Dziś po kilku dniach nieobecności pojechałam na działkę

Pogoda jakby się polepszyła,czasami słonko wyjrzało,ale fajny dzień
Z daleka przywitały mnie kwiaty Edenek tegorocznie kwitnących

Coraz więcej róż rozkwita,te starsze zaczynają kwitnąć w najlepsze,a te młodziaki z wiosny i jesieni mają pączki z kolorkiem:)Niestety miałam tylko dwie godzinki,więc streszczałam się jak mogłam i wysyłałam całusy różom,które już się pootwierały.Zapach,który mi towarzyszył przy obchodzie chciałabym zamknąć w szczelnym flakoniku,aby móc zimą upajać się wonią
Madziu cieszę się,że Twoja Edenka ma pąki,one długo trzymają w napięciu,ale potem z dnia na dzień zakwitają
Na pewno się doczekasz...
Danusiu owszem w katalogach podają,że jest to róża pnąca.Przy sprzyjających warunkach potrafi nieźle urosnąć,ale gdy przyjdzie sroga zima i da jej w kość to niestety tniemy ją do samej ziemi,ale ona i tak daje radę,odrasta sobie spokojnie:)
Tak naprawdę kupiłam tę różę nie dlatego,żeby się pięła,ale dla samych kwiatów,ją trzeba zobaczyć na żywo
Fajnie,że Grażynka ją ma,ciekawa jestem jej zdania co o niej sądzi:)
Kasiu mam 3 Edenki i każda jest z innego okresu,więc ta najstarsza rzeczywiście po tej łagodnej zimie wypuściła jeden pęd 3 metrowy...druga ma około 1,5 metra,a trzecia najmłodsza jeszcze niziutka ...
Ivonka najbardziej podobają mi się kwiaty właśnie z przewagą ecru,ale te z różem też są ładne,ale często jest tak,że na jednym krzaku są różne odcienie
Majeczko Dr.Jamain skradł moje serce,tak bardzo się cieszę,że go mam,przykuwa wciąż moja uwagę
Aniu ja na drugi rok mocną przytnę Comte,może za słabo ją potraktowałam sekatorem,fakt cała zielona była...
Violu oczywiście,że mam inne roślinki,ale teraz jest czas róż

Cały czerwiec będą zdobić rabaty...
Nie musisz się spieszyć,sama musisz dojrzeć,czy je chcesz u siebie,czy nie:)
Ewcia mój Doktorek w pełni kwitnienia

Twój również za parę dni się rozszaleje:) Edenka do kolan? To nic i tak jest kochana:)
Jolu pąki Edenki nabrzmiewają,grubasy jedne,a później jak się rozwiną to będzie pokaz,życzę Ci,aby to nastąpiło jak najszybciej:)
imwsz dobrze,że rośnie...W pierwszych dwóch latach moja miała może z 40 cm,później poszła w górę,ach te kwiaty są cudne
Sabinko mój najstarszy Eden ma 5 lat i ma swoja pergolę,na której się opiera.Tak ta róża potrzebuje podpory
Moni mój Doktorek nie ma podpory,ale koniecznie muszę mu ją sprawić,na następną wiosnę to uczynię,toż to kolos rośnie
Jesteś zadowolona z Charlesa Austina? Ja jestem nim zachwycona:)Dzisiaj wąchałam jego kwiaty,taki już duży,że na równi z nim jestem...schylać się nie musiałam
Elwi pewnie,że są przeciwnicy...ja np.nie za bardzo przepadam za różami
pustaczkami, za to lubię pełne kwiaty...
Poprzednie fotki odgrzewane,za to za chwilę pokażę aktualne foty Edenek:)
Aniu kupił mi raz mój mąż razu pewnego Mini Eden Rose,bardzo mizernie rosła,kwiaty malutkie,a po zimie zmarzła,wcale mała nie była,nie wiem skąd ta nazwa,może dlatego,że kwiaty ma takie małe

Zdecydowanie wolę wersję oryginalną
White Meilland
Chippendale
Stephanie Baron zu Gutenberg cudo
Charles de Mills
Rosarium Uetersen na pniu wśród niebieskich ostróżek...na żywo super to wygląda..
Aktualna Eden Rose
Comte de Chambord
Maria Theresia szaleje jak zwykle:)
Sweet Juliet
William Morris
Charles Austin

pachnie upojnie
Pierwszy kwiat Cafe
Pierwszy również Grace
Majeczko411 dziękuję

Gercia i rozwijający się pierwszy kwiat,zapach ma obłędny...
Powojnik Alionushka
Przymiotno
Jeżówka
Miłego wieczorku