Mój ci on 2
- kocica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój ci on 2
Miriam, u mnie też cebulowe wyłażą z ziemi, rozwijają się paki pigwowca, zakwitł barwinek, tak -2 i trochę śniegu by się przydało.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
Miriam, jak Ci wyłażą cebulowe, to je przykryj lub lekko przysyp, bo jeśli będą duże mrozy to podobno mogą pomarznąć.
U mnie chyba wszystkie spokojnie siedzą w ziemi, ale też się boję co im wpadnie do tych ich liści spichrzowych (czytaj: mózgu). 

- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie na razie roślinki są grzeczne i śpią. I niech tak zostanie

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Podsypałaś ciemiernika? teraz? No masz odwagę
, ja na ogrodzie tylko smieci zbieram, które wiatr znosi. Szkoda, że cena "modnych kwiatów taka duża tez podziwiałam kilka w OBI ale tylko podziwiałam 

- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Już drugi tydzień siedzę w domu, za wyjątkiem jednej wizyty u lekarza. Przez okno tylko widzę, jak niektóre róże wypuszczają młode listki. Jeszcze trochę i zabiorą się za kwitnienie.

Sama już nie wiem, czy czekać na zimę, czy na wiosnę.

Wielki szacun dla wszystkich "szalejących" w ogrodzie.

Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Mirko nic nie poradzimy na to.
Rośliny mają za ciepło i bujają jak szalone.
Mam tylko cichą nadzieję, że faktycznie już zimy w tym roku nie będzie, bo inaczej może być prawdziwa katastrofa.
Rośliny mają za ciepło i bujają jak szalone.
Mam tylko cichą nadzieję, że faktycznie już zimy w tym roku nie będzie, bo inaczej może być prawdziwa katastrofa.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Uchu cha,uchu cha,nasza zima...dobra
Lekki minusik zastopował wyrywne kwiaty,niechże przysypie dla bezpiecznosci trochę śniegu i w takim duecie wytrwa do połowy marca.
A, tak sobie głośno marzę
Aparat oddałam do naprawy,okazuje się,że winna jest ładowarka prawdopodobnie,ale musi to potwierdzić specjalista,a to potrwa z tydzień.Takie piękne widoki za oknem,znikła burość.Bardzo mi miło,że pamiętacie o mnie,mimo,iż w wątku swoim bywam rzadko
Piszę jednak,żebyście bardziej pamiętali
Wychodzące cebulowe przysypałam kompostem,ciemiernik rozwinął swój pączek prawie milimetr,więc jak tu nie mieć dobrego humoru
Kupiłam nasionka kobei fioletowej i zamierzam wysiać na początku lutego.Chryzantemy i hortensje nadal ostro puszczają w piwnicy,wydaje mi się,że prusznik zawiązuje pączuszki,ale kliwia nadal każe czekać
W czym jej nie dogadzam?

Aparat oddałam do naprawy,okazuje się,że winna jest ładowarka prawdopodobnie,ale musi to potwierdzić specjalista,a to potrwa z tydzień.Takie piękne widoki za oknem,znikła burość.Bardzo mi miło,że pamiętacie o mnie,mimo,iż w wątku swoim bywam rzadko

Wychodzące cebulowe przysypałam kompostem,ciemiernik rozwinął swój pączek prawie milimetr,więc jak tu nie mieć dobrego humoru

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
-
- 1000p
- Od: 1 lut 2009, o 16:10
Pozdrawiam, u mnie też pruszy śnieg ale roślinki zaczęły się puszczać i nie wiem czy nie zmarzną jak przyjdą mrozy?
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Jak u Ciebie, bo u mnie jest cienka kołderka 

-
Witam dosię,mojego nowego gościa
Z wszystkim,cokolwiek się puszcza jest kłopot
A teraz poważnie.Miejmy nadzieję,że ten minimalny mrozik zastopuje wegetację,a potężne mrozy nas ominą i będziemy mogli cieszyć się bujnym sezonem
Bardzo jestem ciekawa Twojego ogrodu i muszę coś z tym zrobić
Romciu,dzisiaj rano wyjrzałam przez okno z obawą,że po śniegu może nie być śladu,bo wieczorem nie czułam mrozu.Na szczęście jest i ,miejmy nadzieję, poleży

Romciu,dzisiaj rano wyjrzałam przez okno z obawą,że po śniegu może nie być śladu,bo wieczorem nie czułam mrozu.Na szczęście jest i ,miejmy nadzieję, poleży

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
U mnie rozkwita pierwszy krokus, więc mogę powiedzieć że u mnie już wiosna nastaje.
Tylko boję się myśleć co będzie jak przyjdzie luty, który zazwyczaj nadrabia zaległości mrozowe.

Tylko boję się myśleć co będzie jak przyjdzie luty, który zazwyczaj nadrabia zaległości mrozowe.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Mrozom, bez śniegu mówimy - nieeeee, a generalnie mówimy zimie - spadaj. 

-
Ewuniu,nie przeganiajmy zimy w styczniu
Niech łaskawie panuje,z naciskiem na łaskawie
Mrozy bez śniegu to rzeczywiście koszmar
Ja wiem,że to trudny okres,ale ja lubię to oczekiwanie
A potem wielkie ,zielone bum
Grażynko ,widziałam wczoraj to wielkie przebudzenie u Ciebie
Siarczyste mrozy zebrałyby potężne żniwo
Miejmy nadzieje,że nas ominą.Ale jak mówisz,przed nami luty 

Grażynko ,widziałam wczoraj to wielkie przebudzenie u Ciebie

Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02
Witaj Mireczko
Dzięki Twojej wizycie u mnie, trafiłam do Twojego wątku
W pędzie poskakałam, oglądając zdjęcia i poczytując to i owo, ale w wolnej chwili będę nadrabiać czytając solennie.
Wspaniałą altanę zbudowaliście, dużą i solidną, a jak wiosną obrośnie pędami winogrona i powojników, da upragniony cień, owoce i piękne kwiaty.
Kochana czytałam, że lubisz ciemierniki. Bardzo ważne by rosły w zasadowym podłożu ! Podsypuj im systematycznie dolomitu, wapna lub popiołu. Lubią rosnąć pod krzewami lub drzewami, które latem dają cień, a wiosną, gdy nie mają liści, ciemierniki mają więcej światła.
Pozdrawiam i będę zaglądać

Dzięki Twojej wizycie u mnie, trafiłam do Twojego wątku

Wspaniałą altanę zbudowaliście, dużą i solidną, a jak wiosną obrośnie pędami winogrona i powojników, da upragniony cień, owoce i piękne kwiaty.
Kochana czytałam, że lubisz ciemierniki. Bardzo ważne by rosły w zasadowym podłożu ! Podsypuj im systematycznie dolomitu, wapna lub popiołu. Lubią rosnąć pod krzewami lub drzewami, które latem dają cień, a wiosną, gdy nie mają liści, ciemierniki mają więcej światła.
Pozdrawiam i będę zaglądać

Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
-
Witaj Mufeczko,nowy gościu
Zapraszam serdecznie.Z ciemiernikami dogaduję się dopiero,urzekły mnie i ,mam nadzieję,zgłębię ich wymagania.Jestem otwarta na wszystkie rady.Katalogi nie zawsze wystarczą 

Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3