Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Post »

Aniu , masz inne rośliny w swoim ogrodzie ? czy tylko róże ? ;:215 ... pokazujesz coraz piękniejsze ,troszkę jestem w szoku bo naprawdę nie zdawałam sobie sprawy ,że są one tak piękne ;:167

Mam wiele do zrobienia na ten okres , więc nie wiem kiedy zacznę z różanym zakątkiem ...

:wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Doktorek buja mi się wysoko nad głową, ale wciąż tylko widać pąki. Eden nie sięga kolan, nisko ją cięłam po zimie-jednak warto czekać na jej kwiaty :D Dla mnie jest nieco nadwrażliwa na niską temperaturę, ale nie mogłam się jej oprzeć :wink:
Pojawiły się pierwsze kwiaty Duchesse de Montebello-pachnie z daleka :tan
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Annes 77 pisze: ładna? :)

Obrazek
Ależ ona cudowna. Tylko dlaczego tak długo się rozwija :;230 Napięcie ogromne, zwłaszcza że u mnie pierwszy raz Edeny zakwitną. Ogromne przeżycie ;:306 Chciałaby ją już zobaczyć taką na żywo...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Eden Rose jest piekną różą i na pewno z niej nie zrezygnuję :D
Ale niestety u mnie osiagnął krzaczek wysokość jakieś 1,2 m (sezon 2013) a w tym musiałam go ciąć prawie do zera :(
Odbudowuje się ładnie i czekam teraz na kwitnienie :wink:
U siebie nie mam co myśleć, że będzie różą pnącą
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Ilonko, czyli u mnie by było tak samo a nawet gorzej :lol:
Nie mam co liczyć na pnącą ale w sumie to mi tak bardzo na tym nie zależy .
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, a ten twój Eden to jakoś nie pcha się do góry?? na zdjęciu wygląda bardziej jak krzew różany a ja mam opisane, że to róża pnąca :shock: i zaplanowaną ją mam przy kratce..może coś nie tak wyczytałam ;:224 . jak to jest w rzeczywistości? Ile lat masz swojego E.?
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Anuś,
Doktorek, Edenek i Charlesik ;:167 ! Jak nic trzej łamacze serc w Twoim ogrodzie ;:157 .
Z tego zestawu nie mam jeszcze Doktorka, bo wciąż nie wiem, gdzie bym go posadziła ;:24 . Widziałaś może u Majki Edulkota, jaki "potworny" Doktorek rośnie u jej córki w ogrodzie :shock: ? Kolos ;:159 !!! No i jeszcze bardziej zaczynam się głowić nad miejscówką dla takiego olbrzyma ;:223 . Toć przecież nie ma rady: trzeba go mieć :!:
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, żartujesz - są jacyś przeciwnicy Edenki? Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić ;:185 Ale, podobno miłość jest ślepa ;:183
Wszystkie zdjęcia historyczne czy też Twoja Edenka taka wyrywna, że już kwitnie?
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

A ja spotkałam dzisiaj na zakupach różę pod nazwą "mini Eden Rose" i wahałam się czy kupić.Czy rzeczywiście to ten Eden tylko w mniejszej wersji?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, jest szansa, że ja też mam Eden Rose. Może to trochę dziwnie brzmi, ale dostałam jakąś różę w gratisie, jak kupowałam wiosną kilka sztuk Boniki. I chyba był znacznik tego gratisiku, że to Eden, ale....głowy bym nie dała. Ma ładne pączusie, więc jak rozkwitnie to się dowiem, albo zapytam Ciebie. ;:196 Ale mógłby nią być, bo piękna jest.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dziś po kilku dniach nieobecności pojechałam na działkę :tan Pogoda jakby się polepszyła,czasami słonko wyjrzało,ale fajny dzień ;:3
Z daleka przywitały mnie kwiaty Edenek tegorocznie kwitnących ;:108 Coraz więcej róż rozkwita,te starsze zaczynają kwitnąć w najlepsze,a te młodziaki z wiosny i jesieni mają pączki z kolorkiem:)Niestety miałam tylko dwie godzinki,więc streszczałam się jak mogłam i wysyłałam całusy różom,które już się pootwierały.Zapach,który mi towarzyszył przy obchodzie chciałabym zamknąć w szczelnym flakoniku,aby móc zimą upajać się wonią ;:170

Madziu cieszę się,że Twoja Edenka ma pąki,one długo trzymają w napięciu,ale potem z dnia na dzień zakwitają ;:333
Na pewno się doczekasz...

Danusiu owszem w katalogach podają,że jest to róża pnąca.Przy sprzyjających warunkach potrafi nieźle urosnąć,ale gdy przyjdzie sroga zima i da jej w kość to niestety tniemy ją do samej ziemi,ale ona i tak daje radę,odrasta sobie spokojnie:)
Tak naprawdę kupiłam tę różę nie dlatego,żeby się pięła,ale dla samych kwiatów,ją trzeba zobaczyć na żywo ;:167
Fajnie,że Grażynka ją ma,ciekawa jestem jej zdania co o niej sądzi:)

Kasiu mam 3 Edenki i każda jest z innego okresu,więc ta najstarsza rzeczywiście po tej łagodnej zimie wypuściła jeden pęd 3 metrowy...druga ma około 1,5 metra,a trzecia najmłodsza jeszcze niziutka ...

Ivonka najbardziej podobają mi się kwiaty właśnie z przewagą ecru,ale te z różem też są ładne,ale często jest tak,że na jednym krzaku są różne odcienie :)

Majeczko Dr.Jamain skradł moje serce,tak bardzo się cieszę,że go mam,przykuwa wciąż moja uwagę ;:108

Aniu ja na drugi rok mocną przytnę Comte,może za słabo ją potraktowałam sekatorem,fakt cała zielona była...

Violu oczywiście,że mam inne roślinki,ale teraz jest czas róż ;:224 Cały czerwiec będą zdobić rabaty...
Nie musisz się spieszyć,sama musisz dojrzeć,czy je chcesz u siebie,czy nie:)

Ewcia mój Doktorek w pełni kwitnienia ;:167 Twój również za parę dni się rozszaleje:) Edenka do kolan? To nic i tak jest kochana:)

Jolu pąki Edenki nabrzmiewają,grubasy jedne,a później jak się rozwiną to będzie pokaz,życzę Ci,aby to nastąpiło jak najszybciej:)

imwsz dobrze,że rośnie...W pierwszych dwóch latach moja miała może z 40 cm,później poszła w górę,ach te kwiaty są cudne ;:167

Sabinko mój najstarszy Eden ma 5 lat i ma swoja pergolę,na której się opiera.Tak ta róża potrzebuje podpory ;:108

Moni mój Doktorek nie ma podpory,ale koniecznie muszę mu ją sprawić,na następną wiosnę to uczynię,toż to kolos rośnie ;:oj
Jesteś zadowolona z Charlesa Austina? Ja jestem nim zachwycona:)Dzisiaj wąchałam jego kwiaty,taki już duży,że na równi z nim jestem...schylać się nie musiałam ;:306

Elwi pewnie,że są przeciwnicy...ja np.nie za bardzo przepadam za różami pustaczkami, za to lubię pełne kwiaty...
Poprzednie fotki odgrzewane,za to za chwilę pokażę aktualne foty Edenek:)

Aniu kupił mi raz mój mąż razu pewnego Mini Eden Rose,bardzo mizernie rosła,kwiaty malutkie,a po zimie zmarzła,wcale mała nie była,nie wiem skąd ta nazwa,może dlatego,że kwiaty ma takie małe ;:224 Zdecydowanie wolę wersję oryginalną ;:333

White Meilland

Obrazek

Chippendale

Obrazek

Stephanie Baron zu Gutenberg cudo ;:167

Obrazek

Charles de Mills

Obrazek

Rosarium Uetersen na pniu wśród niebieskich ostróżek...na żywo super to wygląda..

Obrazek

Aktualna Eden Rose

Obrazek

Obrazek

Comte de Chambord

Obrazek

Maria Theresia szaleje jak zwykle:)

Obrazek

Sweet Juliet

Obrazek

Obrazek

Obrazek

William Morris

Obrazek

Charles Austin ;:167 pachnie upojnie

Obrazek

Obrazek

Pierwszy kwiat Cafe

Obrazek

Pierwszy również Grace

Obrazek

Majeczko411 dziękuję ;:167 Gercia i rozwijający się pierwszy kwiat,zapach ma obłędny...

Obrazek

Powojnik Alionushka

Obrazek

Przymiotno

Obrazek

Jeżówka

Obrazek

Miłego wieczorku :wit
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

cześć Ania :wit
Pomijając fakt posiadania przez Ciebie tych wszystkich pięknych róż, to jeżówkę masz też odlotową, jaka szybka ;:oj u mnie tez mam coś na oku ze spidem, ale nie mam pojęcia, co to za odmiana ;:306
Fajnie się już zrobiło, prawda?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Justynko a fajnie się zrobiło ....mało powiedziane...wypasiony czas nastał ;:306
Czekam teraz na Novaliskę ;:65 Ma tyle pąków,że hej :tan
Jeżówka się pospieszyła to fakt ;:215
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

To bardzo fajnie, że poradziła sobie z przeprowadzką na drugi koniec Polski ;:172 na zdrówko ;:196
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Az mi mowę odjęło oglądając te różyce .
Chipendelle musze kupić ;:224
Pozdrawiam. Ewa