Ogród działkowy w Maksie
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród działkowy w Maksie
Mireczko..witaj.
. Widzę że u ciebie choć opryski porobione. U mnie kompletnie nic.
. Nie to że się nie chce..codziennie bardzo zimno. Wyczekujemy z M choć jednego cieplejszego dnia. Mam nadzieję że wiosna nas nie zawiedzie i przyjdzie o czasie. A w maju...piękna słoneczna pogoda. A my ...będziemy mieszkać już na działeczce.
. Mireczko, pewnie tak jak ja nie możesz się już tego doczekać. 
- Mirabela
- 1000p

- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miałam szczęście, że tego dnia wybraliśmy się na działkę. Z okazji 8 marca małżonek wręczył mi miniaturową różyczkę. W tej chwili zawiązany ma jeden pączek. Jutro są moje urodziny -dopiero 55-te.
I mogłam wczoraj podczas zakupów kupić kwiatki. Wybrałam begonię i róże. W Domku posadziłam młode sadzonki Thui Brabant. Już ukorzenionych mam kilka z przed trzech lat. Pomału uzbiera się ich więcej. Będą moje.

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ;:73 , przede wszystkim zdrówka i spełnienia marzeń
zakupy bardzo udane, będzie ślicznie kolorowo przy takiej różnorodności różyczek. Begonia bardzo ładna.
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W dniu Twych Urodzin,
W dniu pełnym radości,
Życzę, aby uśmiech
Na Twej twarzy gościł!
Niech się spełni rychło
Każde Twe marzenie,
A smutek i cierpienie
Idą w zapomnienie!!
Mirabelko - wszystkiego najlepszego
W dniu pełnym radości,
Życzę, aby uśmiech
Na Twej twarzy gościł!
Niech się spełni rychło
Każde Twe marzenie,
A smutek i cierpienie
Idą w zapomnienie!!
Mirabelko - wszystkiego najlepszego
- justyna_gl

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Mireczko, wszystkiego najlepszego, zdrówka, pięknego ogrodu i jak najwięcej wypoczynku w nim 
witaj,
wszystkiego najlepszego jeszcze raz ;) Gratuluję udanych zakupów i przekażę rodzicom, że już trzeba robić oprysk ;)
wszystkiego najlepszego jeszcze raz ;) Gratuluję udanych zakupów i przekażę rodzicom, że już trzeba robić oprysk ;)
-
wiolcia
- 500p

- Od: 2 sty 2010, o 21:11
Mireczko i ja (choc troche spozniona) składa Ci najserdeczniejsze życzenia urodzinowe, samych radosci, zdrówka, tego o czym marzysz. Pozdrawiam i sciskam 
Mirko, spóźnione ale serdeczne - bądź zdrowa i szczęśliwa, a piękny ogród niech Ci dostarcza samych radości 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Dołączam się do spóźnionych życzeń-wszystkiego dobrego
Zazdroszczę pogody. U mnie dopiero wczoraj pierwszy dzień z dodatnią temperaturą, ale cały czas padało. Dziś koszmarnie wieje. Nic nie zrobiłam.
Zazdroszczę pogody. U mnie dopiero wczoraj pierwszy dzień z dodatnią temperaturą, ale cały czas padało. Dziś koszmarnie wieje. Nic nie zrobiłam.
Mireczko widzę wspaniałe różane zakupy, ciekawe odmiany no i dorodne sadzonki, będzie latem co podziwiać.
Z okazji urodzin długich lat w zdrowiu i szczęściu.
Z okazji urodzin długich lat w zdrowiu i szczęściu.
- Mirabela
- 1000p

Serdecznie dziękuję za życzenia Dziewczynki.
Dzisiaj pojechałam na działkę trochę dotlenić się. Strasznie silny i chłodny wiatr wiał. Musiałam się rozgrzać i to uczyniłam, w wiadomy sposób, ruch. Powycinałam resztę zeszłorocznych kwiatów, miskanty. I zaraz cieplej było. Trochę ruch na działkach się zrobił. Każdy już z utęsknieniem wyczekuje tej wiosny.

Dzisiaj pojechałam na działkę trochę dotlenić się. Strasznie silny i chłodny wiatr wiał. Musiałam się rozgrzać i to uczyniłam, w wiadomy sposób, ruch. Powycinałam resztę zeszłorocznych kwiatów, miskanty. I zaraz cieplej było. Trochę ruch na działkach się zrobił. Każdy już z utęsknieniem wyczekuje tej wiosny.

- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Mireczko, to pogodę miałyśmy taką samą.
Także zauważyłam większy ruch na działkach niż zazwyczaj. Ludzie ochoczo przyjeżdżają, podglądają w tym ja także. Zauważyłam pierwsze noski wychylające się z ziemi...to jest bardzo pocieszające.
. Niestety dziś znów pada.
Powiedz mi kochana...gdzie przetrzymujesz swoje zakupione róże.
Ja trzymam w domu, nie wiem czy im nie za ciepło. To jednak jeszcze trochę potrwa zanim wysadzę na działkę. 
- Mirabela
- 1000p

To prawda Zeniu. Ja swoje włożyłam w donicę, która stoi na balkonie(taka skrzynia drewniana na pnącza na tarasie i osłoniłam, zacieniłam).
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Mireczko spóźnione ale nie mniej sedeczne życzenia z okazji 18 stki
Śliczne zakupy -zaczęłaś porządki na działce i oprysk już był ,oj muszę chyba pojechać do siebie zacząć porządki