Moja działka - rydnor 2009
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ewo Janino;dzięki za wizytę,naprawdę nie mogę się ze wszystkim wyrobić,po powrocie z działki,nie mam ochoty na nic.Najważniejsze,że
sprawy murarskie mam już za sobą.Domek pomalowany z zewnątrz i wewnątrz,zostało pomalować okna i drzwi farbą olejną.
Tynk nie odpadł sam,musiałem go skuć,żeby dojść do pęknięć,co do beczek to też rozglądam się ale za 200l.ta na zdjęciu ma 120l.i jest za mała pod rynny.Wierzę,że nie umiesz gipsować,ja prace murarskie robiłem pierwszy raz.jakoś poszło,po prostu trzeba spróbować a zadowolenie duże.
Krzysiu;większość prac z" budowy"opisałem Ewie,dobudówka już była w zeszłym roku ją zrobiłem,w tym tynkowałem razem z domkiem.
Wszystko jest pomalowane,jak pomaluję okna i drzwi to będą fotki.
Wczoraj byliśmy na działce ale miałem robotę ze śliwką,musiałem ją trochę przyciąć,to było ostatnie drzewo do obróbki,zakładałem rynnę na dobudówce,roboty jest dużo.Tak po prawdzie,to mogłem miesiąc szybciej zabrać się za remont,chociaż liczę że będą jeszcze ładne dni
i zrobię wszystko do końca.
Serdecznie was pozdrawiam. Ryszard
Parę zdjęć po remoncie.

sprawy murarskie mam już za sobą.Domek pomalowany z zewnątrz i wewnątrz,zostało pomalować okna i drzwi farbą olejną.
Tynk nie odpadł sam,musiałem go skuć,żeby dojść do pęknięć,co do beczek to też rozglądam się ale za 200l.ta na zdjęciu ma 120l.i jest za mała pod rynny.Wierzę,że nie umiesz gipsować,ja prace murarskie robiłem pierwszy raz.jakoś poszło,po prostu trzeba spróbować a zadowolenie duże.
Krzysiu;większość prac z" budowy"opisałem Ewie,dobudówka już była w zeszłym roku ją zrobiłem,w tym tynkowałem razem z domkiem.
Wszystko jest pomalowane,jak pomaluję okna i drzwi to będą fotki.
Wczoraj byliśmy na działce ale miałem robotę ze śliwką,musiałem ją trochę przyciąć,to było ostatnie drzewo do obróbki,zakładałem rynnę na dobudówce,roboty jest dużo.Tak po prawdzie,to mogłem miesiąc szybciej zabrać się za remont,chociaż liczę że będą jeszcze ładne dni
i zrobię wszystko do końca.
Parę zdjęć po remoncie.

- krzysiek86
- Kontakt:
Krzysiu;to prawda,rok pracowity,remont w domu,remont u syna i remont na działce,trochę mam już dosyć,ale jak będzie jeszcze trochę pogody to się wyrobię.Wczoraj i dziś pada,więc nie byłem na działce,wybieram się jutro.Myślę.że przyjemnie będzie usiąść w odnowionym
domku,chociaż nigdy za długo nie odpoczywałem,ciągle jest coś do zrobienia.
Ewa Janina;dzięki za słowa pochwały,ale głównie,to konieczność napraw była przyczyną remontu,trochę poczytałem,trochę internetu i rozmowy z działkowiczami na temat murarski,a każdy jest spec i fachura,no i do dzieła,dobrze że mam to już za sobą.
Na temat pierisa nie wiele Ci powiem,nie mamy go na działce,wyczytałem w internecie,że na zimę przed przymrozkami należy przykryć go
włókniną i przed przymrozkami dobrze podlać,bo rośnie nawet zimą.Polecam internet,a może ktoś na Forum ma tą roślinę.
Serdecznie Was pozdrawiam. Ryszard
domku,chociaż nigdy za długo nie odpoczywałem,ciągle jest coś do zrobienia.
Ewa Janina;dzięki za słowa pochwały,ale głównie,to konieczność napraw była przyczyną remontu,trochę poczytałem,trochę internetu i rozmowy z działkowiczami na temat murarski,a każdy jest spec i fachura,no i do dzieła,dobrze że mam to już za sobą.
Na temat pierisa nie wiele Ci powiem,nie mamy go na działce,wyczytałem w internecie,że na zimę przed przymrozkami należy przykryć go
włókniną i przed przymrozkami dobrze podlać,bo rośnie nawet zimą.Polecam internet,a może ktoś na Forum ma tą roślinę.
Serdecznie Was pozdrawiam. Ryszard
- krzysiek86
- Kontakt:
Krzysiu;to prawda,na działce nie tylko wąchamy kwiatki,Teraz trzeba będzie przekopać poplon,chcemy zamienić borówkę kamczacką na
amerykańską,bardziej plenna i smaczniejsze owoce,jeżeli dostanę czereśnię karłową,chciałbym kordię,to wsadzę w miejsce nektaryny,która nie ma owoców,nie wiem co to za drzewko,jakiś niewypał.I tak to robota goni robotę.Ale najważniejsze,że udało mi się
prawie zakończyć remont.wkleję parę zdjęć.

Pozdrowienia. Ryszard
amerykańską,bardziej plenna i smaczniejsze owoce,jeżeli dostanę czereśnię karłową,chciałbym kordię,to wsadzę w miejsce nektaryny,która nie ma owoców,nie wiem co to za drzewko,jakiś niewypał.I tak to robota goni robotę.Ale najważniejsze,że udało mi się
prawie zakończyć remont.wkleję parę zdjęć.

Pozdrowienia. Ryszard
- ElzbietaaG
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
Patrzę co się porobiło ze zdjęciami a tu mili goście zawitali
Geniu;pozostało przekopać parę grządek z poplonem,oberwać gruszki do końca bo spadają.Pogoda paskudna,Masz taką samą,oczywiście
westwalka jest w użyciu,przyjemnie jak jest ciepło.Mam pytanie do Ciebie i do Eli,kiedy wykopujecie Canny i jak je przechowujecie?.
Elu;tak gruszek w tym roku jest dużo b.je lubię odmiana -konferencja.
Grzegorz;chyba z tymi zdjęciami padło na mnie,wysyłam jak zawsze a tu wychodzą giganty,nie wiem co jest grane.Później spróbuję jeszcze raz.
Geniu;pozostało przekopać parę grządek z poplonem,oberwać gruszki do końca bo spadają.Pogoda paskudna,Masz taką samą,oczywiście
westwalka jest w użyciu,przyjemnie jak jest ciepło.Mam pytanie do Ciebie i do Eli,kiedy wykopujecie Canny i jak je przechowujecie?.
Elu;tak gruszek w tym roku jest dużo b.je lubię odmiana -konferencja.
Grzegorz;chyba z tymi zdjęciami padło na mnie,wysyłam jak zawsze a tu wychodzą giganty,nie wiem co jest grane.Później spróbuję jeszcze raz.
- krzysiek86
- Kontakt:
Krzysiu;dobrze jest mieć jakieś źródło ciepła,mam gdzie spalić gałęzie,co powycinałem przy prześwietlaniu drzew.Próbowałem wkleić jakieś
zdjęcie,ale w dalszym ciągu wychodzą duże,dobrze,że robię to na podglądzie,więc można skasować.Pogoda deszczowa i na przyszły
tydzień też taką zapowiadają.
Serdeczne pozdrowienia. Ryszard
zdjęcie,ale w dalszym ciągu wychodzą duże,dobrze,że robię to na podglądzie,więc można skasować.Pogoda deszczowa i na przyszły
tydzień też taką zapowiadają.
Serdeczne pozdrowienia. Ryszard
- krzysiek86
- Kontakt:
Re: Moja działka - rydnor 2009
Rysiu widzę że nie tylko remont u Ciebie na działce ale i na całym forum.
Myślę że ta modernizacja wyszła bardzo fajnie
Myślę że ta modernizacja wyszła bardzo fajnie

Re: Moja działka - rydnor 2009
Krzysiu;widzę,że wszyscy robią remonty,tylko nie wiem jak wysłać zdjęcia,nie ma Fotosika ani tego drugiego,jak to wygląda u Ciebie?
Pozdrawiam Ryszard
Pozdrawiam Ryszard