Florianie - Florian Silesia pysznogłówka cytrynowa, to roślina jednoroczna, zobacz
tutaj. Za siewkę krwiściągu będę bardzo wdzięczna.
Olu - Bufo-bufo jak tylko jest możliwość, to trzeba pomóc zwierzakom.
Ilonko - Ilonka witam nowego gościa i zapraszam do częstych odwiedzin.
Spóźniłam się z moją odpowiedzią i pewnie już posadziłaś zakupione rośliny.
Wyczerpujące informacje na temat wiesiołka powabnego (różowego) znajdziesz
tutaj. Mój rośnie słabo, bo niestety nie przepada za gliniastą glebą. Wydaje mi się, że przed różami możesz wiesiołka posadzić, ale w pewnej od nich odległości, żeby podczas kopczykowania, nie został zasypany ziemią.
Świecznice mam trzy, rosną średnio, jedna z nich jeszcze nie kwitła. Lubią stanowiska pół cieniste, raczej chłodne i przepuszczalną, wilgotną glebę. Nie lubią przesadzania.
Małgosiu - clem3 po liliach pozostał jeszcze jeden kwiatuszek. U Ciebie kwitnie ich jeszcze całe mnóstwo.
Biały zimowit ma trochę drobniejsze kwiaty, ale jest ich bardzo dużo. Jedna cebula kupiona kilkanaście lat temu rośnie ciągle w tym samym miejscu i wydaje około 30 kwiatów. Jest też mniej lubiany przez ślimaki.
Marysiu - mar33 dziękuję, że zawsze mogę na Ciebie liczyć.
Lucynko - płocczanka masz rację, dla mnie internet, to jedyne okno na świat, gdyż nie korzystam z radia, telewizji, ani prasy.
Na działce ciągle jeszcze jest kolorowo i bardzo mnie to cieszy.
Kilka dzisiejszych widoczków, które - mam nadzieję - nie zmienią się aż do pierwszego przymrozku.