Róże Annes-i love:) część 2

Zablokowany
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże Annes-i love:) część 2

Post »

Aniu, ze szkółki Róża zamawiałam wiosną i miałam 2 pomyłki. Zobaczymy co teraz zrobią z moimi dwiema Larissami zamiast Bremer i Alexandry.
Poza tym Pani nie uprzedziła mnie wcześniej i nie przysłała Rose de Resht tylko odesłała pieniądze. Nie byłam z tego zadowolona bo zależało mi na tej róży i gdybym wiedziała, że jej nie mają pewnie zamówiłabym w innej szkółce.
W paczce brakowało ponadto Astrid Graffin ale po moim mailu od razu zwrócili pieniądze.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie, Aniu i Anetko, czytam o SZ.R i to wydaje sie logiczne, że nie są jeszcze dobrze zorganizowani. Oni pierwszy raz prowadzili sprzedaż wysyłkową w ubiegłym roku. Pewnie dlatego te pomyłki.
Anetko, czyli to Larisa, ona jest piękna.
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Piszesz, że "drugie kwitnienie Cheppendale jest może mniej obfite", ale jest piękne i jeszcze tyle pączków tylko teraz ;:3 potrzeba. Ja mam dwa lata i nie jest tak rozrośnięta. Moze dlatego, że mam prz niej krzaki lawendy. Bedę musiała je przesadzic. Czy mikoryzę można zastosowac przy jesiennych nasadzeniach?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anetko u mnie się nie pomylili ani jedną odmianą,może Majka ma rację,że to był ich pierwszy rok wysyłkowy i to mogło być przyczyną zaszłych pomyłek.Anetko a dlaczego od razu nie zadzwoniłaś z reklamacją? Wiesz z tymi meilami to jest różnie.....
Mimo wszystko masz piękne różyce :wit

imwsz mikoryzę jak najbardziej zastosuj na jesień:) Cheppendale u mnie druga zimę przetrzymała,w poprzednim roku nie była taka rozrośnięta,obok mojej rosną aksamitki...ja też jedną lawendę muszę przesadzić,bo tak zdominowała leonardo,że aż nieladnie to wygląda... ;:224
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p

Post »

Aniu, wiem, powinnam ;:108
Wysłałam im pierwszego maila ze zdjęciem bo sama nie byłam w stanie zidentyfikować odmiany. Myślałam, ze mam dwie Bremer albo dwie Alexandry, nie sądziłam, ze nie dostałam żadnej z nich,
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko a zamawiałaś jesienią tak? Wyobrażam sobie Twoją minę,kiedy zobaczyłaś kwiaty ;:224
Moim zdaniem ,gdy zajdzie pomyłka szkółka powinna dosłać brakujące róże,a nie zwracać pieniądze.....chyba w rosarium tak robią ?

Wczoraj pojechałam na działkę i tak szybko jak weszłam to wyszłam...takiej chmary komarów od dawna nie widziałam.Nic nie pomaga,pryskanie Offem,nawet wit B zaczęłam łykać,bo podobno pomaga,a tu guzik z pętelką...kilka fotek udało mi się pstryknąć...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Annes pięknie u Ciebie. Róże kwitną jak na wiosnę. ;:180
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p

Post »

Aniu, piękne zdjęcia ;:138
Aphrodite ma kształt pąka podobny do Eden Rose, szkoda, że mi wymarzła.
Schloss Eutin piękny u Ciebie, u mnie nie ma takiego ciemnoróżowego obrzeża. Muszę jeszcze go dokładnie porównać z HMF, bo z moim szczęściem... :;230
Ze szkółki R. zamawiałam wiosną.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Annes, na 15 stronie u żaży ona podaje link do jej albumu, tam mozesz ogladać jej zdjęcia. ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju róże kwitną,ale już nie tak bogato jak w czerwcu:)
Oglądałam Pashminę....piękności z niej...chyba się skuszę...pokazujecie i kusicie takimi pięknotkami:)

Anetko Aphrodite Ci wymarzła ? Jaka szkoda,ta róża podbiła me serce,jest piękna.Kupowałaś z gołym korzeniem,czy zadoniczkowaną? Masz rację,że pąk podobny ma do Edena.
Schloss Eutin mam od Ćwika.To jedna róża ,z której jestem bardzo zadowolona jeśli chodzi o tę szkółkę ;:224
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Annes z niecierpliwością czekam na kolejne kwitnienie Williamka , Twój jest taki rozrośnięty :wit
Afrodyta bardzo mi się podoba więc muszę o niej pomyśleć
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu pomyśl o Afrodycie,jest warta grzechu.Ciemne liście podkreślają urodę kwiatu:)
Ile ma Twój William?
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Kupiłam go miesiąc temu, był w 5 litrowej donicy przeceniony z 89 zł na 26 i miał jeden ostatni pąk , a teraz widzę że robią się chyba trzy nowe więc okaz była wart zakupu chociaż jak to z przeceny wyglądał dość marnie, kupiłam jeszcze wtedy róże Amaretto ale ona już nie miała kwiatów więc jestem jej bardzo ciekawa , codziennie przed pracą wpadam spojrzeć w jakiej fazie są pąki
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Annes - Aniu to jest okazja, drugiej takiej może nie być . Ja zamówiłam 4 :;230 :;230 ale się cieszę o tak :tan :tan :tan
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu to niezła przecena ...mam nadzieję,że będzie Ci dobrze rósł,a na drugi rok pokaże swoje piękno.Ja z mojego jestem bardzo zadowolona.Teraz po ostatnich deszczach złapał trochę czrnych plamek od dolu,ale szybko poobrywałam i jest ok.
Z roku na rok u mnie jest coraz większy,a kujący bardzo,nieraz mnie pokaleczył.
Fajnie,że trafiasz na przeceny ,u nas nie ma obniżek,czasami krzak róży stoi do końca łysy,ale cena widnieje 49,99...i ani myślą przecenić.
Amaretto -chętnie poczekam i zobaczę u Ciebie co to za modelka:)

Maju na Pashmine się skuszę,choć muszę powiedzieć,że moje środki na róże są już bardzo napięte....będę u Ciebie podziwiać te cudeńka:)
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”