Słoneczne rabaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Słoneczne rabaty

Post »

Sabinko, avatar ;:333 Różane zakupy piękne. Trochę mnie Twój wpis o naparstnicach zmartwił myślałam ze będą z roku na rok a jednak trzeba będzie dosiewać co roku aby się kwiatami cieszyć.
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Chcę być pod 30 tkę . ;-)
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Witaj Sabinko! Teraz już wiem, którą małolatę ;:333 zaczepić :;230 w Krośnie ;:63 A więc może do zobaczenia ;:224

"Mam problem.. Przeglądnęłam dzisiejsze zamówienia ( które jeszcze mają przyjść) potem przeglądnęłam miejsce na rabacie i jakoś totalnie nie chce mi się to wszystko zgrać "
Sabinko, Czyżby ogródek się kurczył? :roll: Jakby co u mnie miejsca jeszcze dużo, chętnie użyczę ;:306
Małgoś
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Sabinko jak miło Cię zobaczyć ;:108 Śliczna jesteś :D
Do tego inteligentna,mądra,zabawna....urodziłaś dwójkę dzieci?
Przyjechały dziś do mnie lilie,super cebule,może jutro je posadzę?

Miłego weekendu :wit
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Witam :wit , ledwo żywa, ale mega zadowolona.
Zacznę może od tego, że dzisiaj uwinęłam się z nasadzeniami, to i owo "przyciaśniłam" ;:306 I będzie miejsce na zamówione jeżówki i byliny od Stasi ;:224
Powsadzałam też moje doniczkowce, powtykałam lilie i nawet znalazłam na tyle czasu żeby obejrzeć zaćmienie Słońca ;:108 Dzień wykorzystany do maksimum i mówię to tym dobitniej że pracę skończyłam grubo po 17 ;:108 Drugą sprawą jest zmieniająca się prognoza. Wszyscy straszyli mrozami (szwagier z uśmiechem na twarzy powiedział, że na nic moje sadzenie bo ma być -10 i śnieg), a przed momentem sprawdziłam co przyniesie nam weekend i okazuje się, że Matka Natura zrezygnowała ze śniegu na poczet delikatnego deszczu i niewielkich przymrozków nad ranem. Cytując wieszcza: To lubię! :heja

Dorotko, jak ja ci zazdroszczę ziemi.. dosłownie, ziemi. Jak wkładałam te sadzonki od ciebie , bryłka doskonałej czarnej ziemi, w moje gliniaste podłoże to aż mi było żal tych roślin..Takiej zamiany to się nie spodziewały ;:306
Marto/Koziorożec, 7 krokusów? ;:202 no wiesz co? takie niedopatrzenie. Musisz koniecznie to zmienić, przecież te pchełki potrafią dać tyle radości ;:108 Dziękuję za miłe słowa;:168
April, teraz to nie wiem co napisać.. Poważnie.. Moją wiedzę ogrodniczą uważasz za "ogromną"? Kochana, jeszcze trzy lata temu sadziłam tulipany na wiosnę (kupione na wyprzedaży na allego) i myślałam że tak ma być :;230 Moja wiedza odnośnie róż zamykała się w stwierdzeniu: o jaka piękna różowa/czerwona/ żółta różyczka ;:224 A lilie rozgraniczałam na pachnące i te nie pachnące ;:306 Większość mojej wiedzy pochodzi z forum i pilnego obserwowania tego co już u mnie rośnie.
Co do rozjazdu moich zamówień i rzeczywistego miejsca na rabacie. Dzisiaj po odrobinie gimnastyki umysłowej wszystko ułożyłam tak jak ma być 8-) ..

CDN...
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rozana, już nie raz pisałam.. Z pięknego, królewskiego miasta Krosna ;:108
Beatko, ;:196 ;:196
Przemek, ty przystopuj z tymi komplementami, bo zacznę się zastanawiać czy aby na pewno jesteś tu dla roślin :;230
Aneczka, nasz wiek to stan umysłu.. i uwierz mi ja podobno 15 nie przekroczyłam ;:306 W OBI mają Glorię Dei. Mężuś przed momentem dzwonił, bo w drodze z pracy wstąpił za swoimi sprawami, a pamiętając, że moja Gloria jest w opłakanym stanie dzwonił czy wziąć jedną na dosadzenie.. Ciekawa jestem czy wybierze ładną sadzonkę ;:224
Ewo, mnie te zgniłki naparstnicowe nie zmartwiły, a wkurzyły i to konkretnie. Dlaczego piszą na opakowaniu "naparstnica trwała" skoro ona wytrzymuje tylko 2 lata?
Małgoś, zaczepiaj, kochana, jak tylko spotkasz..Tylko krzycz głośno, bo ja jak gdzieś idę to ludzi nie widzę, nawet tych znajomych ;:173
Upchnęłam wszystko :lol: Nie wiem jak będę to plewiła, ale ważne, że nie będę musiała szukać miejsca u sąsiada ;:306
Annes, no iwesz.. tyle komplementów na raz to nawet od męża nie usłyszałam ;:306 Aniu mam trójkę dzieciaczków, urodzonych ściśle co dwa lata i obchodzących urodziny (od najmłodszego do najstarszego) w lipcu, sierpniu i wrześniu. To się nazywa wyczucie :;230 ja swoje lilie dzisiaj wsadziłam.. Mam dosyć. Od jutra pozostaje mi błogi wypoczynek ;:224

Dorotko ;:196

Obrazek

Doniczki, które zaczynały przejmować kontrolę nad klatką schodową..

Obrazek

Obrazek

obudził się pierwszy trzmiel, był jeszcze bardzo zaspany i zamiast latać leniwie gramolił się z kwiatka na kwiatek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pas krokusowej radości..

Obrazek

dla porównania: tak to wyglądało w ubiegłym roku

Obrazek

Bo najważniejsze to odpowiednio wszystko rozparcelować.. lilijki w trakcie kombinacji zwariowanej ogrodniczki ;:306

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Ale doszło na tą rabatę ;:oj
Z liliami to się naprawdę postarałaś :;230
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ależ piękna ta kamienno-murowana rabata ;:215
A na tej drugiej jakie jogurciaki Ci porosły ;:oj ;:306
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

O mateczko! ;:oj Już widzę jak cała rodzina się bije o miejscówkę na leżaczku przy rabacie liliowej. ;:180 No to będzie szał ciał. ;:224 A co tam jeszcze będzie, oprócz lilii?
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Sabinko spracowana ale szczęśliwa? ;:108 Lilie rozplanowane ;:215
Jednak mrozu nie będzie to może już powsadzamy to co rośnie w doniczkach. ;:108
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulap, z liliami to zawsze jest tak, że gdzie nie pójdę tam dokupię kilka.. no więc się uzbierało ;:173
Zuza, dzieło mojego męża. Ta druga też będzie murowana, jak dobrze pójdzie i będzie na tyle czasu to w tym roku ;:108 Póki co są te nieznośne płyty chodnikowe jako prowizorka :roll:
Aneczko, zapytaj lepiej czego tam nie ma ;:306 No więc tam mamy (póki co) Na tyłach róże Louise Odier, John Davis, Mme Plantier, Souvenir du Docteur Jamain Juki, Jaśmin, hortensję Annabelle, żylistek Strawberry Field, budleję biedronową nn. Kolejny pas nasadzeń to: irysy i liliowce oraz róże: Mary Rose, Chopin, Doris Tysterman, Berolina, Piano J.W. Goethe, Poulman, Rhapsody in Blue, Cornelia , do tego margerytki, chaber górski, anemon biały, ostróżki, naparstnice i na samym skraju rajskie jabłuszko, żeby dawało odrobinę cienia na piaskownicę ;:224 Pierwszy rząd: róże: Eden Rose, Bonica, Pastella, Pomponella, Ascot, Mister Lincoln, Senteur Royaleoraz orliki, lawenda, szafirki, krokusy, tulipany. Do tego wszystkiego dodaj sobie powsadzane na chybił trafił żonkile i lilie ;:306 i jeszcze mam zostawione miejsce na powojniki na tył i jarzmianki i jeżówki. Nie pytaj jak tego dokonałam, bo sama sobie się dziwię :;230 :;230
Alu, chyba tak już wszystkie mamy, że jak się napracujemy, tak, że ręce wiszą do kolan, to na twarzy uśmiech od ucha do ucha :lol:
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

Sabinko, widzę, że Ty niczym mrówka się uwijasz ;:224 Ja dopiero co "zakubkowałam" swoje lilije u Ciebie juz mają miejscówkę ;:63 Pasmo krokusowe urocze, bije od niego slońcem i słodyczą ;:3
Małgoś
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Sabinko w pustych jogurciakach sadzisz lilie?
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Sabinko na pasie krokusowej radości w tym i w tamtym roku stoją takie same doniczki -co to za roślinki? ilość lilii powala ;:180
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ja sadzę lilie w wiadereczkach po kilogramowym serku rodzinnym. ;:306 Oczywiście są na dnie nawiercone dziury. ;:131
Sabinko chyba rzeczywiście nie będę dopytywać jak Ty tego cudu dokonałaś, bo a nóż i mnie strzeli taki pomysł do głowy i będę dalej dosadzać i dosadzać. :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”