Mam tylko cichą nadzieję, że faktycznie już zimy w tym roku nie będzie, bo inaczej może być prawdziwa katastrofa.
Grażyna.
kogro-linki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Uchu cha,uchu cha,nasza zima...dobra ;:oj Lekki minusik zastopował wyrywne kwiaty,niechże przysypie dla bezpiecznosci trochę śniegu i w takim duecie wytrwa do połowy marca. ;:oj A, tak sobie głośno marzę ;:224
Aparat oddałam do naprawy,okazuje się,że winna jest ładowarka prawdopodobnie,ale musi to potwierdzić specjalista,a to potrwa z tydzień.Takie piękne widoki za oknem,znikła burość.Bardzo mi miło,że pamiętacie o mnie,mimo,iż w wątku swoim bywam rzadko ;:196 Piszę jednak,żebyście bardziej pamiętali ;:306
Wychodzące cebulowe przysypałam kompostem,ciemiernik rozwinął swój pączek prawie milimetr,więc jak tu nie mieć dobrego humoru ;:224 Kupiłam nasionka kobei fioletowej i zamierzam wysiać na początku lutego.Chryzantemy i hortensje nadal ostro puszczają w piwnicy,wydaje mi się,że prusznik zawiązuje pączuszki,ale kliwia nadal każe czekać ;:131 W czym jej nie dogadzam?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

Pozdrawiam, u mnie też pruszy śnieg ale roślinki zaczęły się puszczać i nie wiem czy nie zmarzną jak przyjdą mrozy?
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Jak u Ciebie, bo u mnie jest cienka kołderka ;:138
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam dosię,mojego nowego gościa :wit Z wszystkim,cokolwiek się puszcza jest kłopot :wink: A teraz poważnie.Miejmy nadzieję,że ten minimalny mrozik zastopuje wegetację,a potężne mrozy nas ominą i będziemy mogli cieszyć się bujnym sezonem ;:215 Bardzo jestem ciekawa Twojego ogrodu i muszę coś z tym zrobić ;:7
Romciu,dzisiaj rano wyjrzałam przez okno z obawą,że po śniegu może nie być śladu,bo wieczorem nie czułam mrozu.Na szczęście jest i ,miejmy nadzieję, poleży :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

U mnie rozkwita pierwszy krokus, więc mogę powiedzieć że u mnie już wiosna nastaje. :wink:
Tylko boję się myśleć co będzie jak przyjdzie luty, który zazwyczaj nadrabia zaległości mrozowe. :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Mrozom, bez śniegu mówimy - nieeeee, a generalnie mówimy zimie - spadaj. :;230
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu,nie przeganiajmy zimy w styczniu ;:302 Niech łaskawie panuje,z naciskiem na łaskawie ;:173 Mrozy bez śniegu to rzeczywiście koszmar ;:202 Ja wiem,że to trudny okres,ale ja lubię to oczekiwanie ;:173 A potem wielkie ,zielone bum ;:oj
Grażynko ,widziałam wczoraj to wielkie przebudzenie u Ciebie ;:202 Siarczyste mrozy zebrałyby potężne żniwo ;:202 Miejmy nadzieje,że nas ominą.Ale jak mówisz,przed nami luty ;:131
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Witaj Mireczko :wit
Dzięki Twojej wizycie u mnie, trafiłam do Twojego wątku :D W pędzie poskakałam, oglądając zdjęcia i poczytując to i owo, ale w wolnej chwili będę nadrabiać czytając solennie.

Wspaniałą altanę zbudowaliście, dużą i solidną, a jak wiosną obrośnie pędami winogrona i powojników, da upragniony cień, owoce i piękne kwiaty.

Kochana czytałam, że lubisz ciemierniki. Bardzo ważne by rosły w zasadowym podłożu ! Podsypuj im systematycznie dolomitu, wapna lub popiołu. Lubią rosnąć pod krzewami lub drzewami, które latem dają cień, a wiosną, gdy nie mają liści, ciemierniki mają więcej światła.

Pozdrawiam i będę zaglądać :wink:
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Mufeczko,nowy gościu :D Zapraszam serdecznie.Z ciemiernikami dogaduję się dopiero,urzekły mnie i ,mam nadzieję,zgłębię ich wymagania.Jestem otwarta na wszystkie rady.Katalogi nie zawsze wystarczą ;:185
Mój ci on cz. 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”