Pod Puszczą cz-1
- Dorota71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Pod Puszczą cz-1
Piękna lilia. U mnie na razie wszystkie w pączkach.
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Elu przyszłam się przywitać
. Masz piękny ogród i dużo pracy w niego włożyłaś, a korzeń który wytargałaś
, no podziwiam siłę i upór. Cudowne róże i lilie już kwitną
. U mnie jeszcze ani jednej, a może już jakaś zakwitła
. Widzę, że też jesteś miłośniczką grzybków
.

- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Witam Cię Dorotko bardzo serdecznie i z ogromną radością , tym bardziej że Jesteś z mazowsza nie wiem tylko z której strony Wa-wy .Przyznam Ci się bez bicia ,że trochę znam Twój wątek od zeszłego roku i nawet często podglądam ogród w lesie i pod gniazdem .Podziwiam Cię bo teren masz spory i dosyć trudny a do tego też na odległość .Masz za to pomoc w cięższych pracach ,no i młody wiek ,więc zapału i sił Ci nie zabraknie na najbliższe lata ,czego Ci zresztą serdecznie życzę .Miło mi że mnie odwiedziłaś i mam nadzieję że w miarę możliwości będziesz zaglądała . .Ja obiecuję że odwiedzając Twój wątek będę się w nim od dzisiaj odzywała .Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę spokojnego wieczoru dla całej Twojej rodziny . 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jakie śliczne pelargonie
A ile Elu masz ładnych róż, a czy wiesz jakie mają imiona? Ta trzecia od dołu mi się spodobała. Pozdrawiam 

-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Ela ale w pelargonie to się zaopatrzyłaś, bedziesz miala co podlewać. Ja w ubiegłym roku zarzekałam się z doniczkami już koniec
nic z tego nie wyszło też dygam konewki podobnie jak Ty.
Widzę, że u Ciebie hortensje już w dużych bukietach.
pozdrawiam

pozdrawiam
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
-
Ela ale w pelargonie to się zaopatrzyłaś, bedziesz miala co podlewać. Ja w ubiegłym roku zarzekałam się z doniczkami już koniec
nic z tego nie wyszło też dygam konewki podobnie jak Ty.
pozdrawiam

pozdrawiam
- pela11
Witaj Marysiu ,pelargonie wiszą co roku na tarasie w ilości 8 szt.Masz rację że pytasz o róże bo powinnam je podpisywać ,więc będę to od dzisiaj robiła . Róża o którą pytasz to Dolce Vita ,mam ją dopiero od tego roku i sama jestem jej ciekawa . Róż mam dużo w ogrodzie bo około 100 szt. Niektóre w odmianach po 2 szt. ,inne nawet po 4 szt.Nie wszystkie oczywiście się już rozkręciły ale mam nadzieję że za rok będzie je już w ogrodzie widać.
Krysiu ,jak miło Cię gościć,wiesz , nawet specjalnie nie biegam z konewkami bo podlewam je tylko w sobotę i w niedzielę , więc ich nie rozpieszczam.
.Hortensje Anabell to wielkoludy kwitnące najwcześniej i bardzo je lubię .Cieszy mnie Twoja wizyta chociaż teraz najwięcej pracy w ogrodzie bo i warzywniaki doszły no i wnuki bo czas wakacyjny się zaczoł . Zdrówka Ci życzę i spokoju 

Krysiu ,jak miło Cię gościć,wiesz , nawet specjalnie nie biegam z konewkami bo podlewam je tylko w sobotę i w niedzielę , więc ich nie rozpieszczam.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Abraham Darby to jedna w pierwszych kupionych róż, też ulubiona, a teraz przesadzona i to do większego słońca (o ile słońce może być większe
), więc ciekawa jestem kwitnienia
Musze policzyć ile ja mam, bo przy 70 przestałam liczyć
To co działeczka?

Musze policzyć ile ja mam, bo przy 70 przestałam liczyć

-
A wiecie co, ta moja Abraham to kwiaty piękne ale spuszczone główki....ciężko jej być w pionie.
- pela11
Marysiu , oczywiście sobota więc ogród . Mam nadzieję że usuniemy drugi korzeń .Urlop mam po 15 lipca i tak samo w sierpniu po dwa tygodnie ,więc jeszcze troszkę i złapię oddech , no i do roboty ogrodowej .Pozdrawiam z gorącej Wa-wy .U Was chyba jeszcze gorzej
Krysiu , angielki w pierwszych latach tak mają .Moja ma drugi rok i jakoś daje radę mimo że w pełnym słońcu rośnie .Myślę że w następnym roku będzie jeszcze lepiej .Chłodu życzę i deszczyku .

Dolce Vita

Lampion - najpierw czerwona .potem żółta

Moja pierwsza róża -NN żółta
Krysiu , angielki w pierwszych latach tak mają .Moja ma drugi rok i jakoś daje radę mimo że w pełnym słońcu rośnie .Myślę że w następnym roku będzie jeszcze lepiej .Chłodu życzę i deszczyku .

Dolce Vita

Lampion - najpierw czerwona .potem żółta

Moja pierwsza róża -NN żółta
- pela11
Witam ,upał zelżał , za to zamiast deszczyku przeszła jakaś nawałnica ze ścianą deszczu .Akurat zbieraliśmy się do powrotu z ogrodu kiedy nastąpiło oberwanie chmury i przebycie 10 m. do samochodu okazało się extermalnym wyczynem .Byłam tak mokra że nie wyschłam przez drogę .Dobrze że siedzenia w samochodzie są skórzane i miałam ręczniki pod ręką .Po drodze mijaliśmy powalone drzewa .leżące olbrzymie gałęzie ,zalane tunele ,całe odcinki drogi zupełnie nie przejezdne . Droga powrotna zajeła nam mnóstwo czasu .W mieście zastaliśmy zalane ulice i posesje .Znowu mam mokro w piwnicy mimo że ostatnio coś poprawiali , to jednak woda się przedostała .Na ogrodzie rośliny wymęczone upałem ,jedynie pomidorki i ogórki rosną sobie w najlepsze.Jestem strasznie zmęczona bo od piątku wstawałam 4.30 a kładłam się spać po 24 tej , a do tego pomimo upału miałam dużo pracy .Korzenia mi nie wyciągneli bo był przecież mecz a po meczu świętowanie ,no ale to wyjątkowo rozumiem.Róże kwitna ,niektóre krzewy miło mnie zaskoczyły swoją wielkością i mnóstwem kwiatów . Zaczynają też dojrzewać borówki i porzeczki z agrestem .Mniam ,kocham agreścik ! Zaczeły też lilie i liliowce ,więc się dzieje .

- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Pięknie ci zakwitły lilie...
Popadało dziś i u mnie male raczej bez żadnych większych szkód. Mocno ale nie długo.
Potem już tylko delikatnie padało.
Ale w kraju bałaganu narobiło...
Popadało dziś i u mnie male raczej bez żadnych większych szkód. Mocno ale nie długo.
Potem już tylko delikatnie padało.
Ale w kraju bałaganu narobiło...
-
Elu jak ty dajesz radę wstawać tak wcześnie i chodzić spać o północy, chyba zmęczenie ci wyjdzie boczkiem
Lilie zaczęły u ciebie już na całego, u mnie pojedyncze.
U mnie też po deszczach ale bez nawałnic i szkód.
Pozdrawiam

Lilie zaczęły u ciebie już na całego, u mnie pojedyncze.
U mnie też po deszczach ale bez nawałnic i szkód.
Pozdrawiam