Kawałeczek słońca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kawałeczek słońca na ziemi

Post »

Ja też lubię szpaki, ale tylko wiosną. Późnie zżerają czereśnie i wówczas ich nie lubię. :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

O to to to , wiosną super ptaszki, ale jak zjadają czereśnie to już mam ich dosyć ;:222
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

U Ciebie rabatki to pełna "profeska", nie to co u mnie...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie szpaków kupę. :;230 :;230 lubię również je zwłaszcza samce bo mają cudny kolor...Piękne widoczki ;:138
Juka da rady bez obaw, ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zuza jesteś prawdziwą kobietą pracującą, ;:63 pięknie kostkę ułożyłaś, ile miejsca do sadzenia. ;:oj . U mnie też szpaki czyszczą trawnik i rozgrzebują korę.
Awatar użytkownika
Izolek
200p
200p
Od: 26 lut 2014, o 21:57

Post »

Śliczny projekt ;:108
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

A ja zawsze te ptaszki brałam za kosy a nie szpaki ;:306

Rabatka bardzo mi się podoba, zdolna jesteś Obrazek
Zazdroszczę że możesz stosować żwirek. U mnie w jeden sezon pokryłby się igłami.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Zuza, przyleciałam podziwiać białą sasankę ;:224 a tu widzę, że miałaś ręce pełne roboty. Chwilkę mnie u ciebie nie było i przegapiłam rewolucje i to takie z niesamowitym efektem. Podobnie jak April zazdroszczę tych żwirowych obrzeży. Niestety biorąc pod uwagę pomysłowość moich maluchów, ten żwirek nie przetrwałby dwóch tygodni (to taka optymistyczna wersja :;230 ).. Szpaki są urocze, pod warunkiem, że nie masz u siebie czereśni lub wiśni.. U nas mamy, więc ich urok wystawiony jest na poważną próbę ;:224
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Otóż to,jakbyście mieli czereśnie to nikt by szpaków nie chwalił,ja ma dwie ogromne czereśnie i wisienkę i mam ich co roku dosć,robią hałas,to zniosę,rozrzucają pestki i nadgryzione owoce ,tutaj moja cierpliwośc wystawiona jest na próbę ,ale najgorsze są obsr...liście roslin i niezbyt miły zapach,jakby to było możliwe wytłukłabym bez zmrużenia oka
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ja bym się jeszcze łudziła w sprawie magnolii. Tzn prawdopodobnie to będzie liść, ale jakiś mały procent szansy jeszcze jest. Ja już olałam Lennei Albę a teraz jestem pewna że zakwitnie. Ma wielką kulkę na czubku.
Efekt Twojej pracy wygląda bardzo ładnie ;:215 . Opłacało się tak natyrać. Szpaki i u mnie się pojawiły.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

dorcia7 pisze:Otóż to,jakbyście mieli czereśnie to nikt by szpaków nie chwalił,ja ma dwie ogromne czereśnie i wisienkę i mam ich co roku dosć,robią hałas,to zniosę,rozrzucają pestki i nadgryzione owoce ,tutaj moja cierpliwośc wystawiona jest na próbę ,ale najgorsze są obsr...liście roslin i niezbyt miły zapach,jakby to było możliwe wytłukłabym bez zmrużenia oka
Dorcia, toż właśnie to samo pisałam :;230 Niestety u mnie szpaki to raczej skłaniają się ku rubryce z napisem szkodniki ;:224 Chociaż wiem, że są pożyteczne bo wczesną wiosną wyjadają sporo szkodników.. gdyby tylko omijały później drzewka owocowe ;:173
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Zuzka! Klękajcie narody! ;:180 Ależ kawał dobrej roboty zrobiłaś! Piękne obramowania rabat.
Powiedz mi, róża na pniu w gruncie czy w donicy?
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Zuza gdzie Ty jesteś? jak rabatka :?: :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Kochani, co do szpaków to uwielbiam ich śpiew, a drzew owocowych nie posiadam więc nie wadzą mi one wcale :heja
Sabinko, nie miałam czasu jeszcze pstryknąć nowego, sasankowego nabytku, a co do kamyszków, to u mnie też dzieciaki wybierają i rzucają na trawę - na szczęście tylko przyjezdne, więc na co dzień jest ok.
Madziu, to może jeszcze będę podpatrywać tę magnolię, ale nie łudzę się zbytnio, bo w zeszłym roku miałam wielkie nadzieje i zakończyło się to klapą. W tym roku zgodnie z Twoją radą odkopałam ją z kamyszków, podsypałam papu z wiórów rogowych, a jak kupię to sypnę jeszcze nawozem do kwasolubów i wyściółkuję korą. Jak mi w przyszłym roku się nie odwdzięczy to :evil: :evil: :evil: porąbię na opał (jak bym jeszcze miała piec... ;:224 ;:198 )
Aneczko, róża NN na pniu rośnie w ziemi. Miejscówka niezbyt bo bardzo wietrzna, a pomimo tego i cięcia wczesnomarcowego i tak daje radę ;:333
-----------------------------------------
Ostatnio przy obchodzie ogrodu zauważyłam, że coś (ptak?) zasiało mi jakąś roślinkę. Wiem że to dziwnie brzmi, ale ja nic w tym miejscu nie siałam, a jest to tylko jeden dość spory kiełek wyglądem podobny do słonecznikowego. Tylko jak zdjęłam mu czapeczkę z pestki, to taka zbyt duża na nasionko słonecznikowe. Z ciekawości zostawiłam, zobaczę co z tego będzie ;:173 Jak będę na ogrodzie, pstryknę fotkę.
Niedługo będę miała trochę więcej wolnego czasu i zamierzam obsadzać nową rabatę. Boję się tylko, czy roślinki wyrośnięte w doniczkach w mojej szklarence, dadzą już radę w gruncie.
Macie może wiedzę, przez ile godzin dziennie róże muszą mieć słońce aby pięknie kwitły, czy musi być non-stop, czy wystarczy np. kilka godzin?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zuza! To zależy jakie róże! Są takie, które znoszą półcień, a są takie, które muszą mieć pełne słońce. Można takie informacje znaleźć w necie lub książkach. Ja zdecydowałam się posadzić w półcieniu The Fairy oraz Felicite Parmentier.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”