300 m2 frajdy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: 300 m2 frajdy

Post »

Filip to super bo nie bardzo podobała mi się perspektywa wywalania tego, zakopywania itp. Przewróciło się - niech leży :;230 . Dobry z Ciebie człowiek - uchroniłeś mnie przed bardzo śmierdzącą pracą ;:136
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3

Mariolu, focha to strzela moja wnusia, mówimy: Gosia strzeliła foszka, ale Ty taka duża, z humorem i takie rzeczy :shock:

Szczerze przyznam, ze znam ten stan: niezadowolenie, obawa, że nic się nie uda no i niecierpliwość. W wątku klubowym wstawiłam zdjęcia tej samej rabaty z 2010 i 2011 roku. Zobacz, co natura potrafi zdziałać i przestań smęcić. Nie ma żadnego powodu ;:185
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mariolko ja też mam plastikowy kompostownik i jest okej ,przyznaj się co tam nabroiłaś ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Heliosku zgadzam się być Twoją ( przerośniętą nieco ) wnusią :;230 jeżeli tylko wnusie mogą strzelać focha :;230
ElleBelle jeżeli coś narozrabiałam to tylko tyle, że zawartość sprawdzałam po wlaniu tam porcji wody - może to spowodowało, że zawartość była śmierdzącą mazią. Wczoraj już było inaczej ( wody nie lałam bo dziś od rana leje, pada, kropi, leje itd )
A teraz popatrzcie jak dalej kwitnie mój Stefan

ObrazekObrazek

Cudo prawda ? Ile radości daje kwitnący badyl ..... ;:224
W drugiej doniczce Hoja - ta dziabnięta mojej siostrzycy :twisted:
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Stefan piękności wielkiej :)

Ja mam kompostownik w wielkiej metalowej skrzyni, przedzielonej na pół - jednego roku z jednej części, drugiego z drugiej (albo i na dłużej wystarcza). Chociaż w tej co teraz używam jakieś były jakieś grube drewniane "badyle" i trzeba wyjmować.
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Mariola ;:196 masz piękne parapetowce. ;:138 ;:108 To naprawdę sztuka wyhodować taką piękność ;:333 ;:215
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu żadna w tym moja zasługa :oops: . Myślę, że to rośliny decydują, gdzie im dobrze. Stefana kupiłam w OBI na ostatecznej wyprzedaży a że chce mu się współpracować ...... podoba mu się i rośnie. Tak samo z Hojką - skradziona 9 mis temu szczepka rośnie jak oszalała. I to wszystko w poł-zach wystawie - czasami gotują się ale chcą tylko wody, papu ( Biohumus do co drugiego podlewania ) i ciągną dalej aż samą mnie dziwi. Ale wiesz, jak jest - młoda to wiecznie zdziwiona :;230
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu - re - we - la - cja - cudo roślinki, muszą Ciebie uwielbiać. Szczęka mi opadła, na szczęście jeszcze własna ;:111
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki :oops:
W zasadzie rzeczywiście mam kilka parapetowców ale chyba nie ma się czym chwalić :oops:
Ale co tam, nie mogąc pochwalić się gruntowymi - pokażę przynajmniej to, co mam w chacie
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Mam tych roślinek o kilka więcej (np storczyki sztuk 2 ale nie kwitną w tej chwili więc nie będę pokazywała liści - każdy je zna )
Ale gdyby jakimś cudem zakwitły - pokażę bo chyba pęknę z dumy
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

imer pisze:Stefan piękności wielkiej :)

Ja mam kompostownik w wielkiej metalowej skrzyni, przedzielonej na pół - jednego roku z jednej części, drugiego z drugiej (albo i na dłużej wystarcza). Chociaż w tej co teraz używam jakieś były jakieś grube drewniane "badyle" i trzeba wyjmować.

Dzięki wielkie :uszy No tak Remiku konary trudno się kompostują :lol:
Mam takie "patyczki" u siebie - coś wymyśliłam w związku z nimi ale "o tem potem"
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu, wpędzasz mnie w kompleksy ;:145

Pozostały mi tylko kaktusy...
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No proszę jak dobrze Ci poszło ze stefankiem ;:138 Kwitnie cudnie i pachnie pewnie też powalająco i jakie okazy trzymasz w domu ;:108 Mariolko do kompostownika leje się tylko trochę wody jak jest wszystko suche ale kobieto nie stale ;:223 Właśnie dlatego tak się stało :heja
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz to wiem Eluniu :;230 Kompost + woda = jedno wielkie gówno :;230
Helenko, skończ z tymi kaktusami bo naprawdę zaczniesz je hodować :;230 Jeszcze kupisz sobie psa Chihuahua i ze wsi na taczkach wyjedziesz ;:185 Wiem, że są ludzie kochający kaktusy ale dla mnie to ostateczny akt desperacji. Takim Desperados chyba nie jesteś ;:224 . A w ogóle w tył zwrot i patrzymy na Twój ogród - hę - i co ? I CO ? PIĘKNOŚĆ
Jeżeli Ci powiem, że sama jestem w szoku, że cokolwiek mi się trzyma to pewnie nie uwierzysz ;:224 ale to prawda. Kilka lat temu miałam taką rękę do roślin, że wielokrotnie sadzone niezapominajki, które rozsiewają się jak wariatki u mnie zdychały jak muchy po muchozolu ;:219
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ruda2011 pisze:
imer pisze:Stefan piękności wielkiej :)

Dzięki wielkie :uszy No tak Remiku konary trudno się kompostują :lol:
Mam takie "patyczki" u siebie - coś wymyśliłam w związku z nimi ale "o tem potem"
U mnie np. badyle słonecznika jakoś się dały... Ale badyle róży pomarszczonej zablokowały cały proces rozkładowy ;:202
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Mariola piękny Stefan nie wiedziałam że tak pięknie kwitnie...
a Beniaminek tez okazały... ;:138
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”