Familokowego ciag dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Familokowego ciag dalszy

Post »

Czyli Jadziu już wspominasz na całego ;:306 ja jeszcze nie jestem gotowa, póki śnieg nie zasypie ogrodu będę wyszukiwać co się da :D
A lato podziwiać będę u Ciebie. Dzisiaj piękny jesienny dzień i życzę nam takiego samego jutro ;:333
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A dziękuję bardzo, Jadziu za link o obrazkach włoskich. Skoro tak o nich piszesz to pewnie się w nich też nie zakocham. Cieszę się, że się z nimi wyjaśniło bo bardzo mnie intrygowały czy warto. A tak to na pewno będę się zachwycać nimi w innych ogrodach - jest wiele roślin niestety, na które nie mogę sobie pozwolić, głównie z racji miejsca, czyli ekspansywnych.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu fajnie oglądać róze , jakby było lato , piękne ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jadziu już nie ma nic do pokazania ;:185 , zaczynasz wspominki widzę, no musimy przetrwać ten trudny dla nas czas prawda ;:108
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jadziu, pięknie poszybowała w górę Twoja Fresia, a jaka zapączkowana ;:oj Rose der Hoffnung też widać jeszcze się stara. Ona chyba lubi takie późne kwitnienie?
U mnie dzisiaj pogoda pozwoliła podziałać w ogrodzie. Udało mi się wykopać dalie i przesadzić dwie róże. Martwią mnie prognozy na nadchodzące dni. Czekam jeszcze na ostatnie róże i martwię się, że pogoda będzie mało sprzyjająca sadzeniu :(
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Jadziu u mnie muzykanci są nie dużym krzaczkiem , może dlatego ,ze wiosną przesadziłam i mocno przycięłam , bardzo mi się ta róża podoba i a u Ciebie jak widzę ciągle ona ładnie kwitnie moja śpi. ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dzisiaj calutki dzionek pada, a wczoraj była cudna pogoda i sporo pracy jeszcze wykonałam w ogródku .Pościnałam wreszcie piwoniowe liście, bo nie umiałam się za to zabrać, bo były ważniejsze i pilniejsze rzeczy do zrobienia.Trochę pograbiłam opadłych różanych liści ponacinałam różanych patyczków i wszystko poszło do ziemi .Wzięłam też dwie donice do domu .Na razie będą stać za oknem ,a gdy zrobi sie bardzo zimno pójdą na korytarz ,albo na parapet .
DOROTKO Fresja ma jakieś 160 cm i ma jeszcze spor paków ,które z pewnością się nie rozwiną.Natomiast Rose der hoffnung każdego roku kwitnie do samych mrozów, dlatego też wiosną późno się budzi i kwitnie dopiero w czerwcu .Jednak to róża warta polecenia ponieważ jest zdrowiutka do teraz i tak jest każdego roku.Jeśli masz dołki wykopane to raz dwa dasz sobie radę .Swoja CHEWdelight dostałam dopiero w grudniu i w mig uwinęłam się z jej posadzeniem nawet nie podlewałam bo był już śnieg i wszystko poszło do dołka
IWONKO u mnie juz tylko jesienne widoki ,chociaż sporo róż kwitnie oczywiście nie tak obficie jak Rose der hoffnung
KAROLCIA te fotki są z września to nie znów takie stare.Niestety nie mam tylu kwitnących krzewów jak u Ciebie
BEATKO do ciebie należy decyzja co do Obrazków .Miałam tylko raz taką kolbę i więcej się jej nie doczekałam .Liście spore, a kolba malutka i tyle dobrze ,ze ja wśród nich zauważyłam :wink:
MARYSIU na razie nie wspominam to tylko takie niewinne fotki :wink: Wczoraj zrobiłam sporo fotek w ogródku ,które zaraz pokażę
TERENIU moi Muzykanci mają jeszcze pąki, lecz raczej już się nie otworzą.Wiosną też zetnę ją nisko .W sumie nie mam jej gdzie przesadzić chyba ,że wymyśliłabym jej jakieś miejsce lecz ona chyba jest słoneczną panienką

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu to jednak różyczki jeszcze nie poszły spać, u mnie już kwitnień nie ma po za fuksjami zimującymi, te jeszcze dzwonią dzwoneczkami, ale to tylko chwila jeszcze i te przekwitną, wtedy będziemy wspominać :wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Jadziu ślicznie jeszcze różyczki kwitną :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jadziu żółta róża ratuje sytuację ;:306 u mnie tez pączków sporo, a te co mają kolorek rozwijają się już tydzień i nie mogą rozkwitnąć ;:306 Ogród jednak jesienny i u Ciebie ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BASIU róże to terminatorki dzisiaj znów 4 przesadziłam w tym Muzykantów .Jednak dobrze ,ze to zrobiłam ,bo w tym miejscu nie rosłaby dobrze .Jak wykopałam to nawet się zdziwiłam ,ze dala sobie radę.Kiedyś sąsiadowi udostępniłam ogródek ,żeby mógł zrobić odwodnienie ściany .Do wykopanych rowów przywieźli mi nową ziemię lecz to nic innego jak piasek Po mimo ,ze nasypałam tam też mojej ziemi ,kompostu, obornika to nic nie pomogło.Piasek nie zrobił się wcale lepszy dlatego też i The Prince nie chciał tam rosnąć.Teraz nasypałam worek ziemi i przesadziłam tam Speelwark i Hamburger Deern.W ich miejsce oczywiście po wymianie podłoża poszła Abraham Darby .Muzykanci na razie zadołowani jeśli jutro będzie pogoda to dostaną miejscówkę .Jednak Pameli Jackman tam odpowiada i Doktorkowi
IWONKO fuksji nie mam, bo moja Magellana niestety padła po zimie w ubiegłym roku .Jednak dałam sobie spokój bo ona też potrzebuje sporo miejsca ,żeby cudnie kwitnąć a pod tym murem tylko się dusiła
No to parę dzisiejszych migawek z ogródka
MARYSIU oczywiście u mnie też jesień na całego lecz masz rację róże ratują sytuację

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu jesienne widoczki z ogródka ładne i widać sporo pączków róż ;:333
Piszesz że dalej pracujesz i przesadzasz swoje różyczki a ja dałam sobie dzisiaj urlop od działki bo mokro strasznie , padało całą sobotę , niedzielę i jeszcze dzisiaj z rana . Może jutro coś przesadzę jak pogoda pozwoli .
Nasionka dzisiaj poleciały :D
Pozdrawiam i ;:3 na jutro życzę ;:196
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Jadziu, Twój ogródek bardzo ładny o tej porze, bo ciekawie urządzony i nie musi buchać kwieciem, żeby się podobał 8-)
Twoja 'Cafe au Lait' może być całkiem zdrowa. Pisałem o mojej, bo była skarłowaciała i zakwitła 1 kwiatkiem. Wykopana karpa powędrowała do skrzynki z podejrzanymi daliami, by nie zarażać zdrowych karp.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

FLORIANIE nie wiem dlaczego bulwki Cafe nie wyrosły takie wielkie jak Ferncliff .Ta to jest prawdziwe monstrum bulwkowe, a Cafe miała może z 6 takich kartofelków, a wyrosła na przeszło 2 m i kwitła jak szalona.Aurore też słabo przyrosły bulwki to samo Convoitise.Nie wiem jakie bulwy ma Black Jack ,bo razem z donicą dałam ja do miejsca zimowego spoczynku. Nie wyciągałam jej tak jak w ubiegłym roku ;:180 za pochwały ,lecz ja jestem innego zdania i wciąż go poprawiam .Dzisiaj znów przesadzałam róże lecz na tym koniec z przesadzaniem a przesadziłam ich chyba z 8 szt :;230
TERENIU róże bardzo by chciały dalej kwitnąć lecz pogoda na to za bardzo nie pozwala .No cóż niech idą najlepiej spać i nie marnują energii. ;:196 ;:180 Teraz muszę sie zastanowić gdzie je wysiać ,żeby cudnie sie komponowały z różami .Wiosną wszystkie róże będą cięte niziutko.Pogodę dzisiaj mieliśmy cudną w sam raz na prace

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu a co to za miechunka?, ona jednoroczna jest?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”