Ogrodowe zacisze Mandragory

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogrodowe zacisze Mandragory

Post »

Milenko to już u Ciebie tak jest ;:oj ? U mnie śnieg jeszcze ;:174 Raczej zima w maju nam nie grozi.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tu słoneczko ostro walczy z chmurami i niestety przegrywa. Gdyby nie mozolne wybieranie śniegu z tej rabatki, krokusy jeszcze by spały. Generalnie u mnie jeszcze wszystko pod śniegiem:

Obrazek
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Cześć Milenko ,u mnie to samo w ogrodzie ,co u Ciebie ,ale jednak nie ma już mrozu .Ja mozolnie upycham przychodzące rośliny w co się da .Ciekawe ,co ja zrobię jak przyjdzie to wszystko wsadzić do ziemi ,aż boję się myśleć .Jak tam Twoje zdrówko ,doszłaś do siebie ? ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Milenko nie smutaj się ;:168 u mnie w niektórych miejscach też tak jest ;:223
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Ewuś ;:196 Ja cały czas wstrzymuję się z zamówieniami, ziemia tak szybko chyba nie będzie zdatna do sadzenia. Na okolicznych łąkach tam, gdzie śnieg już stopniał, zalegają wielkie kałuże. Nie chcę zapeszyć, ale chyba nic mi nie jest, wczoraj coś postraszyło i sobie poszło :) A Ty Kochana jak? Dojrzewasz powoli do założenia wątku? :D

Aguś ;:167 nie smutam, wszak idzie ku lepszemu ;:3
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Milenko, jeśli to aktualne zdjęcie z pokrywą śnieżną to sporo jest jej. U mnie wokół bloku, mieście nie ma go wcale, ale na polach jeszcze leży. Na działce nie byliśmy , wybieramy się w czwartek. Brak mi słów na to co niszczeje z moich siewek. Nawet tego słonka przez szybę brak. Kiepski rok. Ale mój M. dzisiaj zmienia opony na letnie i porządnie myje samochód z tej soli po dach( to z trasy). Milenko jak tylko będziesz mogła to ukorzeniaj liście skrętników , chętnie piszę się na nie. Pozdrawiam i miłego dnia życzę.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Milenko ja to już bym założyła ,ale nie mam jeszcze co pokazać .Muszę czekać ,ale zaglądam na forum ,czasem coś napiszę i tak dzień za dniem mija . ;:162
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 23:28

Post »

Milenko, u mnie śniegu tyle samo... Zastanawiam się czy nie rozgrabić największych hałd, tam gdzie się śnieg osypywał z dachu. Zwłaszcza w miejscu, gdzie rosną róże na pierwszą pregolę, a które muszę jeszcze przesadzić nieco...
;:3 Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Pocieszę Was- u mnie śniegu więcej, a w co najmniej 3 istonych miejscach mam 2 metrowe hałdy. Na razie temparatura taka, że nie ma co ich rozsypywać. A jak sie zrobi cieplej - to robota na jakieś 5 dni, dzień w dzień. Już to parę razy robiłam, w tym raz w marcu :evil:
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Milenko ja też mam dużo śniegu, ale teraz nadają ciepło to się szybko rozpusci i niestety ale będzie bardzo dużo wody. Mój ogród niestety będzie tonął w wodzie. :(
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Milenko, na pocieszenie Ci powiem, że u nas już wiosna, ale na moich tarasach też jeszcze śnieg leży, a gdzie go nie ma to straszne błoto ;:108
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Witaj Milenko nie myśl o sniegu u mnie też śnieg i błoto,ale nie trace nadzieji tymbarzdiej że juz poniedzieli ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mireczko - zdjęcie jest wczorajsze. Ale dziś widok już zupełnie inny :heja Na zmianę opon moment chyba już dobry, choć my się jeszcze chwilę wstrzymamy. Skrętniki Ci ukorzenię, nie ma sprawy ;:333 Daj znać, czy byliście na działce i jak tam po zimie, u Ciebie chyba dziś deszczowo, jestem ciekawa, czy się wybraliście.

Ewuś - teraz najlepszy moment na nowy wątek, dziś i jutro może jeszcze nie ma co pokazać, ale pewnie jak wszystko ruszy, to nie będzie nas można z ogrodu wyciągnąć :D Serce się cieszy, jak człowiek patrzy, jak to świństwo znika, u mnie dodatkowo mocno wieje, to dobrze, osuszy to bagienko.. Tylko, że przez wiatr znowu nie popsikam.

Ewelinko - przejeżdżając zawsze patrzę na Twój dom :wink: U Ciebie podobnie jak u mnie, choć już kawałeczek dalej u mojej Mamy na łące śniegu zero, które zastąpiło miejscami piękne bagno. Dawno mnie tak błoto nie cieszyło, jak w tym roku ;:oj

Aniu - falstart zaliczyła i wiosna i większość z nas... U mnie w porównaniu do wczoraj już zupełnie inny widok. Zresztą za chwilę udokumentuję :) Przy takich temperaturach (dziś u mnie +13) na pewno i u Ciebie to białe zniknie momentalnie.

Sylwuś - mój już tonie i jak pisałam wyżej, z radości mam ochotę wytaplać się w tym błotku :;230 Skoro mam takie objawy, to wiosna przyszła chyba w ostatniej chwili, inaczej bym ;:300 ;:306

Iwonko - masz chyba tyle powodów do radości, że te resztki śniegu wcale Cię nie martwią, prawda? ;:3

Jadziu - zima, czy raczej straszny potwór, dogorywa, nareszcie ;:172

Nie mogłam się znowu powstrzymać, żeby nie przyspieszyć procesu zanikania białej bestii. Grabki, łopata, miejscami nawet ręcznie... Może i syzyfowa praca, ale sprawiająca wrażenie, że w ten sposób zrobi się szybciej zielono :wink: Takie warsztaty terapii pozimowej ;:306
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kochana warsztat pozimowej pracy twórczej ;:306
Ja przez weekend doprowadzę moje cztery kąte do porządku a później przyjdą panowie od kostki i nabrudzą ;:306
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I stan dzisiejszy umierającej białej bestii.

Krokusy w kilku odsłonach (wszystkie zdjęcia z dzisiaj).

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na te jeszcze chwilę poczekam ;:224

Obrazek

Tu nie mam pojęcia, co wschodzi:

Obrazek

To chyba żonkile, ale nie mam pewności:

Obrazek

Zimowity posadzone jesienią:

Obrazek

Melisa chyba dała zimie radę:

Obrazek

Zacieniony jałowiec ma jeszcze grubą śnieżną czapkę:

Obrazek

Jedna z moich bidulek, którą wyjątkowo lubię:

Obrazek

Tłoczna okolica tarasu - azalia i rododendron chcą żyć :)

Obrazek

Pieris, który jeszcze kilka dni temu był całkowicie powalony śniegiem, chyba też ma się dość dobrze:

Obrazek

Azalie:

Obrazek

Obrazek

Niezidentyfikowany rododendron na razie chyba też ok (uwielbiają go ślimaki...):

Obrazek

I rzut z tarasu:

Obrazek

Od tej strony śnieg radzi sobie niestety lepiej:

Obrazek

Strumyczek, który aktualnie przypomina bardziej rwącą rzeczkę (w sierpniu był wyschnięty do zera):

Obrazek
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”