Róże Annes-i love:) część 2
- _ninetta_
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 01:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Róże Annes-i love:) część 2
Aniu, ze szkółki Róża zamawiałam wiosną i miałam 2 pomyłki. Zobaczymy co teraz zrobią z moimi dwiema Larissami zamiast Bremer i Alexandry.
Poza tym Pani nie uprzedziła mnie wcześniej i nie przysłała Rose de Resht tylko odesłała pieniądze. Nie byłam z tego zadowolona bo zależało mi na tej róży i gdybym wiedziała, że jej nie mają pewnie zamówiłabym w innej szkółce.
W paczce brakowało ponadto Astrid Graffin ale po moim mailu od razu zwrócili pieniądze.
Poza tym Pani nie uprzedziła mnie wcześniej i nie przysłała Rose de Resht tylko odesłała pieniądze. Nie byłam z tego zadowolona bo zależało mi na tej róży i gdybym wiedziała, że jej nie mają pewnie zamówiłabym w innej szkółce.
W paczce brakowało ponadto Astrid Graffin ale po moim mailu od razu zwrócili pieniądze.
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie, Aniu i Anetko, czytam o SZ.R i to wydaje sie logiczne, że nie są jeszcze dobrze zorganizowani. Oni pierwszy raz prowadzili sprzedaż wysyłkową w ubiegłym roku. Pewnie dlatego te pomyłki.
Anetko, czyli to Larisa, ona jest piękna.
Anetko, czyli to Larisa, ona jest piękna.
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Piszesz, że "drugie kwitnienie Cheppendale jest może mniej obfite", ale jest piękne i jeszcze tyle pączków tylko teraz
potrzeba. Ja mam dwa lata i nie jest tak rozrośnięta. Moze dlatego, że mam prz niej krzaki lawendy. Bedę musiała je przesadzic. Czy mikoryzę można zastosowac przy jesiennych nasadzeniach?

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Anetko u mnie się nie pomylili ani jedną odmianą,może Majka ma rację,że to był ich pierwszy rok wysyłkowy i to mogło być przyczyną zaszłych pomyłek.Anetko a dlaczego od razu nie zadzwoniłaś z reklamacją? Wiesz z tymi meilami to jest różnie.....
Mimo wszystko masz piękne różyce
imwsz mikoryzę jak najbardziej zastosuj na jesień:) Cheppendale u mnie druga zimę przetrzymała,w poprzednim roku nie była taka rozrośnięta,obok mojej rosną aksamitki...ja też jedną lawendę muszę przesadzić,bo tak zdominowała leonardo,że aż nieladnie to wygląda...
Mimo wszystko masz piękne różyce

imwsz mikoryzę jak najbardziej zastosuj na jesień:) Cheppendale u mnie druga zimę przetrzymała,w poprzednim roku nie była taka rozrośnięta,obok mojej rosną aksamitki...ja też jedną lawendę muszę przesadzić,bo tak zdominowała leonardo,że aż nieladnie to wygląda...

- _ninetta_
- 1000p
Aniu, wiem, powinnam
Wysłałam im pierwszego maila ze zdjęciem bo sama nie byłam w stanie zidentyfikować odmiany. Myślałam, ze mam dwie Bremer albo dwie Alexandry, nie sądziłam, ze nie dostałam żadnej z nich,

Wysłałam im pierwszego maila ze zdjęciem bo sama nie byłam w stanie zidentyfikować odmiany. Myślałam, ze mam dwie Bremer albo dwie Alexandry, nie sądziłam, ze nie dostałam żadnej z nich,
- Annes 77
Anetko a zamawiałaś jesienią tak? Wyobrażam sobie Twoją minę,kiedy zobaczyłaś kwiaty 
Moim zdaniem ,gdy zajdzie pomyłka szkółka powinna dosłać brakujące róże,a nie zwracać pieniądze.....chyba w rosarium tak robią ?
Wczoraj pojechałam na działkę i tak szybko jak weszłam to wyszłam...takiej chmary komarów od dawna nie widziałam.Nic nie pomaga,pryskanie Offem,nawet wit B zaczęłam łykać,bo podobno pomaga,a tu guzik z pętelką...kilka fotek udało mi się pstryknąć...

Moim zdaniem ,gdy zajdzie pomyłka szkółka powinna dosłać brakujące róże,a nie zwracać pieniądze.....chyba w rosarium tak robią ?
Wczoraj pojechałam na działkę i tak szybko jak weszłam to wyszłam...takiej chmary komarów od dawna nie widziałam.Nic nie pomaga,pryskanie Offem,nawet wit B zaczęłam łykać,bo podobno pomaga,a tu guzik z pętelką...kilka fotek udało mi się pstryknąć...

- majka411
Annes pięknie u Ciebie. Róże kwitną jak na wiosnę. 

- _ninetta_
- 1000p
Aniu, piękne zdjęcia
Aphrodite ma kształt pąka podobny do Eden Rose, szkoda, że mi wymarzła.
Schloss Eutin piękny u Ciebie, u mnie nie ma takiego ciemnoróżowego obrzeża. Muszę jeszcze go dokładnie porównać z HMF, bo z moim szczęściem...
Ze szkółki R. zamawiałam wiosną.

Aphrodite ma kształt pąka podobny do Eden Rose, szkoda, że mi wymarzła.
Schloss Eutin piękny u Ciebie, u mnie nie ma takiego ciemnoróżowego obrzeża. Muszę jeszcze go dokładnie porównać z HMF, bo z moim szczęściem...

Ze szkółki R. zamawiałam wiosną.
- majka411
Annes, na 15 stronie u żaży ona podaje link do jej albumu, tam mozesz ogladać jej zdjęcia. 

- Annes 77
Maju róże kwitną,ale już nie tak bogato jak w czerwcu:)
Oglądałam Pashminę....piękności z niej...chyba się skuszę...pokazujecie i kusicie takimi pięknotkami:)
Anetko Aphrodite Ci wymarzła ? Jaka szkoda,ta róża podbiła me serce,jest piękna.Kupowałaś z gołym korzeniem,czy zadoniczkowaną? Masz rację,że pąk podobny ma do Edena.
Schloss Eutin mam od Ćwika.To jedna róża ,z której jestem bardzo zadowolona jeśli chodzi o tę szkółkę
Oglądałam Pashminę....piękności z niej...chyba się skuszę...pokazujecie i kusicie takimi pięknotkami:)
Anetko Aphrodite Ci wymarzła ? Jaka szkoda,ta róża podbiła me serce,jest piękna.Kupowałaś z gołym korzeniem,czy zadoniczkowaną? Masz rację,że pąk podobny ma do Edena.
Schloss Eutin mam od Ćwika.To jedna róża ,z której jestem bardzo zadowolona jeśli chodzi o tę szkółkę

- katik
- 1000p
- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Annes z niecierpliwością czekam na kolejne kwitnienie Williamka , Twój jest taki rozrośnięty
Afrodyta bardzo mi się podoba więc muszę o niej pomyśleć

Afrodyta bardzo mi się podoba więc muszę o niej pomyśleć
- Annes 77
Kasiu pomyśl o Afrodycie,jest warta grzechu.Ciemne liście podkreślają urodę kwiatu:)
Ile ma Twój William?
Ile ma Twój William?
- katik
- 1000p
- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Kupiłam go miesiąc temu, był w 5 litrowej donicy przeceniony z 89 zł na 26 i miał jeden ostatni pąk , a teraz widzę że robią się chyba trzy nowe więc okaz była wart zakupu chociaż jak to z przeceny wyglądał dość marnie, kupiłam jeszcze wtedy róże Amaretto ale ona już nie miała kwiatów więc jestem jej bardzo ciekawa , codziennie przed pracą wpadam spojrzeć w jakiej fazie są pąki
- majka411
Annes - Aniu to jest okazja, drugiej takiej może nie być . Ja zamówiłam 4
ale się cieszę o tak

- Annes 77
Kasiu to niezła przecena ...mam nadzieję,że będzie Ci dobrze rósł,a na drugi rok pokaże swoje piękno.Ja z mojego jestem bardzo zadowolona.Teraz po ostatnich deszczach złapał trochę czrnych plamek od dolu,ale szybko poobrywałam i jest ok.
Z roku na rok u mnie jest coraz większy,a kujący bardzo,nieraz mnie pokaleczył.
Fajnie,że trafiasz na przeceny ,u nas nie ma obniżek,czasami krzak róży stoi do końca łysy,ale cena widnieje 49,99...i ani myślą przecenić.
Amaretto -chętnie poczekam i zobaczę u Ciebie co to za modelka:)
Maju na Pashmine się skuszę,choć muszę powiedzieć,że moje środki na róże są już bardzo napięte....będę u Ciebie podziwiać te cudeńka:)
Z roku na rok u mnie jest coraz większy,a kujący bardzo,nieraz mnie pokaleczył.
Fajnie,że trafiasz na przeceny ,u nas nie ma obniżek,czasami krzak róży stoi do końca łysy,ale cena widnieje 49,99...i ani myślą przecenić.
Amaretto -chętnie poczekam i zobaczę u Ciebie co to za modelka:)
Maju na Pashmine się skuszę,choć muszę powiedzieć,że moje środki na róże są już bardzo napięte....będę u Ciebie podziwiać te cudeńka:)