Karczownik,kret, nornica czy... - 2cz.(2007.06.28 - do 2011.11.06)

Nie wiesz gdzie rozpocząć przygodę z Naszym Forum ? Zacznij właśnie od tej sekcji !
Zablokowany
Awatar użytkownika
TRAWIASTY
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 2 kwie 2010, o 20:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kret, nornica czy... - 4cz.

Post »

nie
Awatar użytkownika
ekopom
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 3 cze 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Na mojej działce do pomocy z walką gryzoniami mam dwa koty i dwa psy , tak że i kreta co kilka dni pies przyniesie żeby go pochwalić .A pod folią wystarczy zalać nory wodą i nieproszeni goście wyskakują . Na drzewkach owocowych żadna gąsienica długo się nie uchowa,bo do pomocy sikorki i tym podobne ptaki już czekają . A teraz mają wyżerkę w winogronach ,bo słonecznik już wszystek wyjadły.Specjalnie dość dużo posiałem dla nich słonecznika i aby sójki i dzikie gołębie miały co jeść,a nawet zaglądają pod folie.
MirekL
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 10 lis 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I dobrze.
Ale tak sobie myślę że nornikowi wsio rawno, czy go zeżre kot, czy się utopi czy też padnie po konsumpcji zatrutego ziarna. :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
GrzegorzR
200p
200p
Od: 25 maja 2009, o 19:56

Post »

A udało się Tobie kiedykolwiek utopić jakiegoś gryzonia w norce? Mam studnię głębinową, solidną pompę i wody nie żałowałem. Po około 15 min lania wody do nory zrezygnowałem. Ani śladu przepełnienia, nic zupełnie nic.
Jestem JA i MOJE bagno!
Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę,super brykę, nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem, a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do ciebie uśmiechają - narkotykom powiedz NIE!
MirekL
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 10 lis 2008, o 20:26

Post »

Mnie nie.... ale u ekopom ponoć wyskakują. :)
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Dala całkowicie popieram Twoje zdanie ,ale zauważ ,że to panowie są tacy chętni do stosowania metod radykalnych.
A więc mili panowie :? do dzieła-zabijacie wszystko co się da na swoich włoscich.Życzę powodzenia ;:63
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Piotrek T
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2010, o 08:16

Post »

anulka pisze:A więc mili panowie do dzieła-zabijacie wszystko co się da na swoich włoscich.Życzę powodzenia
Wszystko ???? :shock: A skąd ten wniosek? Mam żaby , jaszczurki , koty , psy , ptaki w budkach w świerkach i w karmnikach. Nietoperze nocują w stropie budynku gospodarczego. Jakie wszystko???
Pół hektara perzu , w końcu mam stałą pracę :-)
Mój poligon doświadczalny Popieram : http://www.zanimnapiszesz.info/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
GrzegorzR
200p
200p

Post »

No właśnie? Skąd przypisywanie nam zamiarów, których nigdy nie mieliśmy? Ja jedynie staram się wypełniać rolę drobnych drapieżników (łasic, kun), których w drobnym ekosystemie na mojej działce brakuje.
Jestem JA i MOJE bagno!
Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę,super brykę, nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem, a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do ciebie uśmiechają - narkotykom powiedz NIE!
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Niestety róznimi się w swoich poglądach na temat egzystencji na naszych dzałkach kretów i nornic.Nie ma co polemizowac ,bo to i tak do niczego nie doprowadzi.Niech każdy postepuje w/g własnego sumienia.Ja nigdy nie zabijałam tych stworzeń i nigdy tego nie zrobię.
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Awatar użytkownika
GrzegorzR
200p
200p

Post »

Bylebyśmy właściwie te poglądy rozumieli. Reszta się ułoży.
Jestem JA i MOJE bagno!
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ja swoje rozumiem bardzo dobrze :D
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56

Post »

Bardzo ale to bardzo nie lubię gryzoni.
Od sierpnia zamykam drzwi do mieszkania, w oknach mam siatki. Staram się by w ogrodzie nie było przysmaków.
Nie sadzę cebulowych które uwielbiają te zwierzaki. (przed chwilą przeczytałam że lubią krwawnik,mniszek lekarski i lubczyk- niestety mam to w ogrodzie ) Nie lubią natomiast cebuli , czosnku i mięty. Sprzątam dokładnie wszystkie plony. O tej porze wygrabiam ściółkę spod krzewów. Krzewy bez ściółki zostawiam do pierwszych mrozów. Gryzonie muszą sobie poszukać innego lokum. Mam oczko wodne i ropuchy, nad moim bezpieczeństwem czuwa zaskroniec. Ciągle widzę film z plagi mysz w Australii , jedna mysz sprawia że sztywnieję ze strachu, a co dopiero taka inwazja brrrr straszne.
pozdrawiam Elżbieta
Awatar użytkownika
GrzegorzR
200p
200p

Post »

anulka, ale moich i kolegów już nie. Inaczej nie przypisywałabyś nam chęci wybicia wszystkiego
Jestem JA i MOJE bagno!
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

Piotrek pisze:Markonix, nie trzeba ci będzie słać paczek na Montelupich . Oczywiście,jeśli brama była zamknięta. Teraz tylko trzeba zwrócić się do SN o dokładniejszą wykładnię. Czy wystarczy na klamkę ,czy musi być na klucz?
w razie czego poproszę o lokum na parterze , może zrobię podkop ? ......biorąc oczywiście przykład z kreta ;:170
x-d-a

Post »

Szkoda czasu na wymianę postów z wami. Bo to jest tylko wymiana postów, a nie dyskusja, czy -tym bardziej- merytoryczna dyskusja. Ja ze swojej strony zakończyłam temat.
dziękuję z miłą pogawędkę i gustowne dowcipy.
Zablokowany

Wróć do „Supersekcja HOT. Wybrane, najciekawsze tematy Forum - START -”