Nad rzeczką, opodal krzaczka...

Zdjęcia naszych ogrodów.
jarzebinka82
200p
200p
Od: 10 lip 2012, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nad rzeczką, opodal krzaczka...

Post »

Cześć Ewuniu ;:196 . Krzewuszki śliczne są to fakt, a że mało problemowe, to już raczej oznacza miłość dozgonną :wink: . Właśnie usłyszałam w wiadomościach, że Kacza rzeczka wylała ;:oj . Jutro lecimy na działkę, zobaczyć czy warzywnik jeszcze istnieje :roll: :roll: . Oj, nocka mało przespana będzie raczej :roll: . Pozdrawiam serdecznie ;:196 .
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasia co z działką,wylała Kacza? czy macie jakieś straty? Zmartwiłam się warzywnikiem.
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Kasiu ja w biegu... ;:168 Jak działeczka ??? ;:218

Biorę się dalej za obowiązki ;:124 Tylko deszczysko takie nie motywujące, druga kawa poszła ;:130

Pozdrawiam ciepło ;:167
jarzebinka82
200p
200p

Post »

Dziewczyny załamka totalna :cry: . M pojechał na działkę i właśnie dostałam telefon...Rzeczka nie wiem ile szkód wyrządziła, za to sąsiad...Powyrywał wierzby i nie wiem dokładnie co jeszcze...Darek chciał go powstrzymać, więc ów miły starszy człowiek rzucił się do bicia...Finał na razie taki, że D stoi i czeka na policję, bezradnie patrząc jak sąsiad dewastuje nasze nasadzenia...Dla mnie to raczej oznacza koniec przygody nad rzeczką... :cry: Ludzie to dziwne stworzenia :roll: . Pozdrawiam Was kochane serdecznie i jade do M.
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Kasiu, jak to powyrywał wierzby sadzone na Waszej działce? Chyba coś z nim nie tak. Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy z policją, trzymaj się.
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasia uciekajcie z tego miejsca, zabierajcie swoje nasadzenia, to co oczywiście się da i wiejcie od tych ludzi. Jak widać oni nigdy nie zaakceptują "Nowych". Po drugie jestem pewna, że zależy im aby bez żadnych opłat użytkować ją. Taki raj mieli do tej pory a Wy im popsuliście wszystko. Kasiu są działeczki przy cmentarzu na S. myślę, że tam są inni ludzie pomyślcie o przeprowadzce.
jarzebinka82
200p
200p

Post »

Grażynko, trafiłaś w samo sedno sprawy :( . Ale najbardziej zawiodłam się na interwencji policji...stwierdzili, że skoro teren nie jest naszą własnością, to nie mogą nic zrobić :roll: . A rośliny kupowane za moje pieniądze? To nie niszczenie cudzej własności, czyli wykroczenie? :shock: Kazali napisać skargę do zarządu i to wszystko :roll: . Ogólnie jestem już zniechęcona ROD w ogóle :evil: . Gdybym wiedziała, że tu panuje zasada "co je twoje, to je moje", to by mnie nawet Kacza nie przekonała :( . Eh, oby plany związane z przeprowadzką na wieś wypaliły :roll: .
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

ŚLiczności nad tą rzeczką ,ładniusie wszystko i tak milusio :wit :wit
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Kasiu-złóż skargę na interwencję policji do naczelnika-chyba legalnie jesteście na działce?
To zwykłe lenistwo i brak kompetencji
jarzebinka82
200p
200p

Post »

Jadziu ;:7 , że ładnie - dziękuję za komplement ;:196 , ale milusio to jest rzadko niestety :( .
Asiu skarga tu, skarga tam - ja już chyba nie mam siły :( . Najpierw muszę napisać skargę do zarządu. A co do policji, to podejrzewam, że to niewiele da bo wartość roślin nie przekraczała 100zł :roll: . Chyba za mało na wokandę :roll: . Tylko kłopot w tym, że ten facet już drugi raz zagroził poniszczeniem ogrodzenia (a na nie nie mam faktury ;:145 ) .Mam wątpliwości, czy gra jest warta świeczki :roll: . Na pocieszenie zakwitł mi dziś liliowiec, ale zdjęcia brak :( , jest taki rdzawy, mi się podoba :wink: .
Kurczę, niech ten rok 13-ty się już kończy, bo mam go serdecznie dość :evil: :!:
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Kasiu ledwo patrze po pracy ale musiała zajrzeć ;:167 Aż się zagotowałam ;:161 No co za ludzie, szkoda słów. Bardzo Wam współczuje, tym bardziej mocno trzymam kciuki żeby udała się pomyślnie wyprowadzka na wieś. Dla mnie ROD to porażka i tymczasowe rozwiązanie, bo te przepisy.... i w ogóle nie wiadomo co będzie od stycznia ;:223 Moje liliowce kilka nowych zeszłorocznych, się ociąga i jak na razie jeden czy dwa ma pąki. Rdzawego nie mam, na pewno ładny jest i nie dziwie się że Ciebie cieszy ;:167 Ja roślinki będę dla Ciebie zbierać, bo na wsi na pewno też będziesz mieć ogródek ;:167 A rozważacie przeniesienie się na inny ROD?

Pozdrawiam ciepło ;:168 ;:167
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Jak uważasz Kasiu
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Kasiu jak się trzymacie w tej całej sytuacji ;:168

Pozdrawiam ciepło ;:47 ;:197
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Witaj :wit Widzę że u Ciebie problemów z działką ciąg dalszy. Trzymam kciuki żeby wyprowadzka Wam się udała. Załamać się można. Pierwszy raz słyszę że ludzie na ROD są tacy nieuprzejmi. Wiem, wiem - to delikatnie powiedziane w Waszym przypadku. Trzymaj się ciepło mimo wszystko. Prawo w naszym kraju jest chore!
jarzebinka82
200p
200p

Post »

Cześć dziewczyny ;:7 ! U nas robi się coraz dziwniej, jeden sąsiad buntuje drugiego powtarzając mu plotki, że to wierzba błotna (na suchej piaszczystej ziemi :shock: ) :twisted: . Złożyliśmy skargę i wyjaśnienie w zarządzie, ale cudów się nie spodziewam :roll: . Ale we mnie coś pękło i stwierdziłam, że ch.... jasna nie dam się :!: Prędzej czy później nadejdzie czas, gdy starzy wyjadacze będą musieli ustąpić pod nieubłaganym upływem czasu :evil: . Trochę nieładnie tak mówić, ale inaczej się takich typów ludzi nazwać chyba nie da... Nie mam nic do ludzi starszych, bo poznałam wiele przemiłych starszych ludzi w życiu, ale z tymi tutaj to się w zgodzie żyć nie da raczej. ALe niech nie myślą, że mnie stąd tak łatwo wykurzą, sie nie dam i już ;:134 . Zakwitły już, obok liliowców, 2 białe lilie po poprzednich właścicielach i różyczki pnące zaczynają. Fotki jutro, jeśli pogoda pozwoli, bo dziś byliśmy tylko w zarządzie i zaczęło się zbierać na deszcz, więc wróciliśmy do domu :( . Dziewczyny macie jakiś pomysł na krzewy kłujące, w miarę szybko rosnące i w miarę ładne? :wink: Na razie przychodzi mi do głowy jedynie dzika róża, ale może znacie jeszcze jakieś? Irga jest tylko płożaca prawda? :wink: Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i dziękuję za wsparcie duchowe, kochane jesteście ;:196 . Przepraszam, że dziś taki ogólny do wszystkich wpis, ale czasu mam mało, bo goście się zbliżają... Trzymajcie się cieplutko! ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”