Moje ogródkowe zmagania cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje ogródkowe zmagania cz.4

Post »

Witaj Madzia, ja też po zmianie wystroju świątecznego. Właściwie ja zaczęłam już wcześniej, ale...dziś pod topór poszły dekoracje tarasu. Czeka na mnie jeszcze dekoracja przed wejściem...ale może się przyda jak przyjdą mrozy :wink: , będę miała pod ręką trochę stroiszu :wink:
:wit
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Wierzba Ci kwitnie kotkami ;:306 . Pogoda dziś niesamowita, prawda? Już sama nie wiem czy się cieszyć, czy martwić ;:218 - mimo uroków ciepłej zimy trochę się boję, że ogrody nam zwariują lada chwila. Mówisz, że hortensję masz w pączkach? Moje śpią, ale hiacynty całkiem już wyszły, przy takiej pogodzie potrzebują ze dwa tygodnie żeby zakwitnąć. Na lilaku też widziałam duże pączki, trawki ozdobne całe zielone, wiciokrzew ma pączki ;:oj
U mnie jeszcze wszystkie ozdoby stoją, choinka też, schowam chyba za tydzień.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kotki na wierzbie ;:333
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fajniutkie te kotki na wierzbie ;:306
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Witaj Madziulka noworocznie ;:196

Kotki na wierzbie mnie powaliły ;:138 świetne zdjęcie i super pasujący opis.
Mam nadzieję ,że zadomowie na dłużej tym razem ,takie moje postanowienie noworoczne :) ,ale to ,że się nie udzielałam nie znaczy ,że nie podglądałam co u Was...
Świetna wyprawa do św.Mikołaja ...widziałam i czytałam ,że wróciliście zachwyceni.
Twoje plany ogrodowe na ten rok bardzo imponujące ..trzymam kciuki za realizację w 100%
Buziaczki i wszystkiego dobrego w N.R.
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Kotki na wierzbie- cudo.. chyba jedyna w okolicy masz tak "kwitnącą" wierzbę :wink:
U Rodziców hortensje ogrodowe już puszczają liście na szczytowych pakach od jakiś 2 tyg.. obawiam się, że te wyrywne gałązki będą stracone.. No chyba że zima nie przyjdzie wcale, albo z leciutkim mrozem i nie narobi szkody..oby..
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

No i laba się skończyła, życie wróciło na stary tor i trzeba w nowym roku wziąć się w garść. Nie ukrywam, że było mi bardzo dobrze w takim mini letargu, odstresowałam się na maxa. Spać poszłam chyba koło 2.30, a wstałam o 6, nie jestem śpiąca, więc chyba naprawdę wypoczęłam przez te 2 tygodnie. A Wy jak się czujecie?
Małgosiu w tym roku wyjątkowo szybko rozebrałam domek z ozdób, jednak przed wejściem zostawię jeszcze troszkę świąteczną dekorację. Co prawda świecąca choinka, renifer w pełnej krasie i ozdobna łopata witająca zimę pasuje jak pięść do oka przy obecnym stanie pogody i kiełkujących roślinach ;:306 Miłego :wit
Iwonko i obie Dorotki dorodne te kotki, prawda? ;:306 One uwielbiają to drzewo ;:124
Oleńko fajnie cię widzieć, tak długo cię nie było, ale rozumiem, że obowiązków dużo. Też miałam przerwę w forumowaniu ;:168 Zostań już z nami, bo brakuje zdjęć twojego ogrodu ;:180 Uściski Noworoczne dla Ciebie
Moniu oby za mocno nie przymroziło. Moja ogrodówka w ostatnim sezonie zakwitła bardzo późno i w zasadzie pierwszy mróż ją załatwił. Chciałabym się nią nacieszyć tego lata. Tym bardziej, że bardzo urosła, a kwiaty ma zjawiskowe ;:167

Korci mnie już na zamawianie roślinek, co w moim przypadku jest totalnym nieporozumieniem, bo najpierw muszą mi zorać ogród, trzeba pogrupować, a najpierw spisać roślinki...eeeeh co poradzę żem taka w gorącej wodzie kąpana ;:223

Pamiętacie jak pisałam przed sylwestrem o koleżanki szczeniaczku (shih-tzu)? Mała Lusia w pełnej krasie ;:167

nie przeszkadzaj, nie widzisz, że jem...
Obrazek

pełny brzusio, czyli hodowla sadełka
Obrazek

słodka drzemka
Obrazek

Cudna prawda? Kilogramowa słodycz ;:167
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Jakie cudne maleństwo...na tym kapciu sama słodycz...urocza ;:167
Kiedyś miałam znalezione Shih-tzu...fajne psiaki ;:333 Nasza słuchała się bardzo i chodziła bez smyczy, a jakie sztuczki potrafiła robić , najlepiej prosiła,a nawet zebrała właczając w to dzwięki ;:306
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry!
Po obejrzeniu i wygłaskaniu Twojej suni, mam totalną słabość do tej rasy ;:167
Przesłodka Lusia!
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Koty na wierzbie powaliły mnie na kolana ;:138
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lulka, kotki na wierzbie ;:333
Jak nazywa się ta trawka z pierwszego zdjęcia? Bardzo ładna ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, ta psinka jest przesłodka, aż popiszczałam sobie z zachwytu, :D , a do tego zapach szczeniaczka. Niesamowity.
To takie niewinne stworzonka. Mój kot Zigi przyszedł wczoraj z nocnych " manewrów" nieźle poturbowany. Musiał się kocisko o jakąś kocicę nieźle nawalczyć. Dałam paracetamolu, opukałam czy złamań nie ma ( na szczęście brak), wsadziłam do kartonu z futerkiem. Przespał tak cały dzień, wieczorem się otrząsnął, najadł i dalej wyruszył..I tyle z kota.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

keetee ja mam 9 letnia sumę S-T, jest przekochana i taka moja moja, jednak mimo tego ze jest inteligentna to nieco inaczej ;:306 np. Siedzi w kącie i patrzy w ścianę
agusia ich sie nie da nie pokochac sa cudne pod każdym wzgledem ;:215
aga cudne prawda? To takie kotki na rzepe, spadają, a potem znowu na drzewie :;230
kasiu wydaje mi sie, ze jest to turzyca evergold, dokładnie nie pamietam. Ja wole ta z drugiego zdjęcia, ma sztywnoejsze listki, szybko sie zagrszcza i ładniej jest ubarwiona. Zdjęcie średnie i może dlatego tego nie widać. Tej drugiej mogę skubnac, bo ma dużo przyrostow. Jesienią skubnelam troszkę i posadzilam w innym miejscu. Widzę, ze sie pięknie przyjela :D
malgos eh te kocury-powsinogi. Moje jak zimno, to po hrabiosku grzeja tylki w domu, ewentualnie na wierzbie ;:306. Czarna jest tak przecwiczona przez córkę, ze można z nią wszystko zrobić, a z łóżka tylko siła wyrzucic ;:124

Dzisiaj oglądałam balie drewniane Ogrzewane piecem na drewno. Rzucilam eMowi hasło w tym temacie i zobaczymy, może za rok w miejscu hustawy stanie caloroczna balia pod altana. Musimy podjąć decyzje, czy za rok, a może dwa chcemy podjąć taka inwestycje aby przygotować teren pod balie, która po napelnieniu woda waży kilka ton.
Fajnie tak zima z lampka wina bądź szklaneczka rumu posiedzieć na zewnątrz w gorącej wodzie
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lulka, a ta druga turzyca jak się zwie? Obie ładne ;:333
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i tu dam plamę na całości, bo nie mam pojecia ;:223. Nawet nie pamietam gdzie ja kupiłam :roll:. Razem z evergold, ale gdzie i kiedy?

P.S byc moze jest to variegata

P.S dwa :;230 Carex morrowii 'Variegata' - Turzyca japońska pstrolistna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”