Storczyki Mirki
- darla80
- 1000p
- Od: 29 sie 2008, o 10:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mireczko-gdzie się ukrywasz od prawie dwóch tygodni?
Doritaenopsisy cudowne
Gratuluję keikusia
,tęczowe chętnie kwitną i cudownie pachną 
Doritaenopsisy cudowne

Gratuluję keikusia

Pozdrawiam serdecznie. Darla
"Wymienię/Sprzedam/Kupię-Fiołki odmianowe i nie tylko... ;)"
"Zapraszam do swojego ogrodu -darla80" "Moje Storczyki"
Re: Storczyki Mirki
Mirko mam do Ciebie kilka pytań dotyczących Dendrobium,ale niestety gdzieś się podziałaś
gdy wrócisz daj znać.
gdy wrócisz daj znać.
Bordowe cuda są prześliczne 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Po baaardzo długiej przerwie witam wszystkich w Nowym Roku.Moje odwiedziny będą bardzo sporadyczne jednak będą.
Danusiu przepraszam że nie mogłam Ci pomóc.
Mini Mark którego kupiłam w ub roku z 4 pędami , obdarzył mnie 4 nowymi pędami,jednak z braku słońca nie rozkwita.

Niespodziankę zrobiła mi cambria u której odkryłam pędzik. Zakwitła ponownie Philadelphia, lecz nie takim ogromem kwiatów jak poprzednio. Zdziwiła mnie wielkość kwiatów są bardzo małe, nie wiem czym jest to spowodowane.
Mam też 2 pędy na phal. amboinensis i kolejne 2 się przebijają.Również u Modesty zauważyłam kolejny malutki pędzik jednak ich rozwój jest bardzo powolny.

Danusiu przepraszam że nie mogłam Ci pomóc.
Mini Mark którego kupiłam w ub roku z 4 pędami , obdarzył mnie 4 nowymi pędami,jednak z braku słońca nie rozkwita.

Niespodziankę zrobiła mi cambria u której odkryłam pędzik. Zakwitła ponownie Philadelphia, lecz nie takim ogromem kwiatów jak poprzednio. Zdziwiła mnie wielkość kwiatów są bardzo małe, nie wiem czym jest to spowodowane.
Mam też 2 pędy na phal. amboinensis i kolejne 2 się przebijają.Również u Modesty zauważyłam kolejny malutki pędzik jednak ich rozwój jest bardzo powolny.

Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- grazka2211
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
Mirko dawno nie odwiedzałam Twojego wątku a tu takie niespodzianki.Gratulacje.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- darla80
- 1000p
- Od: 29 sie 2008, o 10:18
Witaj Mireczko
Cieszę się,że znów jesteś z nami
Przez ten czas to i ja się Mini Marka dorobiłam-ale te 4 pędziki
Jeszcze jakiś miesiąc i w realu zobaczę jego kwiatuszki
Udało Ci się upchnąć wszystkie storczyki z powrotem do domu(te "wysłane" na wakacje)?

Cieszę się,że znów jesteś z nami

Przez ten czas to i ja się Mini Marka dorobiłam-ale te 4 pędziki

Udało Ci się upchnąć wszystkie storczyki z powrotem do domu(te "wysłane" na wakacje)?
Pozdrawiam serdecznie. Darla
-
Witaj Darla stęskniłam się za Wami okrutnie. Super że masz MM, są bardzo wdzięczne w uprawie.Mój ma 4 pędy ponieważ są w doniczce dwie rośliny stąd tak dużo pędów.
Pytasz o upchanie po jesieni. No cóż udało się ponieważ około 30 szt. straciłam podlewając mieszanka drożdżową.Jeszcze kilka mi padnie. Zniechęciłam się i od tamtej pory nie kupiłam żadnego storczyka. No cóż człowiek uczy się na błędach.
Pytasz o upchanie po jesieni. No cóż udało się ponieważ około 30 szt. straciłam podlewając mieszanka drożdżową.Jeszcze kilka mi padnie. Zniechęciłam się i od tamtej pory nie kupiłam żadnego storczyka. No cóż człowiek uczy się na błędach.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Mirko, długooo Cię nie było, fajnie że już jesteś, ubolewam mad Twoimi stratami, jeśli możesz napisz jakie były objawy, może masz jakieś fotki tych storczyków, które straciłaś, ja sama przez lato też moczyłam je w drożdżówce, wiec bardzo ciekawa jestem Twoich obserwacji. Bo w moich phal. korzenie porobiły się jakieś brązowe pomarszczone, wydaje mi się że przemarzły, a może jestem w błędzie i jest inna przyczyna.
Pozdrawiam :P
Pozdrawiam :P
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Mireczko po długiej przerwie powrót w Wielkim stylu
MM przecudny - pędziki pełne pączków
Postaw może bliżej
to zaczną rozkwitać. Zapowiada się wiele pięknych kwitnień - gratulacje
Szoka bardzo tych strat i aż tyle - o mamuniu
Mam nadzieję, że powoli zmienisz zdanie i kilka upatrzonych storczyków kupisz. 

Szoka bardzo tych strat i aż tyle - o mamuniu

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

-
Niewiele mi zostało z ok. 90 storczyków ,które miałam zostało mi 47 + 4 maluchy w inkubatorze. Może jutro uda mi si,ę wrzucić dwa zdjęcia które miałam zrobione wcześniej.Generalnie efekt był widoczny kiedy było już za późno na reanimację. Żadna nie zakończyła się sukcesem
Nikt mnie nie namawiał do podlewania. To była moja świadoma decyzja. Wiem jednak że na pewno żadnych eksperymentów już nie będę robiła nigdy.
Nikt mnie nie namawiał do podlewania. To była moja świadoma decyzja. Wiem jednak że na pewno żadnych eksperymentów już nie będę robiła nigdy.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Te, które zostały są piękne 
A może za często je tym roztworem Podlewałaś? Ja przez cały rok może ze 3 razy podlałam drożdżami i pewnie tyle samo razy nawoziłam. Czyli bardzo oszczędnie, żadnych zmian na liściach i korzeniach nie zauważyłam, a storczyki mają się świetne...

A może za często je tym roztworem Podlewałaś? Ja przez cały rok może ze 3 razy podlałam drożdżami i pewnie tyle samo razy nawoziłam. Czyli bardzo oszczędnie, żadnych zmian na liściach i korzeniach nie zauważyłam, a storczyki mają się świetne...

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Mireczko przykro mi,że AŻ tyle straciłaś!!Wykluczyłaś inne możliwości?Te które pokazałaś są piękne i na dodatek kwitnące.Życzę,żebyś już nic nie straciła.A może drożdżówka była zbyt mocna i po prostu paliła?Przyznam,że użyłam kilkakrotnie i zauważyłam przyrost korzeni na Vandzie ( kupionej na wystawie w Sosnowcu),Wbiłaś mi "klin" do głowy.
Bardzo serdecznie pozdrawim
Bardzo serdecznie pozdrawim

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
MM piękny, ale szkoda tych storczyków, które straciłaś. Każde straty są przykre, ale niestety nie da się ich uniknąć. Ja też straciłam już bardzo wiele storczyków, czasami kupiłam przelane, a czasami np. szkodziła im np. deszczówka czy nawóz. Mam nadzieję, że reszta twojej kolekcji ma się dobrze.