Mufka - ogrodowe marzenia... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mufka - ogrodowe marzenia... cz.2

Post »

Witaj! Na razie zobaczyłem tylko pierwszą stronę tej części Twojego wątku ale oniemiałem z zachwytu! ;:oj Zazwyczaj jestem powściągliwy w okazywaniu emocji ale tym razem nie wytrzymałem! Dawno nie widziałem takich łanów bylin, tak świetnie skomponowanych i w takim porządku. Widziałem - ale tylko na filmach i w publikacjach ogrodniczych!
Z przyjemnością tu wrócę, by zobaczyć kolejne strony po tak dobrym wstępie 8-)
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Mufeczko ;:196 brak mi słów tak strasznie mi się u Ciebie podoba, Twoje cudowne trawy robią na mnie ogonem wrażenie ;:oj Szkoda, że mieszkasz tak daleko, zobaczyć ten raj w realu-bezcenne! ;:108
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kochana Marysiu, wiele radości sprawiło mi Twoje zaproszenie. ;:167 Nie wiem sama , co bardziej podziwiać: Twoją gościnność
i szczodrość, uroczy ogródek Twój- przemiłej Kasi, piękny dom czy talenty kulinarne. Ogromnie się cieszę, że poznałam
w realu tak wspaniałą osobę. ;:180 Mam nadzieję, że kiedyś będę Cię mogła powitać u siebie. :D Roślinki posadzone, będą
zawsze ku Tobie kierować moje myśli. Nie zdołałam w pełni odpowiedzieć na pytanie o niebieskie roślinki, zrobię spis wkrótce,
może coś będziesz chciała. ;:196
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wszędzie mam zaległości w odwiedzinach, ale bardzo się cieszę, że zdążyłam zajrzeć do Ciebie. Koty obłędnie piękne :D A widok Twoich rabat trawiastych skłania mnie do podjęcia decyzji o likwidacji wrzosowiska-zmienię je w trawowisko :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kotki przesłodkie. Zadomowiły się już? Jak ja się przeprowadzałam z kotem to kilka pierwszych nocy płakał niemiłosiernie. Jest już historią...zresztą smutną...
Ciągle dojrzewam do decyzji sprawienia sobie nowego pupilka. Ale za te Twoje można się dać pokroić. Mądrze im z oczu patrzy.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Poczytałam sobie o twoich kotach, tzn. o tej rasie...no nieźle się zanosi... ;:173
Marysiu, potrzebujesz niebieskich roślin?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Marysiu :wit
Twój ogród zawsze jest piękny,niezależnie jakie w nim krółują roślinki ;:215
Nie dziwię się,że nie oparłaś się urokowi hortensji,Wszystkie są piękne i takie już duuuże ;:108
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Witaj Marysiu :wit
Jesień juz sie zbliża , ale pocieszeniem dla nas jest rozkwit traw ,które bardzo kochamy.
Moje miskanty bujnie rosną ,niektóre juz kwitną .Nie podlewałam ich bo nie mam tyle wody na działce ,widać jednak że dały sobie radę.Wejdż proszę na mój wątek i zobacz jak bujnie rozrosły sie szałwie na rabatce otrzymane od ciebie ,widać że od serca.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Marysiu, witam niedzielnie!
Dzisiaj o 6ej rano było u mnie 3st! To już nie są żarty. A jak sytuacja u Ciebie? Jesteś w Wilkowyjach?
Twoi nowi koci domownicy ujmują urodą i charakterem przemawiającym z ich spojrzeń. Piękni są! Mają już imiona?
Pozdrawiam Cię serdecznie życząc udanego dnia,
A
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Powoli, niepostrzeżenie, małymi kroczkami zbliża się przepiękna, polska, złota jesień...

Uwielbiam ten czas, gdy promienie słońca delikatnie grzeją, liście nabierają pięknych, głębokich kolorów, wiatr szeleści wśród traw a pod sosnami pojawiają się maślaki...

No tak, pomarzyć można, a w domu rewolucja ! Dwa kocie małolaty zmieniają mój domowy, wypieszczony azyl w zgoła inne, minimalistyczne i futurystyczne wnętrze...
Firanki i serwety pozdejmowane, drobiazgi i bibeloty pochowane, książki z dolnych półek na górze regału, a domownicy krok w krok śledzący te dwie małe psoty, by czujnie ratować co cenniejsze przedmioty z ich ciekawskich i wszędobylskich łapek...

No łatwo nie jest,... ale na własne życzenie ;:306

Żeby odreagować i nieco odsapnąć, pojechaliśmy w sobotę na kilka godzin na działkę. Pretekstem była konieczność posadzenia nowych roślinek ;:170 Bowiem zięć przywiózł od swoich rodziców, cały bagażnik zielonych skarbów !

Justynko najmilsza ;:196 , najukochańsza ;:167 i najbardziej szczodry Darczyńco dla moich włości ! To tylko dzięki Twojej hojności moja biała rabata stanie się w końcu naprawdę biała i zalśni nieskończoną ilością irysów, odętek i floksów ! A moje serce zabije z radości na widok tej powodzi kwiatów, jaką już widzę oczami wyobraźni :heja Zaś inne zakątki rozweselą kolorami, kępy jesiennych marcinków, czyśćca, czy trytomy. Obfitość przekazanych przez Ciebie roślin jest imponująca ! Bardzo serdecznie Ci dziękuję ;:180
Mam nadzieję, że przyjedziecie na dłużej w okresie ich kwitnienia, by móc nacieszyć się ich pięknem, przyszłego lata...

Marzko cieszę się, że roślinki dotarły. Niech rosną pięknie i cieszą oczy bujnym kwitnieniem ! Twój ogród z pewnością niedługo zaskoczy Cię pozytywnie, bo z każdym rokiem będzie coraz bujniej i bardziej kolorowo.

Edytko miła, prawdę mówisz o tym kalendarzu i kawką kusisz, ale termin w obecnej /nieco nieprzewidywalnej/ dla mnie, sytuacji ustalimy może jakoś bardziej liberalnie ? Nie gniewaj się proszę, postaram się odezwać, gdy wpadnę na nieco dłużej, niż parę godzin, na działkę. Buziaki przesyłam ;:196

Justynko koty będą duże, ale już miałam jednego i nie jest to zbyt obciążające. Zresztą psy są jeszcze większe i cięższe :wink: Trochę mnie tylko niepokoi konieczność codziennego, podwójnego czesania ;:131
Niebieskie roślinki ? ...hm, kusisz, kochana ...a jakie ? ;:209

Jagódko ;:167 wielkie dzięki za ciekawe propozycje, warte są przemyślenia, choć obecnie z wiadomych względów, bardziej na czasie są mniej statyczne, o większej ekspresji oddziaływania.... ;:224

Koty, poznają już powoli kinderszubę, więc grzecznie odwzajemniają pozdrowienia ;:168

Grażynko, święte słowa ! Dom trzeba ratować przed całkowitą dewastacją - już jeden był szczęśliwym zdobywcą zegara, skacząc na niego z oparcia fotela...

Kasieńko z miłości do tych futrzanych kuleczek, jesteśmy gotowi ponieść trud długiego dorastania ...a miłość podobno jest ślepa ;:224

Jacku witam Cię serdecznie i bardzo dziękuję, za tak wiele miłych słów pod adresem mojego zielonego królestwa :oops:

Za chwilkę będzie ciąg dalszy...
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Cześć Marysiu w Twoim ogrodzie ,wiatr ma gdzie szeleścić i co pooglądać . ;:162
Nasionka z mojej zardzewiałej rudbekii dojrzały więc na początku tygodnia Ci wyślę .Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
MartaK
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 8 maja 2013, o 20:18

Post »

Jupi! W końcu odnalazłam ten cudowny ogród. Jakiś czas temu natrafiłam na ...ogrodowe marzenia... ale głupia ja nie zostawiłam po sobie śladu to i ślad po ogrodowych marzeniach... mi zaginął. Wpisuję się, gdyż koniec z cichym wielbicielstwem, podpisano wielbicielka Marta :)
Pozdrawiam, MK
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

c.d.

Jacku, bardzo przepraszam za przerwę, ale musiałam ratować, przed kocią inwazją kabel od komputera...
Twoje słowa uznania dla moich ogrodowych dokonań, sprawiły mi niekłamaną radość, bo jesteś dla mnie dużym autorytetem w tej dziedzinie ;:173 Bardzo Ci dziękuję, choć doskonale sobie zdaję sprawę jak wiele jeszcze muszę zmienić, czy poprawić...
Zapraszam Cię serdecznie na dalszą wspólną przygodę i grę w zielone, która, jak mniemam, jest naszą wspólną pasją...

Aniu, jak pewnie już wiesz, trawy to moja wielka miłość. Zachwycam się nimi niezmiennie, a one odwdzięczają się jak mogą najpiękniej, choć na moich piaskach nie jest im najłatwiej...
Z wielką przyjemnością dzielę się sadzonkami, tylko problemem jest podział dużych kęp, który jest już dla mnie ponad siły.
Nigdy nic nie wiadomo, może los rzuci Cię kiedyś w moje strony - zapraszam na oglądanie, ogrodowe pogaduchy i oczywiście sadzonki :wink:

Adrianko, moja kochana ;:167 Twoja wizyta i spotkanie na wystawie, sprawiły nam wielką radość ;:196 Czułam od pierwszych chwil, jakbyśmy się znały od zawsze. Bardzo Ci jestem wdzięczna za przywiezione roślinki, już je posadziłam na działce.
Zobacz proszę, jaki piękny dzielżan od Ciebie - złote, wesołe słoneczka :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ewa majowa, ale decyzja ! U mnie wrzosy nie chcą ładnie rosnąć. Zbyt sucho i za mało kwaśno. Ale trawy na szczęście nie marudzą. Jeżeli się zdecydujesz, daj znać, może wspomogę sadzonkami ?

Jolu kotki już łobuzują, choć jeszcze niezupełnie zadomowione. Musisz je zobaczyć na żywo, a z pewnością zaadoptujesz podobnego, bo pełne uroku i łaskawe ;:333

Aniu ogród bez hortensji, byłby smutny jesienią :wink:

Ewuniu szałwie obejrzałam i bardzo mi miło, że tak pięknie kwitną. Trawy maja teraz swoje pięć minut ! U mnie kwitną pięknie i przebarwiły się nawet ładniej niż w zeszłym roku. Za chwilkę wstawię zdjęcia ;:173

Agusiu jestem w W-wie, ale wczoraj na działce było cudownie :heja Te chłody spowodowały wspaniałe przebarwienie liści drzew i kwiatostanów traw. Intensywność kolorów jest w tym sezonie oszałamiająca !
Kotki powolutku, poznajemy się zaprzyjaźniamy i zwiedzamy otoczenie. Imiona jeszcze nie ustalone, pewnie za jakiś czas się pojawią :wink:
Też Cię ściskam, życząc Wam miłej niedzieli ;:168
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Marysiu, czekam na zdjęcia cudownych traw...ciagle wracam do zdjęć Twoich bajecznych, preriowych rabat, morza bylin i traw ;:170 Cudnie.
Nie śledzilam Twojej przygody od początku, wiec wybacz nachalne pytanie - dlaczego nie mieszkasz w tym cudownym zakątku tylko wracasz do Warszawy? ;:131
Pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

Michałku, dla Ciebie obiecane zdjęcia sumaka 'Tiger Eyes'. Za chwilkę do tych żółci, dojdzie jeszcze kolor czerwony !

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wypatrzyłam maleńki odrost wśród trawy ;:333

Obrazek

Przed altaną trzcinnik, eragtostis trichodes i miskant 'Krwisty cud'

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Trzcinnik 'Karl Foerster' już wypłowiał

Obrazek

Moje forsycje nabrały pięknych, bordowych odcieni

Obrazek

Rokitniki kuszą ptaki jagodami

Obrazek

Lilak jeszcze piękniejszy niż forsycje

Obrazek

Obrazek

berberysy

Obrazek

Trzęślice czarują, choć nie umiem ich dobrze sfotografować :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

'Andropogon gerardi' w tym roku po prostu płonie !

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przed domkiem róże i szałwie w jesiennej komitywie, cieszą ostatnimi kwiatami

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”