Pod Jesionem cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz. 4

Post »

Wiem! Już wiem jaki powojnik tm wsadzę! ;:138
Kobea! To jest to! Czytając jeszcze raz to co napisałam w odpowiedzi na Wasze porady, przypomniałam sobie o tym pnączu! Jedyny problem, to że lubi rosnąć wysoko! Na dół dam coś okrywowego.
Moim zmartwieniem było zawsze to, że kwiatki ,,kobyłki" jak ją nazywam rosły w największych ilościach po drugiej stronie pergoli od domu. Tak jakby ukrywały się od słońca. Jeśli tak zakwitną w tym roku, to będę miała i zasłonę i ozdobę w jednym! ;:138
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:138 Dotarło do mnie już pierwsze moje szaleństwo... przesyłka z E-clemantis... i teraz mam problem co zrobić z powojnikami... wysadzać? schować do tunelu? ;:223
Czy ja nie mogę jak normalny człowiek zacząć nowej przygody z roślinkami od 2-3 szt? Nie ja oczywiście musiałam zamówić pełną pakę ;:124 Ba i tylko to, że była pełna ograniczyło mnie w zakupach... :;230
Dobrze, że choć jeden na 100% do ogródka Teściowej! Zamówiłam Jej Cemantisa Hania PBR, bo tak miała na imię ciocia mojego H i będzie wielki płacz i radość, bo ,,dziewczyny" były bardzo zżyte.
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzień dobry Renatko :D .
Pochwal się proszę jakie powojniki zamówiłaś? Będą rosły razem czy jako uzupełnienie róż?
Dziś dowiedziałam się, że sklep na Kobylińskiego się zatowarował i otworzył. Mam ochotę na coś i chyba tam zajrzę :D .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuniu! Dobrze, że właśnie wróciłam z badań i już nie pojadę do Płocka, a po jutrzejszych będę zbyt obolała. Ocaleje mój portfel... Zresztą i tak powinnam ogłosić już niewypłacalność... ;:223
Kupiłam takie:
Clematis Błękitny Anioł
Clematis Polish Spirit
Clematis Rasputin
Clematis Teshio
Clematis H.F. Young
Clematis Venosa Violacea
Clematis Daniel Deronda
Clematis Guernsey Cream
Clematis Riga
Clematis Cecile
Clematis Pamela Jackman
Clematis Ballet Skirt
Clematis Ernest Markham
Clematis Mazowsze
Clematis Ville de Lyon
Clematis Hania PBR
Clematis Snow Queen
Clematis Jackmanii
i dla Teściowej
Clematis Hania PBR
pewnie to nie koniec...
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Dobrze zę że mi się kontrolką włącza bo tez puściałabym się z torbami :;230 .Mam na szczęście natyle silną słabą wolę zę wcale nie wchodzę na te strony.Kolekcję powolników masz imponującą.Teraz tylko czekać na kwitnienia ;:173
Marginetka
500p
500p

Post »

Ho,ho,ho, zakupy na bogato :D. Będzie pięknie!
Czytałam u siebie, że zamówiłaś róże... hm... nie mogę wobec takiego wyznania przejść obojętnie i nie zapytać jakie i gdzie? :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Renatko ale lista powojników ;:oj będzie sadzenia ;:224
Piszesz że masz do wsadzenia powojniki i przyszła przesyłka z e-clematis to też powojniki czy jeszcze coś szalona kobieto ;:219 Dobrze, że masz gdzie sadzić ;:306 Już widzę Twój ogród od maja ;:oj
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! Bardzo się boję tego clemkowego szaleństwa, ale to wina Tosi! :;230
Jak się u niej napatrzę, to i setkę bym zamówiła. Oby się tylko dobrze chowały ..., bo raczej nie przepadają za moim ogródkiem. Myślę, że to wina ilości robali w mojej glebie..., choć kobea ładnie u mnie rośnie, ale ona jest jednoroczna...

Martuniu! odrobinkę zamówiłam w RosaĆwik:
Sonnenwelt
Uetersens Rosenkönigin
Aloha
Parole
Stuttgardia
Aprikola
Jasmina
Amadeus
Schöne Koblenzerin? /Ślicznotka z Koblencji/
Hella
Gebrüder Grimm? /Bracia Grimm/
Airbrush
Lions-Rose
Big Purple
Novalis
w sumie tylko 16 szt (jedną mam podwójną)...

Marysiu! Na szczęście te roślinki wcześniejsze, to ,,zwykłe" krzewy i róże. :shock: Już te kilkanaście clemków to totalne szaleństwo. Tyle, że same zakupy nie stworzą pięknego ogrodu, bo trzeba to fachowo i przemyślanie posadzić i dbać oraz chronić, a to już niekoniecznie mi się udaje... ;:131
Marginetka
500p
500p

Post »

Renatko piękne róże wybrałaś. Jak rozumiem to tylko część tegorocznych różanych nasadzeń?
Nie martw się, tak doświadczona Ogrodniczka jak Ty na pewno świetnie poradzi sobie z doborem roślin i kompozycją na rabatach. Ja przyznam się, że projektantka ze mnie żadna, i zazdroszczę Ci takiej lekkości w doborze form i gatunków. U mnie jest nudno, róże, róże, hortensje i drobnica.
Tylko uważaj na siebie, przecież wyrycie tylu dołów pod róże i napchanie ich kompostem wymaga ogromnego wysiłku. Dobre pamiętam ubiegłoroczną wiosnę i dlatego w tym roku posadziłam róż jak "na lekarstwo". :wink:
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Renatko, "tylko" 16 szt róż i jedyne 18 powojników ;:302 Podziwiam twoje podejście ;:306 Będzie się działo, w tym roku obiecaj, że będziesz nas rozpieszczać fotkami ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Renatko powojniki z różami już stworzą świetnie kompozycje, Ty tylko zapanuj nad kolorami a to potrafisz i z ochroną dasz rady, a z przycinaniem M pomoże :D Ja też liczę na rozpieszczanie fotkami ;:168
Marginetka
500p
500p

Post »

Renatki nie widać oby się sama za sadzenie nie wzięła :roll:
Również liczę na wspaniałe fotki z kwitnienia :D .
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

O rajuśku Renatka tu zaszalała z powojnikami ;:oj ;:oj Też muszę zamówić, ... no góra 3 ale nie wiem jeszcze jakie :roll: Ale u Ciebie będzie bosko latem ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja od Ćwika mam dostać przesyłkę po niedzieli. Latam więc po ogrodzie jak opętana, by godnie przyjąć różyczki w mojej posiadłości :D
O liczbie Twoich powojników to ja nawet się nie chcę wypowiadać ;:oj
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Renia skromna dziewczyna, wszystkiego kupuje po troszeczku. Odrobinkę powojnika, ociupinkę róży i czego tam jeszcze zaledwie ciut - ciut. :;230 :;230 :;230

A swoją drogą i już całkiem poważnie: zakupy ekstra wypasione. Niech się doskonale zaklimatyzują, pięknie kwitną, no i może niech także pachną. Przynajmniej niektóre. ;:33
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”