Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Post »

Wiedzialam, że wystarczy Cie spuścić z oczu na troche i bedzie sporo nadrabiania.
Ale juz jestem po lekturze :D
No i po obejrzeniu zdjęć.
Hortensje masz cudne.
U mnie też dzisiaj porządnie popadało ;:138
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Witaj Aguś..
U mnie od wczoraj można oddychać a dzisiaj od nocy pada deszcz, więc podlewanie z głowy.

Nogi praktycznie cały czas mam spuchnięte, ale nie dokuczają mi. Ubieram tylko laczki japonki i jest ok :)
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Witaj Agnieszo -u mnie przeszła niesamowicie gwałtowna burza (dawno...takiej nie pamiętam), ale lepsze to niż susza.
Widzę, ze założyłaś bloga - super pomysł, zważywszy że masz teraz troszkę więcej wolnego czasu.
Aż się Nie chce wierzyć, że Twój ogród ma tylko 6 lat - naprawdę dokonaliście Wielkiego Dzieła.
Uściski z południa ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochani, witajcie w sobotę! U nas nareszcie jest czym oddychać, a w dodatku leje jak z cebra, nocą też padało... roślinność zdaje się pić tę wodę łapczywie i jakby na zapas... wszystko w oczach odżyło, trawa się zazieleniła, podeschnięte hortensje się podniosły.
W domu przyjemnie się ochłodziło i to była pierwsza noc od dawna, tak dobrze przespana.

Pozdrawiam Was serdecznie, a gościom dziękuję za odwiedziny! Asia, Aga, Gosiu, Majutek, Feluś :wit

Leje:
Obrazek
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Oj, chyba Ci poduszeczki mokną ;:224
Aga, tak zawsze patrzę na Twoje klony przy tarasie. Szybko Ci one rosną? Bo jakby miały osiągnąć docelową szerokość to trochę Wam wejdą na taras... Mój Tata także życzył sobie klona palmowego i chyba też w końcu wyląduje przy tarasie. Tylko tam drenaż i strasznie sucho, więc póki co zastanawiam się :wink:
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Aguś odżyłam i znów jestem. :D Mało, że w pracy zaczął się sezon urlopowy i przez to miałam więcej pracy, to jeszcze te pogody sprawiały, że czułam się jak wyciśnięta cytryna. Zajrzałam na blog, bardzo mi się podoba. ;:108 Zdolna dziewczynka z Ciebie. :D Od jutra mam tydzień urlopu. :heja
x-ag-a
---

Post »

Pacynko, witam sobotnio :)
Poduszeczki zmokły, ale to nic - wyschną. Tak mnie cieszy ten deszcz, że nie zwracam uwagi na taki szczegół ;-)
Klony palmowe przy tarasie rosną od 6 lat - przeszły moje oczekiwania jeśli chodzi o zdrowotność, urodę i rozmiary. Co ciekawe, każdy (z trzech) rośnie nieco inaczej w pokroju. Czy wejdą nam na taras, zobaczymy - w razie przesadnych rozmiarów (ach, jakbym chciała tego stanu dożyć!) będziemy je korygować, delikatnie.
Na pewno drzewko potrzebuje miejsca osłoniętego, o odpowiedniej wilgotności, także wybierzcie je rozsądnie :)
Beti, dzień dobry! Fajnie, że zajrzałaś do mojego nowego miejsca w sieci ;-) Dopiero się uczę, raczkuję, więc zmiany będą i to na pewno. Oby na lepsze i ciekawsze!
Dobrze, że tropikalna pogoda odpuściła - i ja czułam się paskudnie!

Zakwitają rozplenice ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

u mnie też lało i to w nocy i rano ale potem wyszło słoneczko ale i tak nie było aż tak gorąco jak ostatnio ale i tak było przyjemnie ;:333
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tyle się napisałam i za wcześnie się wycofałam - w skrócie ja w nocy spać nie mogłam bo burza szalała, a ja jak słyszę ścianę deszczu to już mam uraz :roll: o 5 już byłam wyspana i leciałam zobaczyć ogród. Niestety hortensje leżące i prawie wszystkie jednoroczne - nieładnie to wyglądało ;:185 Przed nami dni w kratkę, ale upały już chyba nie wrócą ;:185 Miłego wieczoru! :wit
x-ag-a
---

Post »

Martuś, to jasne że wolimy przyjemną i słoneczną aurę, ale chwila oddechu jest bardzo potrzebna - i nam i roślinom :)
Marysiu, sądzisz że upały już nie wrócą? Prawdę mówiąc nawet za nimi nie tęsknię - wystarczy mi, by było powyżej 20st i równowaga: słońce w ciągu dnia i subtelny deszcz nocą ;-)
Miłego wieczoru!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguniu deszczu prawdziwie zazdroszczę....... u mnie dziś znów kolejny upalny dzień..... przed wieczorem w oddali pogrzmiało......pokropiło 10 minut, nawet listków dobrze na roślinkach nie zrosiło..... nie mówiąc już, żeby do ziemi doleciało :roll: i ochłodziło się..... a sucho jak było tak jest..... Oby wreszcie podlało ogród :roll:
Byłam na Twoim blogu..... świetnie się czyta opowieści o Twoim ogródku świetny pomysł ;:196
Jutro będzie prezentacja na Pw 8-) u mnie goście za gośćmi i co zacznę pracę, to muszę przerywać, ale już jutro na pewno skończę 8-) :lol:
x-ag-a
---

Post »

Aguś, wydawałoby się, że mieszkamy relatywnie blisko, a jakże różnią się te lokalizacje pogodową sytuacją. Wysyłam do Ciebie trochę deszczu - tu popadało mocno i nocą i w dzień, rośliny porządnie się napiły. Ja też odetchnęłam przesypiając bez zakłóceń noc - nareszcie.
Nie wiem, czy dziś zasnę oczekując w napięciu jutrzejszej prezentacji - specjalnie dziś wstrzymałam się z zakupem wrzosów do frontowych donic, żeby móc je dopasować do wianka ;-)

Dobrej nocy!

PS. Dziękuję za odwiedziny... to dopiero początki i dużo czasu zajmuje mi dopracowanie strony, ale szybko się uczę i jest to naprawdę przyjemne ;-)
dangar1
500p
500p
Od: 10 kwie 2011, o 20:42

Post »

Piekny ten zakaek wypoczynkowy, a hortensje takie umęczone upałami, jak wszędzie. :(
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguniu trzeba było śmiało wrzosy kupować....... kwiaty na wianku są zgodnie z obietnicą w kolorze śliwki 8-) ....... baaaaardzo mi się ten kolor podoba 8-) :lol:
Ty będziesz miała problemy z zaśnięciem przez oczekiwanie na prezentację....a ja nie zasnę z troski, czy Ci się wianuszek spodoba 8-) :lol: ..... tak, że dziś obie nie śpimy ;:224 :;230
Awatar użytkownika
tu_Brzoza
100p
100p
Od: 5 gru 2012, o 07:44

Post »

Aguniu!
powiększone zdjecia w blogu ;:333 O to chodziło!
I prognoza pogody, też mi się podoba. To znaczy pomysł, żeby ją dodać. ;:136
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”